Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо тъмната бира е идеална за зимата?Защо тъмната бира е идеална за зимата?
05 Февр.
И все пак българският потребител предпочита да си купува тъмна бира през зимата - защо е така и постъпва ли правилно? По-подходяща ли е тъмната бира за студените дни?...
Тъмна или светла бира?Тъмна или светла бира?
06 Септ.
По презумпция повечето любители на бирата предпочитат светлата бира през лятото, а тъмната – през зимата. Това може би е така, тъй като тъмната бира се счита за по-тежка от светлата....
Производство на рокфорПроизводство на рокфор
04 Юли
При производството на килограм от световно известното сирене са нужни средно 4.5 литра мляко. Началото на производството е като при всяко друго сирене....
Производство на пармезанПроизводство на пармезан
10 Май
Оказва се, че пармезанът всъщност е най-известното сирене в света – производството му много внимателно се контролира от Консорциума на производителите на сиренето Parmigiano reggiano....
Производство на горгонзолаПроизводство на горгонзола
28 Ноем.
1
Производството на Горгонзолата изисква сиренето да се дупчи с цел пеницилиновата бактерия да проникне по-дълбоко. Кората на готовото сирене пък се мие със саламура....
Производство на ПроволонеПроизводство на Проволоне
11 Август
При производството му сгъстената част се нарязва на много дребно, загрява се и се разтегля, докато още е топла....
Специфики при месенето на тесто от лимецСпецифики при месенето на тесто от лимец
08 Юни
Специфики при месенето на тесто от лимец Особеностите при месенето на тестото от лимеца се дължат на ниското съдържание на глутен в зърното....
Тъмната страна на бадемитеТъмната страна на бадемите
14 Май
Според последни проучвания обаче те имат и тъмна страна. И тя се дължи именно на всички тези ползи, които стават все по-известни....
Тъмната страна на вегетарианствотоТъмната страна на вегетарианството
05 Май
10
Изследване, публикувано в „Журнал на Американската диетична асоциация”, установява, че два пъти повече тийнейджъри и почти два пъти повече млади хора, които са вегетарианци, използват нездравословни методи за регулиране на...
Тъмната страна на тренировкитеТъмната страна на тренировките
23 Август
Могат ли упражненията не само да ви поддържат във форма и слаби, но и да ви разболеят и да ви прилошее от тях? Да, това поне показва ново изледване. Според проучвания близо половината професионални спортисти изпитват някаква...
Кюфтета на фурна с бираКюфтета на фурна с бира
07 Дек.
1
Прибавят се нарязаният на ситно лук, стритата чубрица, галетата, бирата, сол на вкус и черен пипер по желание. Всичко се омесва добре. В чинийка се сипва брашно....
Кюфтета с бира на скараКюфтета с бира на скара
23 Юли
Загряваме скарата, оформяме топчетата на кюфтета и ги печем около 10 минути на страна. Гарнираме със зеленчуци на скара, картофки или някаква свежа салата....
Пържоли с бира на скараПържоли с бира на скара
10 Март
Печем от двете страни до готовност на пържолите. Поднасяме с картофена салата или друго. Лесно и вкусно!...
Локумките с бира на ЙолиЛокумките с бира на Йоли
25 Март
Разточваме кора и изрязваме на квадрати. Във всеки квадрат слагаме по парченце локум и орехова ядка, завиваме на пуричка. Подреждаме сладките в тава, покрита с хартия за печене....
Агнешко с бира на фурнаАгнешко с бира на фурна
07 Април
Нарежете агнешкото на по-едри хапки и хубаво ги оваляйте в брашно. Загрейте мазнина в тиган и запържете месото за кратко....
Кюфтета с бира на фурнаКюфтета с бира на фурна
15 Септ.
5
В средата на всяко кюфте забодете парченце кашкавал. Залейте с бирата и печете във фурна....
Шишчета с бира на скараШишчета с бира на скара
19 Януари
Сервирайте шишчетата с бира на скара върху зелевите листа....
Свинско с бира на скараСвинско с бира на скара
07 Март
Изпечете свинското месо на загрята скара. Поръсете с подправки по избор и сервирайте биреното мезе с нарязания лук. Свинското с бира на скара е много вкусно....
Производство на сирене КачокавалоПроизводство на сирене Качокавало
25 Август
Тези два вида сирене се приготвят по различен начин и изглеждат различно, но при производството им има моменти, които си приличат....
Свински ребра с бира на фурнаСвински ребра с бира на фурна
27 Окт.
Включете на 220 градуса и печете около 30 минути. След това намалете градусите на 180 градуса и се пече 40 минути. Към средата на печенето може да добавите малко овкусени картофи....
Черен дроб на фурна с бираЧерен дроб на фурна с бира
04 Ноем.
1
Запича се черният дроб на фурна 20-30 мин. Да ви е вкусно с този черен дроб на фурна с бира....
Свински врат на тиган с бираСвински врат на тиган с бира
07 Март
След 3-4 минути сипете бирата и гответе под капак до готовност на месото. Поднесете свински врат на тиган с бира с нарязан магданоз! Добър апетит!...
Пилешки шишчета с бира на фурнаПилешки шишчета с бира на фурна
20 Септ.
На следващия ден си пригответе зеленчуците - гъбите измийте и нарежете на четвъртинки, овкусете ги със сол и пипер и малко мазнина....
Пуешко бутче с бира на фурнаПуешко бутче с бира на фурна
01 Окт.
Обърнете и подправете бутчетата със соса от готвенето поне 2-3 пъти по време на печенето. Отстранете алуминиевото фолио и увеличете температурата на фурната до 200 °....
Пилешки дробчета с бира на фурнаПилешки дробчета с бира на фурна
07 Април
Пилешките дробчета с бира на фурна се поднасят оляти с лимонов сок....