Да къпините са черни по принцип, но предполагам че от червеникавият цвят в кекса е резултат от комплексното действие на термичната обработка, светлината и факта, че поне според мен, когато ги закупих онзи ден са били набрани малко по- рано. Живея в САЩ и тук целогодишно има пресни къпини, внос от Мексико или отглеждани в южните щати и вероятно ги берат полуузрели, за да са по- трайни.
В България суров кадаиф се намира много трудно. Може да си го купите по интернет или ако ходите до Турция от там. Мисля, че и в София го има в арабските и турските магазини.
Извинявам се, но сега виждам коментара Ви и видях и пропуска в рецептата. Да млякото се слага след яйцата и не е необходимо да се затопля, защото програмата си затопля сместта.
Една идея ти давам- соса за дюнер го правя като към това количество кисело мляко добавям 2 с.л картофено пюре на прах и 1 ч.л. сусамов тахан. Става неверотен.
Чудесни са! Не всички ги харесват на вкус,че им докарвали на тиква, но пък ние си падаме по тях. Досега винаги съм ги правила само печени с малко чесън и подправки. Ти ми даваш страхотна идея. Имаме приятели вегетарианци и когато ги поканим на гости, се изгърбвам от мислене какво по- засукано да им сготвя( все пак са гости, нали?! :) ). С тая рецепта ще избия рибата, само ще пропусна чоризото и ще го заменя с гъбки. Жива и здрава да си!
Ох, сега ще ги сънувам тия хлебчета. Не знам дали ще намеря тук ленено брашно. Но поне ленено семе продават, американците много го тачат и ще си смеля сама в блендера за ядки.
Пробвала съм го само с кокосови стърготини или кокосово брашно и много ми хареса. Едно време учителствах в турските села в Айтоския балкан и там съм го яла с малко по- различен вкус, затова се разрових из турски сайтове и видях, че слагат бадемово брашно и оризово брашно, а количеството на кокоса е намалено и го наричат кешкюл. И в двата варианта ми хареса и е еднакво бързо.
Моите коментари