Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Специалитет на готвачаСпециалитет на готвача
10 Юли
1
Специалитетът на готвача е готов....
Специалитет на скараСпециалитет на скара
11 Май
2
Нарязваме доматите на дебели филийки, а кашкавала на 4 филии. Намазваме скарата с мазнина и запичаме доматите леко от двете страни. Оставяме ги в чиния. Запичаме леко филетата от двете страни....
Специалитет на скараСпециалитет на скара
11 Май
2
Нарязваме доматите на дебели филийки, а кашкавала на 4 филии. Намазваме скарата с мазнина и запичаме доматите леко от двете страни. Оставяме ги в чиния. Запичаме леко филетата от двете страни....
Класическо пиле КачатореКласическо пиле Качаторе
24 Окт.
Връща се пилешкото месо и ястието се оставя на слаб котлон да къкри около 30 минути, докато течността се изпари. Класическо пиле Качаторе се поднася поръсено с магданоз и розмарин....
Пиле Качаторе - вкусна история и традиции в приготвянетоПиле Качаторе - вкусна история и традиции в приготвянето
18 Окт.
История на пиле Качаторе Произходът на термина alla cacciatora може да бъде проследен до древната тосканска традиция за лов на дивеч в гората и приготвянето му директно на място с наличните съставки....
Специалитет с кайма на фурнаСпециалитет с кайма на фурна
09 Август
30
Намажете дъното на малка тава с мазнина и разстелете на тънък слой лютеница. Върху нея разпределете каймата, омесена предварително с накиснатия и отцеден хляб, яйцата и подправките....
Специалитет с кайма на фурнаСпециалитет с кайма на фурна
09 Август
30
Намажете дъното на малка тава с мазнина и разстелете на тънък слой лютеница. Върху нея разпределете каймата, омесена предварително с накиснатия и отцеден хляб, яйцата и подправките....
Гулаш - Национален специалитет на УнгарияГулаш - Национален специалитет на Унгария
17 Дек.
Готви се бавно, за около 5 часа на слаб котлон, като предварително е загрята чугунената тенджера и после е свалена температурата от 9 степени на 3. Това беше рецептата за Гулаш - Национален специалитет на Унгария....
Специалитет за подсилване на имунната системаСпециалитет за подсилване на имунната система
16 Април
Измитите шишарки се слагат в тенджера и се заливат с гореща вода. Престояват 1/2 денонощие. Варят се, докато водата се изпари наполовина. Шишарките се изхвърлят. Добавя се захарта и се бърка до сгъстяване. 5-6 минути...
Специалитет по китайскиСпециалитет по китайски
01 Август
Нарежете месото на тънки пържолки, след което всяка нарежете на тънки ивички. Чесъна и джинджифила нарежете на дребно, лука на полумесеци, а двата вида чушки и моркова нарежете на лентички....
Турски специалитет с патладжанТурски специалитет с патладжан
18 Април
5
Поднесете турския специалитет с патладжан с още малко скълцан магданоз....
Говежди специалитет в маринаГовежди специалитет в марина
23 Февр.
След това изваждаме месото, подсушаваме го и го нарязваме на парченца, които изпържваме в сгорещеното олио. Изваждаме месото в тенджера, заливаме го с коняка и го фламбираме 2-3 мин....
Агнешки специалитет в гювечетаАгнешки специалитет в гювечета
22 Февр.
Във всяко гювече доливаме малко вода, похлупваме го и печем на умерена фурна до готовност на месото. Разбиваме сметаната с яйцата и разпределяме сместа в гювечетата....
Специалитет с говежди пържолиСпециалитет с говежди пържоли
22 Февр.
Разбъркваме добре и от така получената плънка слагаме във всяка пържола, след което я завиваме на руло. Завързваме ги много добре и леко ги изпържваме от двете страни....
Специалитет с агнешки ребърцаСпециалитет с агнешки ребърца
20 Февр.
Картофите, измити и обелени, се нарязват на резенчета, изпържва се и се оставят на топло. Лукът се нарязва на ситно, прибавят се останалите зеленчуци и виното и се задушава до готовност....
Ястието на младоженеца специалитет от османската кухняЯстието на младоженеца специалитет от османската кухня
20 Април
Ястието на младоженеца е специалитет от османската кухня. Представям ви едно вкусно ястие от османската кухня, чието наименование ми е трудно да преведа Damat Paçası....
Специалитет с кайма и гъбиСпециалитет с кайма и гъби
14 Окт.
Специалитетът с кайма и гъби е много вкусен....
Специалитет с Пилешко и ГъбиСпециалитет с Пилешко и Гъби
13 Март
В края им се поставят тънко нарязани краставички, моркови /нарязани на ленти и леко задушени в МФ*/, и гъби и се завиват на рулца. Забождат се с клечка за зъби....
Специалитет с Пилешко и ЗеленчуциСпециалитет с Пилешко и Зеленчуци
18 Март
2
Почистваме и нарязваме на ситно лука, а пипера - на лентички. В дълбок тиган с олио задушаваме лука и когато си измени цвета, прибавяме чушката. В тигана прибавяме и гъбите и оставяме така за около 5-10 минути....
Месен специалитет с разни зеленчуциМесен специалитет с разни зеленчуци
13 Окт.
1
Нарежете ги на парчета. Сложете ги при месото, добавете нарязана скилидка чесън. Подправете, сложете всички подправки на вкус и сипете бульона....
Пилешки специалитет в бутер тестоПилешки специалитет в бутер тесто
20 Май
2
Последователно в същото масло запържваме нарязания бекон на кубчета и пилешкото месо, изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят....
Пилешки специалитет в бутер тестоПилешки специалитет в бутер тесто
20 Май
2
Последователно в същото масло запържваме нарязания бекон на кубчета и пилешкото месо, изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят....
Специалитет с пържоли и гъбиСпециалитет с пържоли и гъби
13 Април
Извадете от фурната и прехвърлете специалитета в тава. Върнете във фурната за още 10-тина минути. Специалитетът с пържоли и гъби е готов....
Лазаня с цветовете на италианския флагЛазаня с цветовете на италианския флаг
01 Март
Печете на 180-200 градуса 45 минути....
Лятна капама (Специалитет за гости)Лятна капама (Специалитет за гости)
08 Февр.
Тенджерата се разклаща няколко пъти на всички страни, за да се стегнат продуктите, похлупваме се и се поставя на дъното на фурната, като капакът се притиска с тежест. Пече се на тих огън 3 часа, без да се отваря....