Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Същност и предимства на черната солПроизходът на черната сол е от Хаваи. Тя представлява смес от пречистени вулканични въглени с морска сол. Добива се най-вече от ферми за сол, намиращи се на малкото островче Мулокай в района на Хавайските острови....
01 Ноем.
Криотерапия - същност и предимстваКриотерапията представлява начин на лечение чрез студ (ниски температури) и се използва вече доста често в козметиката, както и в медицината. Чрез много ниски температури криотерапията лекува злокачествените и доброкачествените...
27 Дек.
Шугаринг - същност и предимстваКакви са предимствата на шугаринга?
С всяка следваща процедура кожата става все по-гладка и мека.
Премахва космите от корен.
Космите постепенно стават все по-тънки и фини.
Няма опасност за врастнали косми....
19 Ноем.
Предимства на хималайската солХималайскат сол, за разлика от преработената, е натурална и не съдържа токсини. Тя е нещо повече от натрий и хлорид.
Хималайската сол се е кристализирала в земните недра преди милиони години. В себе си съдържа 84...
10 Април
Холистична терапия - същност, принципи и предимстваКакви са ползите и предимствата от холистичната терапия
Интересното при холистичната терапия е, че не се фокусира само и единствено върху отделни симптоми....
15 Август
Готвене с морска сол - предимства и недостатъциРазбира се това има своите предимства и недостатъци, като трябва да се вземат предвид някои аспекти:
Предимства на готвене с морска сол
Природен продукт
Морската сол е естествен продукт, получен от изпаряването на...
25 Юли
Шарена солВсички подправки заедно със сол на вкус и царевичното брашно се смилат фино с помощта на мелачка.
Шарената сол може да се приготви и без съставка сол, ако ще се използва върху сирена и други по-солени ястия....
29 Дек.
Шарена солВсички подправки заедно със сол на вкус и царевичното брашно се смилат фино с помощта на мелачка.
Шарената сол може да се приготви и без съставка сол, ако ще се използва върху сирена и други по-солени ястия....
29 Дек.
СолСолта е не само подправка, но и една от жизненоважните съставки за всички живи организми. Солта е източник на положително заредени натриеви и отрицателно заредени хлоридни йони. Именно затова тя е най-важният минерал в хранителните...
17 Март
Ароматна сол самардалаСмлените листа самардала смесваме със ситна трапезна сол и разбъркваме (на 2 компотени буркана смлени листа самардала слагаме 1 кг сол, харесваме по- солено, но може и по-малко, да се намали количеството сол)....
08 Май
Риба върху солИзчистваме рибата. В тава изсипваме солта и слагаме рибата без да овкусяваме. Пече се на 200 градуса до готовност.
През това време скълцваме чесъна в паничка, добавяме 1/2 лимонов сок, копър и това е сосът за рибата....
06 Февр.
Домашна шарена солРезултатът е много по-ароматна и богата на вкус домашна шарен сол в сравнение с пакетчето от магазина....
19 Юни
Пиле на солПилето се разполовява, посолява се от всички страни и се слага с разреза надолу върху килограм сол, поставена на дъното на тава за печене с подходящ размер.
Печете крехкото пиле се на 180 °C до желан загар....
13 Юли
Панагюрска шарена солКазваше, че това придава плътност и аромат на шарената сол. Ако искате шарената сол да е пикантна, добавете и смлени изсушени люти чушлета....
13 Юни
3
Домашна самардалена солСлед изсушаване на самардалата се смилат на фина сол и се съхраняват в затворени съдове....
27 Февр.
Скумрия в солРазбийте белтъците и добавете половината сол. Разстелете я на дъното на тава и отгоре поставете двете риби....
01 Май
Пиле на солВ немного голяма тавичка поставете едра сол да покрие дъното. Отгоре поставете пилето. Изпечете го във фурната отначало на 250°С, след това намалете до 150°С....
03 Юни
2
Пиле на солВ немного голяма тавичка поставете едра сол да покрие дъното. Отгоре поставете пилето. Изпечете го във фурната отначало на 250°С, след това намалете до 150°С....
03 Юни
2
Скумрия върху солПоставят се в тава, застлана с алуминиево фолио, върху която сте подредили 1-2 см морска сол.
Полива се с лимонов сок и отгоре се поръсва с тънък пласт сол, леко навлажнен и се завива внимателно с фолио....
08 Дек.
Същност на иридологиятаИридологията е наука, която изучава връзката между патологичните промени в организма и промяната в ириса на окото.
Иридологията е не само наука, но и изкуство. Необходима е солидна подготовка и познания, за да може да...
09 Август
Същност на психокинезатаСъщност на психокинезата
Въздействието върху неживата материя посредством мислите, тоест с тяхната енергия, е фантастична идея, но това е едно от проявленията на психокинезата....
29 Януари
Пърленки с шарена солМажете питките с мазнина и поръсете с шарена сол.
Изпечете пърленките в силна фурна.
Поднасят се топли.
Тази рецепта за пърленки е от Русенския край....
26 Септ.
1
Скариди, печени върху солСъвет:
Не отстранявайте всичката сол от скаридите. Стои красиво, ако има малко останала полепнала по тях, а и при белене част от нея попада върху месцето и така е по-вкусно....
15 Дек.
Пиле, печено върху солСъщо може да ползвате фолио, алуминиево, което да сложите в тавата, след което да посипете дъното със сол, така лесно ще почистите после....
24 Окт.
4