Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Наталия Петрова»Моите форумни постове»Страница 7

Моите форумни постове

Наталия ПетроваИзползвате ли некултивирани гъби?
Обожавам дивите гъби,аромата им е невероятен.Само гъбите в малко масло и можеш да си оближеш пръстите.Много е важно обаче да ги познаваш.
Наталия ПетроваШоколадова диета - изпробвали я?
Пробвала съм я ,ощи в края на първия ден едвам си стоях на краката,уж трябва да дигаш адреналин от школата а аз бях изтощена.Не бих повторила
Наталия ПетроваЗа или против приемането на витамини под формата на таблетки?
Когато се налага използвам витамини както за себе си така и за децата си.Зимните месеци зеленчуците и плодовете са наблъскани с нитрати така че няма кой знаеш колко витамини в тях.
Наталия ПетроваХраните ли се здравословно?
Опитвам се,но...По скоро наблягам на произхода на продуктите и не толкова на начина на приготвянето им.
Наталия ПетроваКой е вашият кулинарен идол?
Джейми Оливър- много му се възхищавам...
Наталия ПетроваБелите ли краставиците и ябълките преди консумация?
Краставиците от магазина беля,беля и ябълките и крушите независимо от каде са навик ми е. Но децата си уча да не белят домашните плодове и зеленчуци защото съм чела,че така е по - полезно.
Наталия ПетроваСподелете за свойствата на чесъна?
Херпес на устните се маже с разрязана на две скилидка чесън,минава много бързо. Другите ползи са споменати...
Наталия ПетроваИмате ли проблем със стомаха при употреба на боб?
Не обичам боб, но когато готвя го кисна 24 ч.след това мия и варя,не сменям повторно водата,така всичко полезно от боба се изхвърля...
Наталия ПетроваКакви хранителни добавки използвате?
Не използвам
Наталия ПетроваЗапържвате ли лука при приготвянето на ястия?
По скоро го задушавам в масло и олио,както и останалите зеленчуци, но определено не харесвам само варени ястия.
Наталия ПетроваКакъв е ключът на здравословното хранене?
Според мен ключът към здравословното хранене а и не само е волята. Имаш ли волята да направиш нещо,ще намериш верния път. Каквато и диета да започнеш,колкото и вода да пиеш ако нямаш волята да продължиш на другия ден още ще се тъпчеш с пица и шоколад.
Наталия ПетроваДайте трик за застройка на супа
Жълтък,лъжица к.мляко,лъжица брашно,разбърквам после по малко с черпак от супата в застройката при непрекъснато бъркане,после обратното застройката на тънка струя в супата,застройвам я докато ври и после махам от котлона.Никога не ми се е пресичала супа.
Наталия ПетроваКои са най-добрите Кори за баница?
Използвала съм много видове,едни са подходящи за едно ,други за друго...На Белла ги използвам най често иначе предпочитам да си точа когато имам време.
Наталия ПетроваКозе мляко vs биволско мляко
Козето мляко е най- доброто за яренцата,както и биволското за биволите,както и майчино за детето.Най- добрия вариант за възрастния човек е разнообразието,и в кравето и в козето и в биволското,че и в магарешкото мляко дори, има уникални съставки който допринасят за различни ползи.Стига млякото да не е от супера,тогава е относително.
Наталия ПетроваДа качваме снимки на рецептите
Сериозно се замислям дали да качвам рецепти защото не ми харесва,че само с коментари и рецепти без снимки се печелят повече точки от колкото да сготвиш реално нещо и да го споделиш... Старая се да снимам рецептите си на всеки етап от тяхното приготвяне...но това май е без значение... За следващия месец съм си приготвила два рецептурника и няма да кача нито една снимка...
Наталия ПетроваКак можем за месец да свалим 7-8 кг?
Не е здравословно да се сваля по толкова на месец.Ще си докараш куп здравословни проблеми.Опитай с разделно хранене.
Наталия ПетроваДомашно кисело мляко с мляко от супера
За мен най- добрите млека не само кисели са Верея,Родопея,Алада,Свети Илия,Елена..А за Бор Чвор изобщо незнам дали садържа и 20% мляко.Има едно клипче в интернет как се тестват български кисели млека ако се интересувате потърсете го и го изгледайте много ще ви е от полза.А за домашното спор няма...
Наталия ПетроваКекс по мой начин
За мен най - сполучливи кекс е кекс без яйца.няма грешка с него 1 ч.ч.к.мляко 1 ч.ч.захар 1/2 ч.ч.олио Брашно Бакпулвер