Petya Keranova
Новак
Моята стенаРецепти18Снимки70Статии5СъветиКоментари3Форумни темиПостове във форума1За менИзпрати съобщениеточки327
Какво ще сготвите на чужденци?
И аз се сблъсквам редовно с проблема с чисто българския произход на ястията, които ние смятаме за нашенски. Например мусаката. Ние си я знаем българска, но в цял свят я знаят гръцки специалитет. Често ми се налага да готвя за чужденци. Все гледам да ги адаптирам поне малко към техните вкусове. Най-обичам да правя пълнени пиперки с млечен сос. Но и тях ги адаптирам. Беля им ципите, за да избегна това досадно отделяне на масата. Ето сега, съвсем скоро ще имам гости, възрастна двойка, мъжката половина на която е голям почитател на България. Дайте съвет с какво да ги впечатля, но да не е тежко и тестяно.