Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да съхраните здравината на костите си до дълбоки старини?Ето защо тук ще Ви покажем как можете лесно и ефективно да съхраните здравината на костите си до дълбоки старини и то без намесата на каквито и да е лекарства:
- За здравината на костната система най-важно е да си набавяте...
13 Юли
Искате да живеете вечно – яжте Уакаме!Уакаме - това са уникалните японски водорасли на дълголетието. За супи, салати и гарнитури – те подхождат почти на всичко.
В своята същност уакаме представлява микс от разнообразни водорасли. То идва от японската...
31 Януари
Лазаня от А до ЯОставете да ври поне 2 часа на много слаб огън.
Междувременно ако работите с готови кори за лазаня, трябва да я сварите в тенджера с подсолена вода и 2 с.л. зехтин....
16 Януари
КивиИзобилстващо от повече витамин С в сравнение с подобен по големина портокал, ярко зелената месеста част на кивито с разпръснатите в нея семчици добавя невероятен тропически полъх към всяка плодова салата. Кивито е малък...
24 Септ.
Лунатизма от дълбока древност до днесЛунатиците, тоест хората, които се разхождат насън, или по научному - сомнамбули (от латинското от лат. somnus - сън и ambulo - разходка), са известни от дълбока древност....
10 Февр.
Как да доживеем до дълбока старост: Съветите на лекаритеВсеки иска да изживее дните си възможно най-добре! Дълбоката и щастлива старост е мечта на всички, но за повечето хора възрастта над 80 години изглежда недостижима.
Най-дълголетният народ – японците, с лекота успяват...
30 Януари
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Яхния Да си оближеш пръститеЯхнията се вари до готовност.
По желание може са сгъстите с брашно, размито във вода.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоНа части добавете почистения, измит и подсушен босилек, продължавайте да счуквате.
Добавете пекориното и пармезана, а накрая налейте на тънка струйка зехтина.
Бъркайте до хомогенност....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Старинни поничкиПотопете в загрято олио и запържете на умерен огън до златисто кафяво от двете страни.
Поставете готовите ретро понички върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина....
01 Юни
В морските дълбини живее мистериозна цивилизацияПод водата живее цивилизация от рибо-хора и понякога се случва да се сблъскваме с тях. Колкото и фантастична да ни се струва тази хипотеза, фактите са си факти....
08 Август
15
Колко стари са старите дамиВ поредица от статии китайските дами, които все още не са се задомили са били определяни като „стари моми“ и е било внушавано на обществеността, че като такива те са нежелани....
02 Март
4
Киви - женският плодПилинг маска с киви за дълбоко почистване
Смесете месестата част на едно киви с 1 ч.л. сусам или маково семе. Разбъркайте и нанесете маската с кръгови движения....
21 Септ.
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка. Оставя се да се охлади до умерена температура и се добавят жълтъците - един по един....
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаПечете я в предварително загрята на 190 °C фурна до златисто.
Вече знаете как да си направите домашна юфка.
Добър апетит!...
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца се пекат във фурна, затоплена до 220 градуса, само на горен реотан до хрупкава коричка.
Сервират се със студена бира или червено вино!
Добър апетит!...
14 Септ.
1
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да живеете безгрижноНаучете се да живеете безгрижно за нула време. Да живеете безгрижно е от съществено значение. Защо да живеете живота си, стресирайки се за всяко нещо? Живеете ли истински, ако постоянно се тревожите за нещата около вас?...
06 Юни