Наталия Петрова
Готвач
Моята стенаРецепти353Снимки980Статии24Съвети10Коментари670Форумни теми5Постове във форума137За менИзпрати съобщениеточки7585
Напълно съм сагласна с теб Илияна,аз също купувам само прясна мая и то повече кубчета и си замразявам във фризера,след това я разтварям направо в по-топло мляко или вода. Не губи качествата си
Измивам,почиствам,подсушавам,нарязвам или начупвам и пълня в найлонови торбички( онези 2 кг.без дръжки)колкото за едно готвене и замразявам. Винаги така го права. Остава свеж и може да се готви по какъвто и да е начин след това. Предпочитам го пред консервирания.
Аз също съм преварявала водата на децата си до 1 годинка. Лекарите също го препоръчват, като се има в предвид каква вода тече от чешмите ни...
Нина каква марка е машината ще споделиш ли.Ние всички вкъщи много обичаме сладолед и копуваме много ще ми се да си взема и аз такава машина.
Ограничавам им сладкото да. Наблягам на меда,плодовете и домашно приготвените торти и сладки неща. А относно бабите нямам такъв проблем, нашите баби когато идват на гости носят плодове,месо,мляко,кашкавал,бисквитки, такива неща, а когато ние сме на гости готвят неща който и аз приготвям за децата си. Но няма как да минем без сладолед и някое сокче примерно...
В сладкишите,чай,лимонада,палачинки,тиквеник,мюсли,топло мляко,..замествам захарта в повечето случай с мед ( домашен ).
Най- много ни харесва патешкото с ориз и много джоджън на фурна. Гаден дъх не по скоро специфичен аромат,но с повече подправки...