Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Често срещани грешки при готвенетоЧесто срещани грешки при готвенето
25 Септ.
Дори най-добрите и опитни професионални готвачи правят грешки при готвене. Без значение дали сте прохождащ в кухнята или готвите от години, никой не е застрахован от малък провал зад бялата престилка....
Заготовка за готвене на ядене в бурканиЗаготовка за готвене на ядене в буркани
01 Септ.
Взимаме си един голям съд и почваме да си смиламе помощта на машинка за мелене доматите. Настъргваме на ситно ренде морковите. По-добре е да се сложат на части в чопър и да се наситнят....
Постно зеленчуково ризото на фурнаПостно зеленчуково ризото на фурна
17 Март
Постното ризото се сервира с накълцан магданоз....
Ризото с КладницаРизото с Кладница
03 Април
Готовото ризото с гъби разсипете на порции. Поръсете ризотото с кладница с пармезан на прах. Добър апетит!...
Ризото с коприваРизото с коприва
18 Февр.
Първо, слагаме 2 черпак, разбъркване, изчакваме да се изпари течността и се прибавят пак 2 черпака и това се повтаря, докато се свари оризът за нашето вкусно ризото....
Ризото с гъбиРизото с гъби
07 Февр.
Хубавото ризото е с кремообразна консистенция. След като оризът е сварен, се прибавят маслото и настърганият пармезан. Може по желание да се поръси с магданоз. Ризотото с гъби е готово....
Ризото в мултикукърРизото в мултикукър
26 Април
1
Уредът се включва на програма за ризото за 35 мин и се затваря. След като ризотото е готово, се оставя на програма за поддържане на топлина. Ризотото в мултикукър е готово....
Ризото с рибаРизото с риба
25 Май
1
Водата трябва да е общо 1 л, но се добавя на части, след като оризът я поеме. Добавете накрая и рибата заедно с маслото, поръсете със ситно нарязаните копър и магданоз и отстранете от котлона....
Ризото с калмариРизото с калмари
17 Окт.
Задушавайте 15-20 минути с постоянно бъркане и доливане на вода. В гововото ризото сложете зехтин, пармезан и магданоз. Ризотото с калмари е много вкусно....
Ризото с тръбенкиРизото с тръбенки
31 Окт.
През цялото време бъркайте, за да се отделя нишестето и да стане кремообразно гъбеното ризото. Времето за готвене на ориза е около 15 минути. В случай че не сте добавили бульона врящ, времето за готвене ще се удължи....
Ризото с телешкоРизото с телешко
18 Април
Извадете вече готовото ризото и го оставете да изстине. Сега идва ред на телешкото. Овкусете го със соев сос, риган и осолете. На оребрен тиган поставете и останалото масло....
Ризото с патладжаниРизото с патладжани
15 Март
Оставете ризотото да се задуши за 10 минути, подправете със сол и черен пипер. Сервирайте....
Ризото в таваРизото в тава
06 Януари
Почиствате и измивате ориза. Слагате го в намазнена с олиото тава и му добавяте вода в съотношение 3:1 /вода:ориз/. Добавяте подправките и доматения сок/доматеното пюре. Печем в нагрята фурна около 15 -20 мин. След...
Ризото с ягодиРизото с ягоди
22 Февр.
1
Зеленчуковият бульон се добавя на порции по 125 мл и често се разбърква. Ягодите се режат, като се оставят 6 бр., за украса. Прибавят се и ягодите при ориза. Прибавят се маслото, сметанaта и пармезанът....
Ризото с грейпфрутРизото с грейпфрут
13 Януари
Добавят се сокът от грейпфрут, и малко след това зеленчуковият бульон, постепенно - на порции по 1/2 ч.ч., всяка....
Ризото с аспержиРизото с аспержи
14 Февр.
Избират се крехките връхчета, които се режат на едро. Запържват се в 2 с.л. от маслото. Добавя се 1 ч.ч. от зеленчуковия бульон и се варят около 15 мин....
Ризото с къриРизото с къри
11 Дек.
Добавя се виното и се държи на огъня, докато се изпари, а след това и зеленчуковият бульон се добавя постепенно (на порции от 1/2 чаша или 125 мл)....
Ризото с доматиРизото с домати
06 Юли
Сервирайте ризотото с босилек и пармезан....
Ризото с шафранРизото с шафран
24 Май
Сипете бялото вино и гответе, докато почти се абсорбира. Продължете да готвите, като прибавяте по малко от бульона, в продължение на 20 минути. Добавете водата с шафрана, оставащото масло и пармезана....
Ризото с шункаРизото с шунка
13 Ноем.
2
Може да сварите ризотото с шунка и в тенджера на котлона, като добавяте бульона постепенно....
Ризото с каймаРизото с кайма
13 Май
4
Загрейте зехтин и маслко масло в подходящ съд, в който ще готвите ризотото и запържете скълцания лук. Добавете каймата и бъркайте, докато се раздроби и запържи....
Ризото с тикваРизото с тиква
21 Септ.
Щом се изпари, добавете нарязаните сушени домати и изсипвайте на порции тиквения бульон при непрекъснато разбъркване. Не оставяйте вкусното ризото прекалено много на котлона....
Ризото с кладницаРизото с кладница
21 Юни
Ризотото се бърка почти непрекъснато, за да не прегаря оризът. Щом по-голямата част от водата изври, се сипва зеленчуковият бульон. Бъркането продължава до пълното сваряване на ориза....
Ризото с пармезанРизото с пармезан
23 Януари
Посоляваме и слагаме черен пипер на вкус. В края на варенето добавяме едро настъргания пармезан към ризотото....
Ризото с гъбиРизото с гъби
12 Дек.
След това приготвеното ризото се поднася. Опитайте това Ризото с гъби - няма да съжалявате!...