Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Здравословно готвене на параВъпреки гореизброените предимства, се намират скептици, според които този начин на готвене прави ястията блудкави и безвкусни. Дали това е така, или готвенето на пара си има своите тънкости?...
10 Дек.
Съвети за готвене на параАко случайно забравите, че готвите, докато гледате сериал по телевизията, при изпаряване на цялата вода уредът за готвене на пара ще се изключи автоматично....
30 Януари
Уреди за готвене на параКогато го избирате, разгледайте го внимателно и задайте всички въпроси, които ви вълнуват за уреда и начина на готвене, защото готвенето на пара също има своите тънкости....
06 Ноем.
1
Рецепти за профилактика на пародонтозаТова се повтаря поне 2-3 пъти на ден.
Ще спомена и още няколко рецепти за профилактика на пародонтоза, с които може да си правите редовна профилактика за зъбите и венците....
17 Януари
1
Заготовка за готвене на ядене в бурканиВзимаме си един голям съд и почваме да си смиламе помощта на машинка за мелене доматите. Настъргваме на ситно ренде морковите. По-добре е да се сложат на части в чопър и да се наситнят....
01 Септ.
Готвене на пара - всички здравословни ползиГотвенето на пара е изключително лесен и полезен начин за приготвяне на храна. В последните години този метод придобива все по-голяма популярност, но още древните китайци са готвели така....
25 Януари
Зеленчуци на параАко искате да станат по-вкусни, още толи разбъркайте зеленчуците на пара с 1-2 с.л. масло....
22 Юли
Скумрия на ПараВ специален съд за готвене на пара, който се поставя върху тенджерата, се нареждат на един ред шайбите скумрия. Ако нямате такъв съд, може да импровизирате с подходящ размер гевгир или метално сито....
01 Май
Тиква на параТиквата се обелва, почиства от семки и нарязва на средно големи парчета. На дъното на тенджера се слага приставката за готвене на пара....
27 Ноем.
Мантъ на параСвиваме квадратите и ги подреждаме в уреда за готвене на пара.
Готвим до готовност. По желание в тиган си задушаваме лук, настърган морков и червена чушка, овкусяваме с подправки....
16 Януари
Мерлуза на параНа дъното на тенджерата за готвене на пара сложете мащерка и счукани зърна бахар.
Сгответе мерлузата на пара 8 – 10 мин.
След като я извадите, полейте мерлузата със зехтин....
04 Ноем.
Агнешко на ПараВзимаме парче тензух и поставяме вместо капак на тенджерата. Връзваме силно, така че да може да издържи месото.
Лукът, чесънът нарязваме на ситно и разпределяме върху тензуха....
14 Септ.
Лаврак на параСложих рибките на скарата във фурната. В тавичката на фурната изсипах 2 чаши вода, щипка мащерка, сол, лимонов сок и черен пипер....
02 Ноем.
Картофи на параРазбъркайте картофите с дресинга, прибавете сол, черен пипер и къри на вкус....
14 Май
3
Пържола на параСложете ги да се готвят на пара (кошница/решетка над леко вряща вода с капак) за 1 час или до готовност.
През това време смесете нарязания магданоз със зехтина, малко лимонов сок и сол на вкус....
22 Февр.
Кюфтета на параРазмесете каймата с накиснатия във вода и поотцеден сухар, яйцето, магданоза и подправки на вкус.
Оформете кюфтетата и във всяко натикайте леко парченце масло. Сложете кюфтетата в съда за готвене на пара....
14 Март
Риба на параСложете приставката за готвене на пара, поставете в нея рибата, похлупете и оставете да се вари за около 10 минути....
10 Март
1
Сьомга на параЯстието се приготвя в съд за готвене на пара.
В горната част подредете сьомгата, отгоре сложете смачкания чесън, нарязания на полумесеци лимон, дафинов лист и копър. Леко посолете....
13 Март
Меденки на параНареждат се на разстояние едно от друго, защото при топлинната обработка увеличават размера си. Приготвят се или в уред за готвене на пара, или се нареждат на решетка и се слагат над кипяща вода в тенджера....
22 Май
2
Царевица на параОтгоре всичко се захлупва с капака на съда и царевицата се вари за 10-15 минути.
Сваля се, прехвърля се в купа и се разбърква със сол, черен пипер на вкус, оцета, маслото и малко накълцан пресен копър....
21 Май
Миди на параМоже да добавите и щипка сол, но самите миди би трябвало да са си солени (затворените добре държат в себе си морска вода, която при готвенето пускат);
Сложете капака на тенджерата плътно затворен и поставете на силен...
01 Май
Гарнитура на параТака приготвени на пара за 15 мин зеленчуци сипваме в купа.
Лука задушаваме на тиган с кокосовото масло и малко вода. Кокосовото масло ще овкуси и придаде лек сладък аромат....
31 Март
Мантъ на параВъв всяко квадратче поставете малко количество кайма и съберете по два противоположни краища (да прилича на бохча).
Поставете ги в уред за готвене на пара или на дъното на тенджера сипете вряла вода, около 2 пръста....
29 Ноем.
Ябълки на параСрязват се на две и се почистват от семките и сърцевината.
Почистените ябълки се нарязват на кубчета. В дълбок съд на бавен огън се разтопява маслото....
01 Юли