ВИЛИ-Виолета Матева
![ВИЛИ-Виолета Матева](https://gotvach.bg/files/avatars/p_20181121_042337_1720.webp)
Автор
Моята стенаРецепти3310Статии94Съвети55Коментари916Форумни теми36Постове във форума665За менИзпрати съобщениеточки83511
![ВИЛИ-Виолета Матева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20181121_042337_1720.webp)
Обичам цвеклото,от него може да се приготвят салати , супи или да пиете сока .Сок от червено цвекло може да ползвате за оцветяване на тесто или разбита сметана за сладки при условие че не ви пречи вкусът му
![](/files/icons/smilies/4.png)
![](/files/icons/smilies/14.png)
![](/files/icons/smilies/10.png)
![](/files/icons/smilies/4.png)
![ВИЛИ-Виолета Матева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20181121_042337_1720.webp)
не съм го чувала и нищо не знам по въпроса ,чакам някой да ни обясни темата В последно време народа гледа все тези супер храни ,та дори и аз но тази храна не съм срещала ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![ВИЛИ-Виолета Матева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20181121_042337_1720.webp)
Избирам банани да са добре узрели ,нито зелени нито черни и с кафяви петна когато са за ядене Ако са за сладкиш понякога ти трябват точно тези с кафявото по тях, така че зависи от случая ![](/files/icons/smilies/5.png)
![](/files/icons/smilies/5.png)
![ВИЛИ-Виолета Матева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20181121_042337_1720.webp)
точно така е ако готвиш боб чорба няма застройка ,но ако е супа може със ,но може и без нея- все е супа ха ха на село така се нарича ![](/files/icons/smilies/3.png)
![](/files/icons/smilies/3.png)
![ВИЛИ-Виолета Матева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20181121_042337_1720.webp)
Ваня е цар на питките ,две мнения няма - оформени са красиво затова има много поръчки
аз оформям както ми хареса ,понякога така от нищо или от видян модел от някоя кулинарна група където има много майстори на тестото - от тях се учим ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![ВИЛИ-Виолета Матева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20181121_042337_1720.webp)
Трудно е да се обяснява как се оформя ,чета рецепти в нета на големи майстори на питки описва всичко до замесване ,накрая пише оформям по желание и каквото си видял и разбрал това е Най добре оформянето се разбира от втасалата питка преди да се пече ,после се губи красотата но все пак се запазва формата
![ВИЛИ-Виолета Матева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20181121_042337_1720.webp)
оо то добре да е от соя ,но стига да не е обработена с химикали и разни други препарати тогава по добре яж си месо ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![ВИЛИ-Виолета Матева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20181121_042337_1720.webp)
За първи път приготвям нещо с хинап ,досега нищо не съм опитвала ,но вече ще го включа в доста десерти - просто никой не му обръща внимание това е ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![ВИЛИ-Виолета Матева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20181121_042337_1720.webp)
Да в сезона на зеленчуците аз готвя с тях ,защото са пресни и вкусни ,но повечето постни ,това се харесва при нас,през зимата малко повече месо не е излишно ,а пилешко през всички сезони както и скара