Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Каварма в омлетКаварма в омлет
01 Ноем.
Приготвената каварма се разпределя в готовите омлети. Поднася се с подходяща гарнитура....
Свинска каварма с празСвинска каварма с праз
08 Януари
Режем свинското филе на малки късчета (кубчета). Запържваме месото до зачервяване, след това слагаме праза да се запържи леко и се задушава заедно с месото. Прибавяме червеното вино и го оставяме леко да се изпари и слагаме...
Домашна каварма с черен дробДомашна каварма с черен дроб
21 Ноем.
Измиваме и нарязваме на парчета черния дроб. Овалваме ги в брашното и пържим в сгорещената мазнина до готовност. Заливаме ги със зелев сок разреден с малко вода. Прибавяме червения пипер и варим на средна степен на...
Черноморски миден пилаф с оризЧерноморски миден пилаф с ориз
08 Май
Готови сме с рецептата за Черноморски миден пилаф с ориз....
Рибен курбанРибен курбан
07 Май
2
Почистения и измит шаран осоляваме със сол, натриваме със смлян микс пипер и поливаме с сока от един изцедан лимон. Прибираме в хладилник и приготвяме плънката. Нарязваме лука, бекона, домата и гъбите на дребни зарчета...
Рибен деликатесРибен деликатес
30 Юни
Пуснете лука, моркова, рибата и подправките в подсолена вода. След като продуктите се сварят, извадете рибата, обезкостете я и я надробете. Наредете месото в намаслена тавичка. Разбъркайте в купа всички съставки за заливката...
Рибен шницелРибен шницел
05 Дек.
Овкусяваме рибните филета със сол и черен пипер. Потапяме ги последователно в брашно, разбитите яйца и галета. Пържим ги в сгорещено олио. Отцеждаме върху кухненска хартия и сервираме с пържени картофи или друга...
Рибен огретенРибен огретен
05 Дек.
Почистете и измийте рибата, след която я сварете за 10 минути в малко подсолена вода. Обезкостете и я нарежете на парченца, които се овкусяват с лимонов сок. Сварете картофите, обелете и ги нарежете на кръгчета. В намазана...
Рибен пастетРибен пастет
13 Май
Маслото се оставя да омекне. Съдържанието на консервата се изсипва в по–дълбок съд, прибавят се маслото и сокът от лимона и се разбива с вилица. Поднесете пастета с препечени филийки....
Рибен чоудърРибен чоудър
26 Май
Зеленчуците, доматите, чесънът се запържват в нагорещения зехтин около 5 мин., като се разбърква продължително. Прибавя се канелата, сухите подправки, брашното и се готви за още 2 мин. Добавя се бульонът и след като...
Рибен мусРибен мус
15 Май
Почистете рибата от костите и кожата, сложете в блендер заедно със сметаната и пюрирайте. Сложете изварата в купа и затоплете в микровълновата фурна за 1 минута на пълна мощ. Добавете към него рибената паста, както и хряна...
Рибен пудингРибен пудинг
05 Август
Задушаваме рибните филенца в половината олио до готовност. Сваляме ги от котлона и ги накъсваме на парченца. Доматите обелваме и нарязваме на кубчета. Задушаваме ге в остатъка от олиото до изпаряване на излишната течност...
Летен рибен пастетЛетен рибен пастет
09 Септ.
Летният рибен пастет е готов....
Светъл рибен сосСветъл рибен сос
19 Март
Освен този основен рибен сос има светъл рибен сос Американски, Матроски, Аншуа, Сос със сметана....
Домашен рибен пастетДомашен рибен пастет
18 Май
1
Полученият селски рибен пастет се прехвърля в стъклен буркан. Домашният рибен пастет се съхранява в хладилник, няколко дни....
Средиземноморски рибен омлетСредиземноморски рибен омлет
20 Януари
Рибата се реже на кубчета и се задушава с малко вода. Полива се с лимоновия сок, поръсва се със сол. Отделят се белтъците на яйцата и се разбиват на сняг със солта. Жълтъците се разбиват с брашното и внимателно се добавят...
Кълцан рибен шницелКълцан рибен шницел
15 Февр.
1
Почистете филето и го смелете в кухненския чопър. Овкусете с лимонов сок, черен пипер и сол, омесете и оставете на хладно за 10 минути. Накиснете хляба в млякото, изстискайте го и го сложете при рибената кайма. Добавете...
Нежен рибен пайНежен рибен пай
26 Август
Маслото се разтопява и в него се запържва брашното. Добавя се топлото мляко и сосът се вари на бавен огън до консистенцията на течна сметана. Добавя се доматеното пюре и кашкавалът, черният пипер и солта. Жълтъците се...
Руски рибен винегретРуски рибен винегрет
05 Август
Рибата се почиства, обезкостява се и се реже на малки парченца. Поръсват се със сол и черен пипер и се поливат с лимонов сок. Слага се в тиган, намазан с масло, полива се с 2 супени лъжици вода, покрива се с капак и се слага...
Италиански рибен сосИталиански рибен сос
03 Април
Маслото се разтапя, добавя се рибеният бульон, нарязаният на ситно магданоз, лимоновият сок, солта и нарязаните на дребно яйца. С този сос се залива варена риба, докато е още гореща. Сосът може да се сервира в сосиера...
Сметаново-рибен сосСметаново-рибен сос
24 Март
Брашното се запържва в маслото, докато добие красив златист цвят. Добавят се бульонът и сметаната, като непрекъснато се бърка, докато заври. Към готовия сос се добавят сол и черен пипер. Този сос е подходящ за пържена...
Рибен доматен сосРибен доматен сос
24 Март
Добавя се разреденото с малко от рибения бульон доматено пюре, а след това и черният пипер. Запръжката се разрежда с останалият рибен бульон....
Детски рибен пайДетски рибен пай
13 Февр.
Нарязваме рибата и зеленчуците на парченца. В маслото и малко вода задушаваме филето и прибавяме ситно нарязания лук и морковите. Наливаме топла вода и прибавяме броколите и зеления фасул. След като полуомекнат добавяме...
Вкусен рибен шницелВкусен рибен шницел
02 Окт.
Измийте много добре рибното филе и го отцедете. Натопете хляба в млякото и го отцедете. Заедно с филето смелете и хляба с машинка за месо или чопър (като при нужда минете и с пасатор) до получаване на гладка смес....
Аржентински рибен пастетАржентински рибен пастет
22 Февр.
Почистваме и измиваме рибите. Натъркваме ги с лимонов сок, изцеден от лимона, посоляваме и поръсваме с розмарин. В тавичка сипваме една лъжица зехтин на дъното и намазваме обилно. Отгоре нареждаме рибите, заливаме ги...