Моите форумни теми

ВИЛИ-Виолета МатеваЗнаете ли рецепта за смъкване на холестерола и изгаряне на мазнините?
Скоро открих тази лесна рецепта за смъкване на лошия холестерол ,а заедно с това се изгарят и мазнините.Ето моята рецепта - нужни са 2 литра вода ,1 китка магданоз ,3 лимона ,сода за пиене.Загрява се водата и щом заври се сваля от котлона.Когато се охлади леко ,добавяме обелени лимони нарязани на парчета ,магданоз също нарязан и 1 ч л сода .Покрива се съда с капак и оставяме в хладилника. Пие се три пъти на ден по 100 мл преди хранене. Курса за лечение е от 1 месец,резултата ще ви смае- мисля да опитам ))).Споделям тази рецепта с мисълта ,че може да помогне на някого ,а дори и да не го излекува- поне няма да навреди .Хранете се добре и бъдете здрави !
ВИЛИ-Виолета МатеваЕфикасно бабино лекарство за кашлица
През зимата е неизбежно да не лепнем вирус и се започва една упорита ,дразнеща гърлото кашлица И мен ме хвана този вирус ,пих антибиотици ,но още на втория ден започнах да приготвям тази напитка която се пие всяка вечер за 5 дни. Още на втория ден кашлица почти не се чуваше ,вечер спях спокойно Ето бабината рецепта ,взех я от нета ,ако не ви помогне ,няма и да ви навреди Употребява се при ларингит ,бронхит и упорита кашлица - Прясно мляко 250 мл,1 с л зехтин ,1 с л домашен мед ,1 пресен жълтък ,1/4 ч л сода за хляб. Млякото се затопля леко , разбива се в него жълтък ,мед ,зехтин ,сода за хляб Пие се всяка вечер ,преди лягане за 5 дни Не е гадно ,даже ми хареса това лекарство, има и по гадни неща Опитайте може да помогне ,аз съм вече добре !
ВИЛИ-Виолета МатеваПодправки в кухнята!
В кухнята всеки ползва подправки като джинджифил ,каранфил ,розмарин и куркума Знаете ли че освен вкусни и ароматни ,тези четири подправки имат и мощен противовъзпалителен ефект Вие в кой ястия ги ползвате и защо ? Джинджифила е уникален има пикантен вкус ,приготвям чай и малко парче в супа Куркумата в ориз ,картофи Каранфила за сладкиши ,розмарина за картофи и месо
ВИЛИ-Виолета МатеваЗапочва сезонът на киселото зеле! Споделете как го приготвяте
Зимата не може без кисело зеле, хем е вкусно, че и полезно. Всяка година слагам в бидона по 10 зелки заливате със саламура от вода, в която е разтворена сол в съотношение 30-40 г на литър. Приготвяме малко защото не е солено, а сме на хапчета ха ха. Вие колко килограма зеле приготвяте и защо???
ВИЛИ-Виолета МатеваКак да съхраня гулията?
Някой знае ли как се съхранява гулия ,нека сподели Аз имам малко събрана ,но никога до сега не съм правила нищо с нея ,а искам да я запазя за по дълго време Дали ще стане ,ако я сложа във торбичка и във фризера Очаквам мнения ?
ВИЛИ-Виолета МатеваКакво се приготвя за Димитровден ???
Този месец е Димитровден ,има ли нещо специално което се готви за този празник ,ако знаете споделете докато е още рано да се приготвим и ние стига да има време !!!
ВИЛИ-Виолета МатеваНякой знае ли какво е чурек и откъде се купува ?
Скоро четох ,че хляб ,питки и други тестени се поръсват с чурек - знаете ли какво е това ? Много интересно ,досега не съм го чувала нито съм виждала по магазините !!!!!
ВИЛИ-Виолета МатеваНякой правил ли е десерти с хинап - предложете нещо, ако знаете ???
Сега през есента ,е времето да се бере хинапа Това е един вид китайска фурма и е много сладка и вкусна когато е добре узряла , но аз обичам да е по зеленкава като сливите Много малко рецепти има с хинап ,а вие ползвате ли го и какво приготвяте с него - споделете !
ВИЛИ-Виолета МатеваЗнаете ли какво е Джусинг?
Скоро научих за този начин на хранене или по скоро пиене Джусинг е приготвяне и пиене на пресен сок или смути. Вместо да закусвате с баничка или кроасан ,направете си едно смути - ще е чудесно начало за деня Ползите са големи най вече за здравето ! Споделете своето виждане по въпроса ?
ВИЛИ-Виолета МатеваИма ли някой рецепта за Круфини?
От два дни гледам в нета се върти един видео клип на този десерт наречен Круфини дано правилно го пиша Та този десерт е от тесто и става много красиво навито като роза. Понякога импровизирам, но искам първо да питам, ако някой е чувал или е приготвял да сподели своята рецепта. Това е новия хит в кулинарията, очаквам предложения!
ВИЛИ-Виолета МатеваЕсента е сезонът на кестените - какво приготвяте с тях?
Като гледам колко много кестени падат от дървото се чудя какво да правя с тях Споделете, ако приготвяте нещо друго освен печени Никога не съм приготвяла до сега - голям пропуск ,но не знам какво да ги правя !
ВИЛИ-Виолета МатеваГласувате ли за себе си или не???
Нали отскоро започнахме да гласуваме , искам да попитам как смятате? След като въведоха гласуването правилно ли е авторът на рецептата да гласува за себе си! Аз например гласувах естествено за себе си ) но гласувам и тук там за нещо което ми харесва много!
ВИЛИ-Виолета МатеваКакво ще готвите за Голяма Богородица?
Днес е голям празник Голяма Богородица ! Какво ще приготвите за празника ? Аз съм на работа и като се върна ще видя нещо лесно и бързо за приготвяне- както винаги от лесните рецепти !
ВИЛИ-Виолета МатеваПриготвяте ли смути през лятото и от какво най-много ви харесва
Обичам тази напитка ,най вече с прясно мляко и банан на пюре ,ако има и киви или праскова ,ягоди става супер Какво си приготвяте вие през лятото
ВИЛИ-Виолета МатеваКолко минути варите буркани с краставички
Купихме едно чувалче с краставички ,ще правя зимнина Вие колко минути варите бурканите ,че последния път не бяха много хрупкави
ВИЛИ-Виолета МатеваКъде отидоха дините от едно време?
На пазара е пълно с дини и пъпеши ,едни са български ,други от Гърция. Онзи ден купих една диня от съседите, ами то няма нито вкус, нито сладост беше като гума. Взехме си пъпеш и той не го бива - зелен ,няма аромат ,няма вкус. Къде отидоха дините от едно време? Сега чета че ги инжектирали с урина ,за да зреят по бързо Боже мили ,докъде я докарахме
ВИЛИ-Виолета МатеваКолко често приготвяте нови храни?
Интересно е да се опитват непознати храни , така имаме шанса да открием нови любими неща за хапване Обичате ли да приготвяте нови храни Да си призная като видя нещо интересно и искам да опитам как е на вкус Понякога става ,друг път не но винаги търся нещо ново,а при вас как е ?
ВИЛИ-Виолета МатеваКолко от вас готвят и се хранят здравословно?
Всички готвим като за световно но колко от вас приготвят здравословна храна Не е нужно да си болен за да се ограничиш от нещо, трябва да се помисли много по рано за здравето, защото с годините здравословните проблемите се натрупват и после вече е късно. Аз поне се старая да е нещо от този род,но все пак понякога готвя и не дотам здравословно, а при вас как е ???