Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Шницел с плънкаВсеки шницел опаковайте в стреч фолио и приберете във фризера за около 20 минути.
Вече стегналите се шницели овалайте в брашно, потопете в разбити яйца и накрая овалайте в галетата....
05 Дек.
Запечен шницел с броколиИзпържваме потопените в брашно шницели в сгорещено олио и ги подреждаме в тава.
Измиваме, разделяме на розички и бланшираме броколите за 5 минути.
Разбиваме ги в блендер на пюре, прибавяме черен пипер и сол....
03 Март
Паниран шницел с гарнитураВсеки шницел се изпържва от двете страни в мазнина и се оставя да се отцеди от нея върху кухненска хартия. През това време се прави салатата.
Зарзаватите се почистват и нарязват на дребни ивички....
14 Ноем.
Пилешки шницел с плънкаДвата шницела се овалват първо в разбитото яйце, след това в малко галетата и отново в яйцето. Изпържат се до златиста коричка в силно сгорещена мазнина....
04 Февр.
Пуешки шницел с ризотоОвкусяваме леко начуканите шницели със сол и черен пипер, след което ги изпържваме в сгорещено олио по 3-4 минути от всяка страна.
Готовите шницели напръскваме с прясно изстискания лимонов сок....
05 Юли
Телешки шницел с мандариниСваряваме макароните и ги прецеждаме в гевгир.
Попарваме мандарините с гореща вода, обелваме корите и ги нарязваме на тънки лентички, а плодовете разделяме на парченца.
Посипваме с пипер и кориандър шницелите, изпържваме...
24 Януари
Вкусен шницел с мозъкПържим филийките в същата мазнина, в която приготвихме и свинските шницели.
В затоплени чинии или плато поставяме топлите пържени шницели, а върху тях разпределяме горещите филийки от мозъка....
13 Март
Честит Ден на виенския шницел! Виж оригиналната му рецептаИстория на Виенския шницел
Виенският шницел се среща за първи път през 1831 година в готварска книга под името пържен телешки шницел. Малко по малко то си проправя път към Виена....
09 Февр.
Шницел по виенскиИстинският шницел по виенски се прави само от телешко. Никакво свинско!
Месото се нарязва на филии, дебели около сантиметър, които се начукват с дървено чукче, докато изтънеят до 3-4 мм дебелина....
27 Януари
Шницел по креолскиМесото се почиства от ципите, реже се на филийки и се начуква като за пържоли.
Овкусява се със сол и черен пипер и се запържва в тефлонов тиган в малко мазнина по около 3-4 минути от всяка страна.
Вади се и се подрежда...
11 Май
Шницел от тиквичкиНарежете тиквичките по дължина и ги поръсете със сол. Потопете ги леко в брашно и ги изпържете до жълто-розово оцветяване.
Между две изпържени тиквички се слага смес от стритото сирене, яйцата и ситно нарязан копър или...
05 Дек.
Пилешки шницел в еър фрайърПилешки шницел в еър фрайър - вкусно хапване с тези наистина по-диетични шницели - крехко пилешко филе, хрупкава панировка и почти никакви мазнини :)...
02 Август
1
Класически виенски шницел с картофкиКотлетите се обезкостяват и се обработват с кухненско чукче, така че да изтънеят.
След това се поръсват със сол и черен пипери и се овалват последователно в брашно, яйце и галета.
Изпържват се в мазнина и се нареждат...
01 Ноем.
1
Пилешки шницел с орехова коричкаС миксер разбийте яйцата като към тях добавите и горчицата. Филетата измийте, почистете, подправете със сол и бял пипер и оваляйте в брашно.
Потапяте пилешкото в разбитите яйца, след което поръсвате хубаво отвсякъде с...
14 Дек.
Шницел с яйца и аншоаЗалива се със соса, приготвен от мазнината, в която е изпържен шницелът, виното и соса от печеното.
Поднася се с топла гарнитура....
18 Окт.
Пуешки шницел с ябълков сосПуешките шницели подправяме със сол и пипер, намазваме тънко с горчица и пържим в тефлонов тиган в горещо олио до златисто кафяво. Поставяме ги на топло....
29 Август
Шницел с кайма с галетаГотовите шницели се поръсват с разтопено масло и се сервират с пържени картофи или задушени зеленчуци.
Шницел с кайма с галета - винаги желан на трапезата!...
08 Май
Свински шницел на тиганЗапържете свинските шницели от двете страни до златисто.
Поднесете ястието още топло. Една картофена салата много ще подхожда на свинския шницел на тиган!...
17 Септ.
1
Виенски шницел от бонфилеПотопете всеки шницел в брашно, после в разбито яйце и накрая в галета.
Изтупайте излишното.
Изпържете за кратко до златисто от двете страни.
Отцедете върху домакинска хартия излишната мазнина....
25 Ноем.
Шницел от мляно месоОвкусете каймата, от нея направете две големи топки и сплескайте във формата на шницел.
Готовите шницели оваляйте във яйце, след това в брашно и пържете в силно нагорещено олио. Гарнирайте по избор!...
21 Дек.
Телешки шницел по тосканскиПосолете телешките шницели и намажете със горчица и изпържете до златисто от двете страни.
Сложете шницелите върху спанака, отгоре покрийте с парчетата кашкавал и запечете във фурна до разстопяване на кашкавала....
05 Януари
Телешки шницел по севилскиМесото се разрязва на 4 парчета, всяко от тях се начуква и се оформя като кръг. Поръсват се със сол, бял и черен пипер, овалват се в брашно и се изпържват в маслото.
Портокалът се разрязва на кръгли резени, без да се...
26 Август