Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Потребител#165452»Моите форумни постове
Потребител#165452
Потребител#165452
Чирак

Моите форумни постове

Потребител#165452Използвате ли пълнозърнесто брашно?
Аз често ползвам- за питки, хляб, курабии, мъфини,палачинки. Ползвам също така оризово, нахутено, ечемичено или от просо. Купувам си от Кауфланд, Билла или от Болеро( от веригата СВА).
Потребител#165452Кой е идеалният чийзкейк?
Най- добрия чийзкейк, който съм яла беше в една малка сладкарничка в Бруклин. В щатите по принцип правят чийзкейковете печени, не са много по желатина. Аз също предпочитам чийзкейка печен. Сместта я правя с равни количества по 400 гр рикота, меко крема сирене, заквасена сметана около 200 гр и 4 яйца и пудра захар на вкус. Към тази смес добавям различни пюрирани плодове, дори и тиква, шоколад, кафе или го оставям така с ванилия и пека на 180 градуса между 70 и 90 минути, докато по краищата стегне, а в центъра се тресе.
Потребител#165452Веганска кухня
Не съм веган, дори вегетарианка не съм, но съм готвила вегански рецепти, има и страхотни между тях. В повечето случаи излизат доста скъпичко като продукти. Обаче от гледна точка на биологията, какво да се прави- биолог съм, растенията също умират, за да ги изконсумираме.
Потребител#165452Веганска кухня
Нервна система нямат, но дишат, хранят се, развиват се, размножават се... Освен това нашият вид яде месо още от времето на питекантропите. Не ме разбирайте погрешно, нямам нищо против веганите. В крайна сметка всеки има право да храни с каквото му харесва и както иска. :wink: И няма нужда да се извинява за избора си.
Потребител#165452Веганска кухня
Е, докато не ни се редуцират кучешките зъби и ни се запазят само с резците и кътниците, сме повече хищници, отколкото тревопасни. А обикновено хората, които отвръщат глава от гледката на кланици не могат без месо. Аз лично предпочитам баланс в храна и съотношение между животински протеини и въглехидрати( прости) в сътношение 30-40% на 60-70% в полза на въглехидратите. И поне три дни в седмицата заменям животинските протеини с растителни( боб, леща, грах, нахут). Не оправдавам ничий избор на хранене, приемам го. И не налагам моя избор на храна на никого :blush:
Потребител#165452Колко често поръчвате храна по телефона?
Eдинственото, което съм поръчвала като храна по телефона е суши. Много го обичаме, имам и желание да се опитам да направя сама, но при тия скъпи продукти, ме е страх да не ги опропастя. Защото сушито си има тънкости и при сваряването на ориза и при завиването, та засега- ям го готово.