Наталия Петрова

Готвач
Моята стенаРецепти353Статии24Съвети10Коментари670Форумни теми5Постове във форума137За менИзпрати съобщениеточки7585

Най- често готвя телешко месо,защото имам такова домашно,а и децата много го харесват. Иначе аз най- много обичам агнешко и ярешко. Разбира се не минаваме и без бъканото с разни е- та пилешко...

Ако се брой,че през лятото не ям сланина и кисело зеле,то да
Иначе салатите и плодовете са според сезона, но основните ястия са същите.


До някъде съм суеверна,но някой суеверия са толкова глупави и безумни,че няма как да им повярвам. Когато се роди дъщеря ми какви ли не глупости чух, като се почне от това да и се подстригват миглите за да са големи та чак до това да я слагам да спи върху нож и някакви книги. Ужас.

Не съм пушач и не съм против пушачите, но много се дразня ако сме на маса и се храним и някой пуши. Даже в някой заведения не се спазва забраната и е направо отвратително !

Несъм си поставяла за цел да гледам кое как съхранявам,но като чета правилата май ги спазвам на 100%. Много се дразня ако видя не опакована храна в хладилника,гнус ме е и нея ям. Просто ей така набутани чинии...полудявам. Редовно водим спорове със свекърва ми и майка ми на тази тема.

Тук в сайта има една рецепта на Диана за Мадлени която е много хубава.
Винаги когато ги видя си спомням за филма " Транспортер", там ги видях за първи път,дори не знаех как се казват,но ме грабнаха. Както се казва любов от пръв поглед 


Вкъщи много го обичаме,хапваме си го така. Преди правех един фреш с нар за дъщеря ми( за подсилване на имунитета), защото много боледуваше,но съм забравила точната рецепта,ще я потърся и споделя. Ако искаш разгледай някой рецепти от турската кухня,там много се използва.

Ооо готви, но предпочитам да него прави
))Едно обаче немога да не призная,прави по- хубави палачинки от мен както и най- вкусния тост ...


Когато бях малка майка ми и баба ми правеха компот и сладко от мушмули и веднага щом се разболехме зимата ни тъпчеха с тях. Мушмулите много помагат при стомашни проблеми както и при ангини и бронхити.

Гласувам винаги когато преценя,че имам какво да кажа за дадена рецепта. Гласувала съм и ще гласувам и за мой рецепти и то само с 5 и то само за тези мой рецепти за който смятам,че нямат никаква забележка и са перфектни,з ащо в крайна сметка аз съм единствения опитал ги
)).
За останалите мой рецепти оставям на другите да преценят. За мен е реално и би трябвало всеки да дава оценка за всяко ястие и най- вече за своите,защото по този начин може да ориентира потребителите до каква степен ястието е завършено и е сполучливо. Друг е въпроса обаче ,че и с точките както и с всичко останало се злоупотребява с цел ощетяване или облагодетелстване.


Червената леща е много вкусна и полезна. Не се накисва и не се изхвърля първата вода. Сварява се много бързо затова е хубаво да се задуши леко с подправки и зеленчуци и след това да се вари. Имам качени рецепти опитайте. Децата я предпочитат пред другата леща защото при готвене се " разпада" и става по скоро като крем супа. Няколко съвета мога да ви дам от опит за червената леща.
Добре е да се готви в съд който не залепва и да се бърка често.
Ако не сте купували до сега такава леща то е хубаво да изберете такава с гладки и цели зрънца. Има разни пакетирани червени лещи в който зрънцата са на парченца- не ги купувайте. В някой магазини се предлага насипна червена леща- тя е много добра.

Ние сеем доста царевица затова я приготвяме по различни начини.
1. Варим кочаните след това режем,махаме кочаните и царевичката стерилизираме в бурканчета.
2. Ако имам достатъчно място във фризера- отделям царевицата от кочана и я пълня в пликчета и замразявам.
3. Замразявам я направо с кочаните като може и напълно сурова може и сварена.
В повечето случай я приготвяме и в трите варианта.

Да може,след като я извадиш можеш да я приготвиш както пожелаеш. Аз я варя с кочаните и през зимата по никое време изненадвам децата 


Аз гледам или 24 kitchen или TLC- всички предавания там са ми любими

Пататник и качамака са емблематични ястия за Родопите. Основните съставки на пататника са картофи,джоджън и кромид лук,като освен тях според предпочитанията се добавят сирене,яйца,масло и т.н. Не по малко важни за традиционния пататник са и корите ( има много варианти и без кори),като те се замесват от брашно,сол и вода. Пататника се пече върху печка на дърва,като се обръща за да се изпече и от двете страни. Много прости,семпли и достъпни съставки, съчетани по уникален начин,който ти позволява да се докоснеш до бита и културата на ропчанина,това е пататника.

По принцип боба го съхраняваме на тъмно и хладно в мазето,като го пълним в пвц бутилки,като във всяка бутилка слагаме по 1 с.л.сол. За улеснение тази година го сварихме всичкия и го напълнихме в буркани заедно с бульона. Получава се нещо от рода на купените консерви с боб. Много практично и удобно.

Освен всичко казано мога да добавя ,че е задължително още от самото започване на вируса да се приемат пробиотици за да се възстанови чревната флора. За малко детенце ти препоръчвам Bio Gaia( Биогайа),капчици са и са много добри. Аз единствено с тях лекувам стомашните вируси.