Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Наталия Петрова»Моите форумни постове

Моите форумни постове

Наталия ПетроваКакъв вид месо готвите най-често?
Най- често готвя телешко месо,защото имам такова домашно,а и децата много го харесват. Иначе аз най- много обичам агнешко и ярешко. Разбира се не минаваме и без бъканото с разни е- та пилешко...
Наталия ПетроваГотвите ли според сезона?
Ако се брой,че през лятото не ям сланина и кисело зеле,то да Иначе салатите и плодовете са според сезона, но основните ястия са същите.
Наталия ПетроваВярвате ли в суеверия?
До някъде съм суеверна,но някой суеверия са толкова глупави и безумни,че няма как да им повярвам. Когато се роди дъщеря ми какви ли не глупости чух, като се почне от това да и се подстригват миглите за да са големи та чак до това да я слагам да спи върху нож и някакви книги. Ужас.
Наталия ПетроваПушите ли, докато готвите?
Не съм пушач и не съм против пушачите, но много се дразня ако сме на маса и се храним и някой пуши. Даже в някой заведения не се спазва забраната и е направо отвратително !
Наталия ПетроваСъхранявате ли правилно продуктите си в хладилника?
Несъм си поставяла за цел да гледам кое как съхранявам,но като чета правилата май ги спазвам на 100%. Много се дразня ако видя не опакована храна в хладилника,гнус ме е и нея ям. Просто ей така набутани чинии...полудявам. Редовно водим спорове със свекърва ми и майка ми на тази тема.
Наталия ПетроваПриготвяли ли сте Мадлени?
Тук в сайта има една рецепта на Диана за Мадлени която е много хубава. Винаги когато ги видя си спомням за филма " Транспортер", там ги видях за първи път,дори не знаех как се казват,но ме грабнаха. Както се казва любов от пръв поглед
Наталия ПетроваИзползвате ли плода Нар в кулинарията?
Вкъщи много го обичаме,хапваме си го така. Преди правех един фреш с нар за дъщеря ми( за подсилване на имунитета), защото много боледуваше,но съм забравила точната рецепта,ще я потърся и споделя. Ако искаш разгледай някой рецепти от турската кухня,там много се използва.
Наталия ПетроваГотви ли половинката ви?
Ооо готви, но предпочитам да него прави ))Едно обаче немога да не призная,прави по- хубави палачинки от мен както и най- вкусния тост ...
Наталия ПетроваКакво приготвяте с мушмули?
Когато бях малка майка ми и баба ми правеха компот и сладко от мушмули и веднага щом се разболехме зимата ни тъпчеха с тях. Мушмулите много помагат при стомашни проблеми както и при ангини и бронхити.
Наталия ПетроваДайте рецепта за най-вкусната бисквитена торта
Ако крема е топъл не се мокрят бисквитите иначе да.
Наталия ПетроваГласувате ли за себе си или не???
Гласувам винаги когато преценя,че имам какво да кажа за дадена рецепта. Гласувала съм и ще гласувам и за мой рецепти и то само с 5 и то само за тези мой рецепти за който смятам,че нямат никаква забележка и са перфектни,з ащо в крайна сметка аз съм единствения опитал ги )). За останалите мой рецепти оставям на другите да преценят. За мен е реално и би трябвало всеки да дава оценка за всяко ястие и най- вече за своите,защото по този начин може да ориентира потребителите до каква степен ястието е завършено и е сполучливо. Друг е въпроса обаче ,че и с точките както и с всичко останало се злоупотребява с цел ощетяване или облагодетелстване.
Наталия ПетроваЧервена леща - как се готви?
Червената леща е много вкусна и полезна. Не се накисва и не се изхвърля първата вода. Сварява се много бързо затова е хубаво да се задуши леко с подправки и зеленчуци и след това да се вари. Имам качени рецепти опитайте. Децата я предпочитат пред другата леща защото при готвене се " разпада" и става по скоро като крем супа. Няколко съвета мога да ви дам от опит за червената леща. Добре е да се готви в съд който не залепва и да се бърка често. Ако не сте купували до сега такава леща то е хубаво да изберете такава с гладки и цели зрънца. Има разни пакетирани червени лещи в който зрънцата са на парченца- не ги купувайте. В някой магазини се предлага насипна червена леща- тя е много добра.
Наталия ПетроваКакво да правя с много царевица?
Ние сеем доста царевица затова я приготвяме по различни начини. 1. Варим кочаните след това режем,махаме кочаните и царевичката стерилизираме в бурканчета. 2. Ако имам достатъчно място във фризера- отделям царевицата от кочана и я пълня в пликчета и замразявам. 3. Замразявам я направо с кочаните като може и напълно сурова може и сварена. В повечето случай я приготвяме и в трите варианта.
Наталия ПетроваКакво да правя с много царевица?
Да може,след като я извадиш можеш да я приготвиш както пожелаеш. Аз я варя с кочаните и през зимата по никое време изненадвам децата
Наталия ПетроваТв предавания - кое ви е любимото?
Аз гледам или 24 kitchen или TLC- всички предавания там са ми любими
Наталия ПетроваКакво точно трябва да съдържа така популярният български пататник?
Пататник и качамака са емблематични ястия за Родопите. Основните съставки на пататника са картофи,джоджън и кромид лук,като освен тях според предпочитанията се добавят сирене,яйца,масло и т.н. Не по малко важни за традиционния пататник са и корите ( има много варианти и без кори),като те се замесват от брашно,сол и вода. Пататника се пече върху печка на дърва,като се обръща за да се изпече и от двете страни. Много прости,семпли и достъпни съставки, съчетани по уникален начин,който ти позволява да се докоснеш до бита и културата на ропчанина,това е пататника.
Наталия ПетроваКак да съхраним зрелия боб?
По принцип боба го съхраняваме на тъмно и хладно в мазето,като го пълним в пвц бутилки,като във всяка бутилка слагаме по 1 с.л.сол. За улеснение тази година го сварихме всичкия и го напълнихме в буркани заедно с бульона. Получава се нещо от рода на купените консерви с боб. Много практично и удобно.
Наталия ПетроваВъзстановяване на дете след чревен вирус?
Освен всичко казано мога да добавя ,че е задължително още от самото започване на вируса да се приемат пробиотици за да се възстанови чревната флора. За малко детенце ти препоръчвам Bio Gaia( Биогайа),капчици са и са много добри. Аз единствено с тях лекувам стомашните вируси.