Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Анонимен»Моите форумни постове
Анонимен
Анонимен
Новак

Моите форумни постове

АнонименДомашно кисело мляко с мляко от супера
Здравейте,от година вече квася само с Верея 2% и винаги се получава.Когато започнах и аз пробвах с няколко марки,но само това мляко даде отличен резултат.Най-важното е да се достигне идеалната температура-да е горещо,но да позволява да задържиш пръста си вътре повече от 5 секунди.На 1л.пр. мляко слагам по 100гр.закваска.При наливане в съда за квасене задължително минава през цедка-това е начина да стане гладко,като купеното.Кваси се завито на топло 3 часа.Дано да съм била полезна.
АнонименДомашно кисело мляко с мляко от супера
Ами аз купувам домашно прясно мляко и не знам колко му е маслеността,но мисля,че има значение повече подквасата и температурата.