Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Същност и предимства на черната солСъщност и предимства на черната сол
01 Ноем.
Произходът на черната сол е от Хаваи. Тя представлява смес от пречистени вулканични въглени с морска сол. Добива се най-вече от ферми за сол, намиращи се на малкото островче Мулокай в района на Хавайските острови....
Криотерапия - същност и предимстваКриотерапия - същност и предимства
27 Дек.
Криотерапията представлява начин на лечение чрез студ (ниски температури) и се използва вече доста често в козметиката, както и в медицината. Чрез много ниски температури криотерапията лекува злокачествените и доброкачествените...
Шугаринг - същност и предимстваШугаринг - същност и предимства
19 Ноем.
Какви са предимствата на шугаринга? С всяка следваща процедура кожата става все по-гладка и мека. Премахва космите от корен. Космите постепенно стават все по-тънки и фини. Няма опасност за врастнали косми....
Предимства на хималайската солПредимства на хималайската сол
10 Април
Хималайскат сол, за разлика от преработената, е натурална и не съдържа токсини. Тя е нещо повече от натрий и хлорид. Хималайската сол се е кристализирала в земните недра преди милиони години. В себе си съдържа 84...
Холистична терапия - същност, принципи и предимстваХолистична терапия - същност, принципи и предимства
15 Август
Какви са ползите и предимствата от холистичната терапия Интересното при холистичната терапия е, че не се фокусира само и единствено върху отделни симптоми....
Готвене с морска сол - предимства и недостатъциГотвене с морска сол - предимства и недостатъци
25 Юли
Разбира се това има своите предимства и недостатъци, като трябва да се вземат предвид някои аспекти: Предимства на готвене с морска сол Природен продукт Морската сол е естествен продукт, получен от изпаряването на...
Шарена солШарена сол
29 Дек.
Всички подправки заедно със сол на вкус и царевичното брашно се смилат фино с помощта на мелачка. Шарената сол може да се приготви и без съставка сол, ако ще се използва върху сирена и други по-солени ястия....
Шарена солШарена сол
29 Дек.
Всички подправки заедно със сол на вкус и царевичното брашно се смилат фино с помощта на мелачка. Шарената сол може да се приготви и без съставка сол, ако ще се използва върху сирена и други по-солени ястия....
СолСол
17 Март
Солта е не само подправка, но и една от жизненоважните съставки за всички живи организми. Солта е източник на положително заредени натриеви и отрицателно заредени хлоридни йони. Именно затова тя е най-важният минерал в хранителните...
Ароматна сол самардалаАроматна сол самардала
08 Май
Смлените листа самардала смесваме със ситна трапезна сол и разбъркваме (на 2 компотени буркана смлени листа самардала слагаме 1 кг сол, харесваме по- солено, но може и по-малко, да се намали количеството сол)....
Риба върху солРиба върху сол
06 Февр.
Изчистваме рибата. В тава изсипваме солта и слагаме рибата без да овкусяваме. Пече се на 200 градуса до готовност. През това време скълцваме чесъна в паничка, добавяме 1/2 лимонов сок, копър и това е сосът за рибата....
Домашна шарена солДомашна шарена сол
19 Юни
Резултатът е много по-ароматна и богата на вкус домашна шарен сол в сравнение с пакетчето от магазина....
Пиле на солПиле на сол
13 Юли
Пилето се разполовява, посолява се от всички страни и се слага с разреза надолу върху килограм сол, поставена на дъното на тава за печене с подходящ размер. Печете крехкото пиле се на 180 °C до желан загар....
Панагюрска шарена солПанагюрска шарена сол
13 Юни
3
Казваше, че това придава плътност и аромат на шарената сол. Ако искате шарената сол да е пикантна, добавете и смлени изсушени люти чушлета....
Домашна самардалена солДомашна самардалена сол
27 Февр.
След изсушаване на самардалата се смилат на фина сол и се съхраняват в затворени съдове....
Скумрия в солСкумрия в сол
01 Май
Разбийте белтъците и добавете половината сол. Разстелете я на дъното на тава и отгоре поставете двете риби....
Пиле на солПиле на сол
03 Юни
2
В немного голяма тавичка поставете едра сол да пок­рие дъното. Отгоре поставете пилето. Изпечете го във фурната отначало на 250°С, след това намалете до 150°С....
Пиле на солПиле на сол
03 Юни
2
В немного голяма тавичка поставете едра сол да пок­рие дъното. Отгоре поставете пилето. Изпечете го във фурната отначало на 250°С, след това намалете до 150°С....
Скумрия върху солСкумрия върху сол
08 Дек.
Поставят се в тава, застлана с алуминиево фолио, върху която сте подредили 1-2 см морска сол. Полива се с лимонов сок и отгоре се поръсва с тънък пласт сол, леко навлажнен и се завива внимателно с фолио....
Същност на иридологиятаСъщност на иридологията
09 Август
Иридологията е наука, която изучава връзката между патологичните промени в организма и промяната в ириса на окото. Иридологията е не само наука, но и изкуство. Необходима е солидна подготовка и познания, за да може да...
Същност на психокинезатаСъщност на психокинезата
29 Януари
Същност на психокинезата Въздействието върху неживата материя посредством мислите, тоест с тяхната енергия, е фантастична идея, но това е едно от проявленията на психокинезата....
Пърленки с шарена солПърленки с шарена сол
26 Септ.
1
Мажете питките с мазнина и поръсете с шарена сол. Изпечете пърленките в силна фурна. Поднасят се топли. Тази рецепта за пърленки е от Русенския край....
Скариди, печени върху солСкариди, печени върху сол
15 Дек.
Съвет: Не отстранявайте всичката сол от скаридите. Стои красиво, ако има малко останала полепнала по тях, а и при белене част от нея попада върху месцето и така е по-вкусно....
Пиле, печено върху солПиле, печено върху сол
24 Окт.
4
Също може да ползвате фолио, алуминиево, което да сложите в тавата, след което да посипете дъното със сол, така лесно ще почистите после....
Пиле върху морска солПиле върху морска сол
14 Януари
1
Пилето върху морска сол е готово....