Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Храните, които пазят здравето на черния ви дробХраните, които пазят здравето на черния ви дроб
16 Ноем.
Затова и лекарите, и експертите по здравословно хранене съветват да включваме 5 хранителни продукта в менюто си, тъй като за тях е доказано, че поддържат здравето на черния дроб....
Салца за Палео храненеСалца за Палео хранене
26 Юли
Сваряваме цвеклото и морковите, след което ги пасираме. Задушаваме лука и изсипваме всичко да къкри на котлона докато се сгъсти салцата....
Еликсирът на здравето (Мощен имуностимулант)Еликсирът на здравето (Мощен имуностимулант)
12 Юни
Еликсирът на здравето - пчелно млечице и мед....
Коктейл Това ли е всичко?Коктейл Това ли е всичко?
30 Окт.
Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
Брачните окови пазят здравето на мъжаБрачните окови пазят здравето на мъжа
25 Август
Що се отнася до жените, семейството не е чак толкова значимо за тяхното здраве, колкото за представителите на по-силния пол....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
10 Февр.
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
21 Септ.
1
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват до гладка смес, прибавя се и разбитата сметана и желатинът....
Кюфтета за бургери от ресторант за бързо храненеКюфтета за бургери от ресторант за бързо хранене
02 Април
Беконът се пържи в голям тиган, докато стане хрупкав, след което се отцежда върху домакинска хартия. 3 с.л. от мазнината в тигана се прехвърлят в огнеупорна купа и тя се слага в хладилника. Смесете в голяма купа хляба...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Нарежете месото на кубчета и го запържете. Към него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца. Добавете картофите, доматите, подправките и виното. След като поври малко, добавете нарязаната сушеница...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Задушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко. Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат...
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
08 Февр.
1
След това я измиваме със студена вода от солта и я оставяме да се накисне във вода за 10-15 минути. Изваждаме я от водата и я оставяме да се отцеди....
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
11 Юни
1
От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета. В средата на всяко сложете от каймата, прегъвайте и притиснете краищата, за да не излиза плънката....
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
18 Април
8
През това време в купа правим сиропа. Наливаме студената вода, добавяме захарта и с лъжица бъркаме, докато се разтвори захарта. Щом реването се изпече, още докато е топло, го нарязваме и го заливаме със сиропа....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Бутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал...
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
03 Март
1
Маята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче. На части добавете почистения, измит и подсушен босилек...
Елексири за дълголетие и здравеЕлексири за дълголетие и здраве
22 Януари
3
Ние намерихме няколко елексира за дълголетие и здраве. Китайски билков Еликсир на дълголетието: Налейте 1 литър много гореща изворна вода (некипяща)....
Новите суперхрани на пазара забавят стареенето и пазят здраветоНовите суперхрани на пазара забавят стареенето и пазят здравето
23 Ноем.
Модерното хранене се опитва все по-настъпателно да влезе и във вашия дом, защото ежедневно неговата пропаганда ви втълпява, че ако хапвате чия всеки ден, проблемите със сърцето ще изчезнат неусетно, а ако си приготвяте...
Кисело мляко и подправки с изумителна полза за здраветоКисело мляко и подправки с изумителна полза за здравето
25 Януари
Киселото мляко в комбинация с тези подправки и ядки са с голяма полза за здравето. Всичко това се разбърква добре и се консумира сутрин на гладно....
Да си пожелаем здраве в Световния ден на здравето!Да си пожелаем здраве в Световния ден на здравето!
07 Април
Така Световният ден на здравето дава възможност да се започнат колективни действия за опазване здравето на хората и тяхното благоденствие. Тази година - 2023 мотото на днешния ден е Моето здраве, мое право....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Прегънете тестото, поръсете отново с брашно и сложете пак в машинката на по-бърза степен - повторете това няколко пъти, като преди последния път не прегъвайте....
Пълнена патица по моя си рецептаПълнена патица по моя си рецепта
01 Април
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките. Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
Украински борш по мой си начинУкраински борш по мой си начин
14 Юни
След това слагаме и цвеклото с моркова. Като омекнат добавяме доматения сос (50 г доматено пюре разреждаме в 400 мл вода) и бъркаме добре. Добавяме 1 с.л. захар, скилидка чесън. Бъркаме до сгъстяване. 6....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Най-добре е да измервате температурата с кухненски термометър, но ако нямате, измерете с кутрето си - потопете и ако ви е добре в топлото мляко, но без да ви пари, значи това е правилната температура....