Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Специалитет на скараНарязваме доматите на дебели филийки, а кашкавала на 4 филии.
Намазваме скарата с мазнина и запичаме доматите леко от двете страни.
Оставяме ги в чиния.
Запичаме леко филетата от двете страни....
11 Май
2
Специалитет на скараНарязваме доматите на дебели филийки, а кашкавала на 4 филии.
Намазваме скарата с мазнина и запичаме доматите леко от двете страни.
Оставяме ги в чиния.
Запичаме леко филетата от двете страни....
11 Май
2
Класическо пиле КачатореВръща се пилешкото месо и ястието се оставя на слаб котлон да къкри около 30 минути, докато течността се изпари.
Класическо пиле Качаторе се поднася поръсено с магданоз и розмарин....
24 Окт.
Пиле Качаторе - вкусна история и традиции в приготвянетоИстория на пиле Качаторе
Произходът на термина alla cacciatora може да бъде проследен до древната тосканска традиция за лов на дивеч в гората и приготвянето му директно на място с наличните съставки....
18 Окт.
Специалитет с кайма на фурнаНамажете дъното на малка тава с мазнина и разстелете на тънък слой лютеница. Върху нея разпределете каймата, омесена предварително с накиснатия и отцеден хляб, яйцата и подправките....
09 Август
30
Специалитет с кайма на фурнаНамажете дъното на малка тава с мазнина и разстелете на тънък слой лютеница. Върху нея разпределете каймата, омесена предварително с накиснатия и отцеден хляб, яйцата и подправките....
09 Август
30
Гулаш - Национален специалитет на УнгарияГотви се бавно, за около 5 часа на слаб котлон, като предварително е загрята чугунената тенджера и после е свалена температурата от 9 степени на 3.
Това беше рецептата за Гулаш - Национален специалитет на Унгария....
17 Дек.
Специалитет за подсилване на имунната системаИзмитите шишарки се слагат в тенджера и се заливат с гореща вода. Престояват 1/2 денонощие.
Варят се, докато водата се изпари наполовина. Шишарките се изхвърлят.
Добавя се захарта и се бърка до сгъстяване. 5-6 минути...
16 Април
Специалитет по китайскиНарежете месото на тънки пържолки, след което всяка нарежете на тънки ивички.
Чесъна и джинджифила нарежете на дребно, лука на полумесеци, а двата вида чушки и моркова нарежете на лентички....
01 Август
Турски специалитет с патладжанПоднесете турския специалитет с патладжан с още малко скълцан магданоз....
18 Април
5
Говежди специалитет в маринаСлед това изваждаме месото, подсушаваме го и го нарязваме на парченца, които изпържваме в сгорещеното олио. Изваждаме месото в тенджера, заливаме го с коняка и го фламбираме 2-3 мин....
23 Февр.
Агнешки специалитет в гювечетаВъв всяко гювече доливаме малко вода, похлупваме го и печем на умерена фурна до готовност на месото.
Разбиваме сметаната с яйцата и разпределяме сместа в гювечетата....
22 Февр.
Специалитет с говежди пържолиРазбъркваме добре и от така получената плънка слагаме във всяка пържола, след което я завиваме на руло. Завързваме ги много добре и леко ги изпържваме от двете страни....
22 Февр.
Специалитет с агнешки ребърцаКартофите, измити и обелени, се нарязват на резенчета, изпържва се и се оставят на топло. Лукът се нарязва на ситно, прибавят се останалите зеленчуци и виното и се задушава до готовност....
20 Февр.
Ястието на младоженеца специалитет от османската кухняЯстието на младоженеца е специалитет от османската кухня.
Представям ви едно вкусно ястие от османската кухня, чието наименование ми е трудно да преведа Damat Paçası....
20 Април
Специалитет с Пилешко и ГъбиВ края им се поставят тънко нарязани краставички, моркови /нарязани на ленти и леко задушени в МФ*/, и гъби и се завиват на рулца. Забождат се с клечка за зъби....
13 Март
Специалитет с Пилешко и ЗеленчуциПочистваме и нарязваме на ситно лука, а пипера - на лентички.
В дълбок тиган с олио задушаваме лука и когато си измени цвета, прибавяме чушката.
В тигана прибавяме и гъбите и оставяме така за около 5-10 минути....
18 Март
2
Месен специалитет с разни зеленчуциНарежете ги на парчета. Сложете ги при месото, добавете нарязана скилидка чесън.
Подправете, сложете всички подправки на вкус и сипете бульона....
13 Окт.
1
Пилешки специалитет в бутер тестоПоследователно в същото масло запържваме нарязания бекон на кубчета и пилешкото месо, изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят....
20 Май
2
Пилешки специалитет в бутер тестоПоследователно в същото масло запържваме нарязания бекон на кубчета и пилешкото месо, изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят....
20 Май
2
Специалитет с пържоли и гъбиИзвадете от фурната и прехвърлете специалитета в тава. Върнете във фурната за още 10-тина минути.
Специалитетът с пържоли и гъби е готов....
13 Април
Лятна капама (Специалитет за гости)Тенджерата се разклаща няколко пъти на всички страни, за да се стегнат продуктите, похлупваме се и се поставя на дъното на фурната, като капакът се притиска с тежест.
Пече се на тих огън 3 часа, без да се отваря....
08 Февр.