Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Храните, които пазят здравето на черния ви дробЗатова и лекарите, и експертите по здравословно хранене съветват да включваме 5 хранителни продукта в менюто си, тъй като за тях е доказано, че поддържат здравето на черния дроб....
16 Ноем.
Салца за Палео храненеСваряваме цвеклото и морковите, след което ги пасираме.
Задушаваме лука и изсипваме всичко да къкри на котлона докато се сгъсти салцата....
26 Юли
Коктейл Това ли е всичко?Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
30 Окт.
Брачните окови пазят здравето на мъжаЩо се отнася до жените, семейството не е чак толкова значимо за тяхното здраве, колкото за представителите на по-силния пол....
25 Август
Пържоли Изяж си пръститеПържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
10 Февр.
Ягодов чийзкейк Ро СиПрез това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват до гладка смес, прибавя се и разбитата сметана и желатинът....
21 Септ.
1
Кюфтета за бургери от ресторант за бързо храненеБеконът се пържи в голям тиган, докато стане хрупкав, след което се отцежда върху домакинска хартия.
3 с.л. от мазнината в тигана се прехвърлят в огнеупорна купа и тя се слага в хладилника.
Смесете в голяма купа хляба...
02 Април
Гювеч Да си оближеш пръститеНарежете месото на кубчета и го запържете. Към него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца.
Добавете картофите, доматите, подправките и виното. След като поври малко, добавете нарязаната сушеница...
16 Ноем.
2
Яхния Да си оближеш пръститеЗадушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко.
Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат...
05 Февр.
Солена сьомга Направи си самСлед това я измиваме със студена вода от солта и я оставяме да се накисне във вода за 10-15 минути.
Изваждаме я от водата и я оставяме да се отцеди....
08 Февр.
1
Пелмени по мой си начинОт него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета.
В средата на всяко сложете от каймата, прегъвайте и притиснете краищата, за да не излиза плънката....
11 Юни
1
Реване по моя си рецептаПрез това време в купа правим сиропа. Наливаме студената вода, добавяме захарта и с лъжица бъркаме, докато се разтвори захарта.
Щом реването се изпече, още докато е топло, го нарязваме и го заливаме със сиропа....
18 Април
8
Тригуни Да си оближеш пръститеБутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал...
26 Септ.
1
Милинки Стой си в къщиМаята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
03 Март
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче.
На части добавете почистения, измит и подсушен босилек...
19 Окт.
Елексири за дълголетие и здравеНие намерихме няколко елексира за дълголетие и здраве.
Китайски билков Еликсир на дълголетието:
Налейте 1 литър много гореща изворна вода (некипяща)....
22 Януари
3
Новите суперхрани на пазара забавят стареенето и пазят здраветоМодерното хранене се опитва все по-настъпателно да влезе и във вашия дом, защото ежедневно неговата пропаганда ви втълпява, че ако хапвате чия всеки ден, проблемите със сърцето ще изчезнат неусетно, а ако си приготвяте...
23 Ноем.
Кисело мляко и подправки с изумителна полза за здраветоКиселото мляко в комбинация с тези подправки и ядки са с голяма полза за здравето. Всичко това се разбърква добре и се консумира сутрин на гладно....
25 Януари
Да си пожелаем здраве в Световния ден на здравето!Така Световният ден на здравето дава възможност да се започнат колективни действия за опазване здравето на хората и тяхното благоденствие.
Тази година - 2023 мотото на днешния ден е Моето здраве, мое право....
07 Април
Как да си направим домашна юфкаПрегънете тестото, поръсете отново с брашно и сложете пак в машинката на по-бърза степен - повторете това няколко пъти, като преди последния път не прегъвайте....
12 Май
Пълнена патица по моя си рецептаИзмиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките.
Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
01 Април
Украински борш по мой си начинСлед това слагаме и цвеклото с моркова.
Като омекнат добавяме доматения сос (50 г доматено пюре разреждаме в 400 мл вода) и бъркаме добре. Добавяме 1 с.л. захар, скилидка чесън. Бъркаме до сгъстяване.
6....
14 Юни
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеНай-добре е да измервате температурата с кухненски термометър, но ако нямате, измерете с кутрето си - потопете и ако ви е добре в топлото мляко, но без да ви пари, значи това е правилната температура....
27 Януари