Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пица с тесто от лимец и маслиниПица с тесто от лимец и маслини
11 Септ.
Когато нямам доматен сос и бързам, слагам само нарязана на тънко домат, който посолявам, чушка, лук и кашкавал и пека мини пиците до готовност. Хапвайте с удоволствие пицата с тесто от лимец и маслини....
Тесто за хляб от лимец и бяло брашноТесто за хляб от лимец и бяло брашно
26 Юни
Замесваме меко тесто. Тестото го слагаме върху посипано с брашно място и замесваме докато стане пухкаво и меко....
Супа лимец с тученицаСупа лимец с тученица
08 Юли
В кипяща вода се слагат продуктите, сол, олио, червен пипер. Вари се до готовност. По желание може да се добави фиде....
Лимец с лешников таханЛимец с лешников тахан
15 Март
Накисваме лимеца за през нощта с топла вода. На следващия ден го сваряваме. Оставяме с покрит капак да изстине. След това овкусявам с мед и канела. От тахана слагам поне 3 с.л....
Лимец с карамелен сиропЛимец с карамелен сироп
27 Април
Обикновените бисквити настържете или по-добре смелете на прах. Прибавете към лимеца. Сложете в купички. Залейте всяка купичка с карамелен сироп и оставете за 20 минути да се обединят съставките....
Брауни с лимец и пеканБрауни с лимец и пекан
27 Ноем.
Изключително вкусно брауни с лимец и пекан. Да ви е сладко!...
Крекери с лимец и босилекКрекери с лимец и босилек
16 Юли
Печете домашните крекери с лимец и босилек в предварително загрята на 180 °C фурна до готовност....
Сладкиш с лимец и канелаСладкиш с лимец и канела
31 Януари
Прибавете и олио, канела за аромат и последно смесете с брашно от лимец и овесени трици. Получава се малко по рядко тесто от коксово. Сипете сместа в тава 24 см върху хартия за печене....
Супа с лимец и зеленчуциСупа с лимец и зеленчуци
18 Май
Лимецът се измива три пъти под течаща вода. Оставя се в тенджерка и се покрива със студена вода. Престоява 12 часа накиснат и се отцежда. Залива се с нова вода и се поставя на котлона....
Ризото от лимец и гъбиРизото от лимец и гъби
30 Април
Оставете ястието да къкри на тих огън, като го разбърквате. Гответе до омекване на лимеца. Ако е необходимо, добавете още малко вода. Овкусете ризотото със сол и черен пипер....
Палачинки с лимец и медПалачинки с лимец и мед
02 Май
Добавя се вода, прясно мляко и сол, накрая бакпулевра и пресято брашно от лимец, защото има едри частици....
Кекс от лимец с вишниКекс от лимец с вишни
31 Март
Печем кекса от лимец с вишни в предварително загрята на 180 - 200 градуса фурна до суха клечка....
Питка с лимец с маслиниПитка с лимец с маслини
14 Септ.
Затопляме леко водата. В нея добавяме маята да се разтвори. Слагаме захар и сол и 200 г брашно. Бъркаме с вилица добре да се смесят съставките и оставяме за 10 минути да шупне. След това добавяме изварата и зехтина...
Пастет от лимец и спанакПастет от лимец и спанак
09 Юли
След това се изстисква излишната вода и се реже на ситно. 5. Махат се дафиновия лист и хвойновите зърна от лимеца, след което се блендира. 6....
Питка с лимец и кориандърПитка с лимец и кориандър
29 Март
Смесваме двете смеси и замесваме меко тесто, като доомесваме с остатъка от брашното. Оставяме да втаса на топло за час и половина, или докато удвои обема си....
Крекери с лимец и семенаКрекери с лимец и семена
10 Март
От посочените продукти се омесва меко тесто. Готовото тесто престоява в хладилника около 30-40 мин. Тестото се разделя на 2 топки. Всяка топка се разточва с дебелина 5 мм, изрязват се с ножче или с фигурки....
Соленки с лимец и семенаСоленки с лимец и семена
16 Септ.
1
С малко водичка замесваме меко тесто. Оформяме топчета, които леко сплескваме между дланите....
Хляб от лимец и елдаХляб от лимец и елда
16 Март
Пече се в нагорещена на 180 градуса фурна, докато придобие кафеникав цвят. Прави се проверка с дървена клечка за шишче - ако при пробиване не залепва по него тесто, значи е готово....
Мъфини с лимец и сиренеМъфини с лимец и сирене
03 Януари
Печете тези солени мъфини в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30-36 минути или до готовност....
Соленки с лимец и сиренеСоленки с лимец и сирене
28 Ноем.
С малко топла вода замесваме пухкаво тесто. Разделяме го на малки равни части, големи около 3 см. Взимаме едно, оформяме овално топче, притискаме между дланите си, като се получава плоско кръгче....
Хляб с лимец и просоХляб с лимец и просо
29 Септ.
От всички съставки се получава меко ронливо тесто. Оформяме хляба с ръце и отгоре поръсваме с тиквеното семе. Поставяме в тава и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20-30 минути....
Соленки с лимец и елдаСоленки с лимец и елда
19 Дек.
С брашната, пармезана, 2 с.л.зехтин и маята се омесва нормално твърдо тесто. Ако е необходимо се добавя вода. Оставя се да престои на топло, завито с фолио 1 час....
Соленки с лимец и извараСоленки с лимец и извара
25 Август
Замесва се твърдо тесто от брашната, пармезана, мазнината и маята. Завива се с фолио и кърпа и престоява 2 ч. на топло. Прави се плънка от яйцата, изварата и 1 ч.л. сол /ако изварата е безсолна/....
Хляб с лимец и зехтинХляб с лимец и зехтин
20 Ноем.
Замесваме тестото. Прехвърляме го на месата и го доомесваме. Слагаме хляба в тава, застлана с хартия за печене. Мажем го с четка с остатъка от яйцето и поръсваме със сусам....
Мекици с лимец и семенаМекици с лимец и семена
25 Април
Замесвайки тестото постепенно добавете и накиснатите във вода предварително семена. Замесеното тесто трябва да е меко и еластично. Оставете за около 20-30 минути да втаса. Разделете на малки топки....