Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сватбена супа от ТурцияСватбена супа от Турция
09 Май
В дълбок съд с 1 с.л. масло запържваме нарязания стар лук (или бялата част на пресния) за 2-3 минути. Прибавяме нарязаните на дребни парченца дреболии и леко ги запържваме. Сипваме 4-5 чаши вода и оставяме на средно силен...
Феноменът Танцуващата чума, който уби мистериозно десетки душиФеноменът Танцуващата чума, който уби мистериозно десетки души
09 Юли
През 1518 година французойката мадам Трофеа започва да танцува на улица в Страсбург. Отникъде не се чува музика, но лицето на жената изразявало истинско удоволствие все едно танцува пред цял оркестър, който свири любимата...
Бързи питки 3-2-1Бързи питки 3-2-1
01 Юли
12
Омесва се тестото от посочените продукти. От него се правят малки питки с големината на кайсии, като се слага плънка в средата и се покрива с тесто. Овалват се в галетата и се слагат в омазнена тава. Пекат се за около...
РакияРакия
23 Ноем.
В Румъния ракията е известна под името cuika, в Сърбия като ракија, а в Турция се нарича rakı....
Гюлова ракия - Ракия от розиГюлова ракия - Ракия от рози
28 Ноем.
2
В голям съд сипете водата, захарта, 3 бутилки винен оцет, маята за хляб и листа от ароматни рози - около 1-2 кофи общо. Розовите листа се използват само за аромат и количеството им зависи от личния вкус. Бидонът трябва...
Гюлова ракия - Ракия от розиГюлова ракия - Ракия от рози
28 Ноем.
2
В голям съд сипете водата, захарта, 3 бутилки винен оцет, маята за хляб и листа от ароматни рози - около 1-2 кофи общо. Розовите листа се използват само за аромат и количеството им зависи от личния вкус. Бидонът трябва...
Бързи питки със сирене 3-2-1Бързи питки със сирене 3-2-1
04 Дек.
2
Сипваме брашното в тавичка. Правим кладенче. В него сипваме киселото мляко и содата, докато кипне. Към тях прибавяме настърганото сирене. Омесваме меко тесто и правим топчета, големи колкото кюфтета. Нареждаме ги...
БулгурБулгур
04 Август
Пълнозърнестият едросмлян булгур е здравословен заместител на ориза в сарми и пълнени чушки с булгур, при плънка на кокошка или агне, при приготвяне на дроб сарма с булгур....
Крушова ракияКрушова ракия
30 Ноем.
6
След това се дестилира, като алкохолният градус на крушовата ракия трябва да е 38 градуса. Прехвърля се в бъчва и се съхранява....
Сливова ракияСливова ракия
28 Ноем.
2
Сливовата ракия трябва да е поне 38 градуса....
Кайсиева ракияКайсиева ракия
28 Ноем.
5
Кайсиевата ракия трябва да отлежава най-много 1-2 месеца, за да се запази характерния й аромат....
Ябълкова ракияЯбълкова ракия
28 Ноем.
11
Алкохолното съдържание на ябълковата ракия трябва да е 38 градуса....
Прасковена ракияПрасковена ракия
28 Ноем.
В 12 литра двойно дестилирана ракия се добавят 2 кг листа от праскови. Оставя се да престои 2-3 седмици и се дестилира....
Черешова ракияЧерешова ракия
13 Януари
Готовата ракия се оставя да отлежи в дъбови бъчви, до омекотяване на вкуса, след което се разрежда с дестилирана вода до получаването на желания градус....
Гроздова ракияГроздова ракия
27 Ноем.
3
Гроздовата ракия трябва да е поне 40 градуса....
Винена ракияВинена ракия
27 Ноем.
Винената ракия се получава от дестилацията на хубаво, качествено вино. Колкото по-ароматно е виното, толкова по-ароматна ще е ракията и вкусовите й качества ще са отлични....
Плодова ракияПлодова ракия
27 Ноем.
След дестилацията плодовата ракия трябва да е 38 градуса....
Дюлева ракияДюлева ракия
25 Септ.
4
Дюлевата ракия сварете 2 пъти, като се отделя добре първака и патоката. Готовата ракия съхранявайте 6 месеца в дъбово буре за максимално добър вкус. Виж също как се прави вино от дюли....
Бадемова ракияБадемова ракия
18 Юли
2
За да направите ракията, ще трябва да смелите бадемите в мелачка. На 100 л вода се добавят 18 кг захар. В сместа добавяме бадемите и добавяме 100 г хлебна мая, разтворена в 500 мл вода....
Вишнева ракияВишнева ракия
01 Април
Всичко се смесва и стои 40 дена в стъклен съд на слънчево място. После се прецежда и държи в стъклена бутилка, на хладно място....
Греяна ракияГреяна ракия
13 Март
След като покафенее, се налива ракията, като се разбърква с лъжица. След като се загрее ракията, в нея се пускат карамфилчетата и резенчетата ябълка....
Ракия АнасонлийкаРакия Анасонлийка
04 Дек.
2
Счукайте 200 г семена от анасон и залейте с 10 л двойно дестилирана ракия. Оставете да престои 28 дни. След това добавете 5 л вода и дестилирайте....
Дюлева ракияДюлева ракия
25 Септ.
4
Дюлевата ракия сварете 2 пъти, като се отделя добре първака и патоката. Готовата ракия съхранявайте 6 месеца в дъбово буре за максимално добър вкус. Виж също как се прави вино от дюли....
Греяна ракияГреяна ракия
08 Дек.
След като всичката захар се разтопи, джезвето се дръпва от котлона и в него се налива домашната ракия. Връща се отново на огъня, пускат се целите карамфилчета и се оставя греяната ракия да заври....
Сливова ракияСливова ракия
28 Ноем.
2
Сливовата ракия трябва да е поне 38 градуса....