Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Затвориха 4 ресторанта на Макдоналдс в РусияСред нефункциониращите обекти е и първият ресторант на Макдоналдс в Русия, който отвори врати през 1990 година и който събираше опашки от клиенти през първите години от откриването си....
22 Август
Още 3 ресторанта на Макдоналдс затвориха в РусияДо момента затворените ресторанти на Макдоналдс в Русия са 12. Сред тях е и първият обект на веригата за бързо хранене, отворил врати в Русия през 1990 година....
31 Август
1
Кюфтета за бургери от ресторант за бързо храненеБеконът се пържи в голям тиган, докато стане хрупкав, след което се отцежда върху домакинска хартия.
3 с.л. от мазнината в тигана се прехвърлят в огнеупорна купа и тя се слага в хладилника.
Смесете в голяма купа хляба...
02 Април
Ястията, които един шеф готвач никога не би поръчал в ресторантЗабравете за пилешкото
По мнение на шефа на ресторант The Church Key в западен Холивуд и голяма част от колегите му почти винаги пилешкото месо, поднесено в ресторант, е готвено по-дълго от необходимото, цената му е...
12 Януари
Кифлички с мас и шоколадАктивира се маята, като се разбърква в хладката вода с 1 ч.л. захар и 1 с.л. брашно и оставяме да бухне.
В тава пресяваме брашното, сипваме маята, лимонадата на стайна температура, сол, ванилия, настъргана кора от лимон...
13 Април
Месеница с мас и сиренеРазтворете маята и захарта в леко затопленото прясно мляко. Покрийте с кърпа и изчакайте да шупне за около 8 минути.
Пресейте брашното в купа и в средата направете кладенче, в което сипете шупналата мая, около 10 -15...
25 Ноем.
Соленки с мас и семенаВ купа се разбиват яйцата, добавя се мека мас, киселото мляко с разбита в него сода, сол, натрошеното сирене.
Замесва се средно меко тесто и се оставя за 20 минути в хладилника да стегне. Разточва се кора, отгоре се намазва...
14 Ноем.
Сладки с мас и локумИзваждаме на стайна температура свинската мас, прясното мляко и маята. Ползвах мас Чико. Размиваме маята в млякото много добре. Пресяваме брашното.
Разбиваме яйцето. Правим си кладенче в брашното и замесваме тесто. Още...
17 Май
4
Питка с мас и локумНатрошете маята в леко затопленото прясно мляко. Добавете лъжица захар и хубаво разбъркайте, за да се разтворят. Оставете за около 10 минути маята да се активира.
Пресейте брашното в купа и в средата направете кладенче...
04 Май
Кифлички с мас и кашкавалВ купа пресейте брашното и добавете солта, разбъркайте.
Отделно разтворете маята и захарта в топлата вода, добавете яйцето и меката мас, разбъркайте.
На етапи към тях прибавете брашното и замесете меко и еластично...
10 Окт.
Сладки с мас и пестилМаста, захарта, яйцето, киселото мляко се разбиват и към тях се добавят ванилията, брашното и бакпулверът. Постепенно се замесва лепнещо тесто.
От него се разточва правоъгълна кора, която се нарязва на квадрати. В единия...
03 Дек.
Сладки с мас и виноОмесете меко тесто, като разбиете виното и свинската мас и добавите ароматите и брашното.
От тестото се разточва тънка кора, която трябва да нарежете на квадрати. Сложете по парче локум или ядка и завийте на рула....
15 Март
5
Соленки с мас и бакпулверВ купа сипваме брашно, чуква се яйцето, като белтъкът се отделя, той е за намазване отгоре.
Добавяме кисело мляко, бакпулвер, сол и всичко се смесва добре с вилица.
Замесва се средно тесто.
Върху набрашнен плот се...
31 Август
За руси коси - запарка от слънчогледови листенцаЗалейте 2 супени лъжици нарязани жълти венчелистчета от слънчоглед с 300 милилитра вряла вода. Запарете за 2 часа. Преди употреба загрейте до температура на кожата.
След баня изплакнете косата с топлата отвара и оставете...
22 Януари
Домашни Сладки с Мас и БираВ част от брашното правим кладенче и там изсипваме бирата, разтопената мас, настърганата лимонова кора и солта.
Отначало бъркаме с лъжица и добавяме още от брашното до получаване на еластично и гладко тесто.
Покриваме...
13 Март
Топчета с локум, мас и бираМеката мас се смесва с останалите продукти. Постепенно се добавя брашното.
Меси се меко не лепнещо тесто.
Късат се малки късчета тесто, във всяко се слага парченце локум, оформят се топчета.
Подреждат се върху хартия...
12 Февр.
Домашни картофи с мас и копърОбелете, измийте и нарежете картофите на шайби /кръгчета/ или както предпочитате. Загрейте олиото с 1 с.л. мас на умерен огън.
Извадете картофите в съд с капак и поръсете с копър и сол и задушете. Това се повтаря, докато...
25 Април
Бързи сладки с мас и стафидиРазбиваме яйцето заедно със захарта и ванилията. Към тях добавяме маста и разбърквате.
Добавяме и брашното малко по-малко до получаване на меко тесто.
От това тесто оформяме топчета, където сплескваме отгоре и поставяме...
11 Дек.
Хрупкави локумки с мас и виноПресейте брашното в тавичката от фурната, покрита с хартия за печене. Заравнете и запечете в загрята на 160 градуса фурна при периодично разбъркване до много лек златист оттенък. Внимавайте да не го препечете прекалено....
20 Януари
3
Вити милинки с мас и сиренеЗатоплете млякото, добавете в него захарта и маята. Разбъркайте и оставете да се активира на топло място.
Пресейте брашното, добавете сол и размесете. Направете кладенче и сипете маята и топлата вода. Замесете тесто за...
04 Август
Сладки с Мас и Кисело МлякоРазтопяваме свинската мас и към нея добавяме киселото мляко и захарта. Разбиваме и добавяме лимонената киселина, ванилията, яйцето и бакпулвера.
Разбъркваме и започваме по малко да сипваме брашно, докато се получи меко...
16 Юли
Локумки с мас и кисело млякоПредварително извадете продуктите на стайна температура за около час.
Загасете содата в киселото мляко. Разбийте яйцето със захарта. Добавете киселото мляко със содата и маста. Пресейте брашното и го добавете към сместа...
31 Дек.
Соленки с мас и кисело млякоЯйцето се разбива с вилица. Киселото мляко и содата се смесват да шупне. В тава с пресятото брашно се слагат всички продукти и се меси средно твърдо тесто.
Оставя се да почине 10 15 минути. Разточва се и се реже на лентички...
05 Юли
1
Точени банички с мас и сиренеВ тава се пресява брашното и солта. В средата се прави кладенче и се изсипват 50 г слънчогледово масло и водата, като подобрител може да се сложи 10 г оцет.
Замесва се тесто, което трябва да бъде с температура 18-20 градуса...
02 Окт.
Лимецова погача с мас и маслоМаята се натрошава в малка купа, залива се с топлата вода и се разбърква много добре.
Яйцата се разбиват на пяна.
Свинската мас се разтопява на ниска температура. Маслото се разтопява в отделна купа на ниска температура...
05 Март