Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Каварма в омлетПриготвената каварма се разпределя в готовите омлети. Поднася се с подходяща гарнитура....
01 Ноем.
Свинска каварма с празРежем свинското филе на малки късчета (кубчета). Запържваме месото до зачервяване, след това слагаме праза да се запържи леко и се задушава заедно с месото.
Прибавяме червеното вино и го оставяме леко да се изпари и слагаме...
08 Януари
Домашна каварма с черен дробИзмиваме и нарязваме на парчета черния дроб.
Овалваме ги в брашното и пържим в сгорещената мазнина до готовност.
Заливаме ги със зелев сок разреден с малко вода.
Прибавяме червения пипер и варим на средна степен на...
21 Ноем.
Рибен курбанПочистения и измит шаран осоляваме със сол, натриваме със смлян микс пипер и поливаме с сока от един изцедан лимон. Прибираме в хладилник и приготвяме плънката.
Нарязваме лука, бекона, домата и гъбите на дребни зарчета...
07 Май
2
Рибен деликатесПуснете лука, моркова, рибата и подправките в подсолена вода. След като продуктите се сварят, извадете рибата, обезкостете я и я надробете.
Наредете месото в намаслена тавичка. Разбъркайте в купа всички съставки за заливката...
30 Юни
Рибен шницелОвкусяваме рибните филета със сол и черен пипер.
Потапяме ги последователно в брашно, разбитите яйца и галета.
Пържим ги в сгорещено олио.
Отцеждаме върху кухненска хартия и сервираме с пържени картофи или друга...
05 Дек.
Рибен огретенПочистете и измийте рибата, след която я сварете за 10 минути в малко подсолена вода. Обезкостете и я нарежете на парченца, които се овкусяват с лимонов сок.
Сварете картофите, обелете и ги нарежете на кръгчета. В намазана...
05 Дек.
Рибен пастетМаслото се оставя да омекне.
Съдържанието на консервата се изсипва в по–дълбок съд, прибавят се маслото и сокът от лимона и се разбива с вилица.
Поднесете пастета с препечени филийки....
13 Май
Рибен чоудърЗеленчуците, доматите, чесънът се запържват в нагорещения зехтин около 5 мин., като се разбърква продължително.
Прибавя се канелата, сухите подправки, брашното и се готви за още 2 мин.
Добавя се бульонът и след като...
26 Май
Рибен мусПочистете рибата от костите и кожата, сложете в блендер заедно със сметаната и пюрирайте. Сложете изварата в купа и затоплете в микровълновата фурна за 1 минута на пълна мощ. Добавете към него рибената паста, както и хряна...
15 Май
Рибен пудингЗадушаваме рибните филенца в половината олио до готовност. Сваляме ги от котлона и ги накъсваме на парченца.
Доматите обелваме и нарязваме на кубчета. Задушаваме ге в остатъка от олиото до изпаряване на излишната течност...
05 Август
Светъл рибен сосОсвен този основен рибен сос има светъл рибен сос Американски, Матроски, Аншуа, Сос със сметана....
19 Март
Домашен рибен пастетПолученият селски рибен пастет се прехвърля в стъклен буркан.
Домашният рибен пастет се съхранява в хладилник, няколко дни....
18 Май
1
Средиземноморски рибен омлетРибата се реже на кубчета и се задушава с малко вода. Полива се с лимоновия сок, поръсва се със сол.
Отделят се белтъците на яйцата и се разбиват на сняг със солта. Жълтъците се разбиват с брашното и внимателно се добавят...
20 Януари
Кълцан рибен шницелПочистете филето и го смелете в кухненския чопър. Овкусете с лимонов сок, черен пипер и сол, омесете и оставете на хладно за 10 минути.
Накиснете хляба в млякото, изстискайте го и го сложете при рибената кайма. Добавете...
15 Февр.
1
Нежен рибен пайМаслото се разтопява и в него се запържва брашното. Добавя се топлото мляко и сосът се вари на бавен огън до консистенцията на течна сметана.
Добавя се доматеното пюре и кашкавалът, черният пипер и солта. Жълтъците се...
26 Август
Руски рибен винегретРибата се почиства, обезкостява се и се реже на малки парченца. Поръсват се със сол и черен пипер и се поливат с лимонов сок. Слага се в тиган, намазан с масло, полива се с 2 супени лъжици вода, покрива се с капак и се слага...
05 Август
Италиански рибен сосМаслото се разтапя, добавя се рибеният бульон, нарязаният на ситно магданоз, лимоновият сок, солта и нарязаните на дребно яйца.
С този сос се залива варена риба, докато е още гореща. Сосът може да се сервира в сосиера...
03 Април
Сметаново-рибен сосБрашното се запържва в маслото, докато добие красив златист цвят.
Добавят се бульонът и сметаната, като непрекъснато се бърка, докато заври.
Към готовия сос се добавят сол и черен пипер. Този сос е подходящ за пържена...
24 Март
Рибен доматен сосДобавя се разреденото с малко от рибения бульон доматено пюре, а след това и черният пипер.
Запръжката се разрежда с останалият рибен бульон....
24 Март
Детски рибен пайНарязваме рибата и зеленчуците на парченца. В маслото и малко вода задушаваме филето и прибавяме ситно нарязания лук и морковите.
Наливаме топла вода и прибавяме броколите и зеления фасул. След като полуомекнат добавяме...
13 Февр.
Вкусен рибен шницелИзмийте много добре рибното филе и го отцедете.
Натопете хляба в млякото и го отцедете.
Заедно с филето смелете и хляба с машинка за месо или чопър (като при нужда минете и с пасатор) до получаване на гладка смес....
02 Окт.
Аржентински рибен пастетПочистваме и измиваме рибите. Натъркваме ги с лимонов сок, изцеден от лимона, посоляваме и поръсваме с розмарин. В тавичка сипваме една лъжица зехтин на дъното и намазваме обилно.
Отгоре нареждаме рибите, заливаме ги...
22 Февр.