Анонимен
Новак
Моята стенаРецептиСнимкиСтатииСъветиКоментариФорумни теми1Постове във форума2За менИзпрати съобщениеточки0
Въпрос относно подквасване на кисело мляко
Здравей BEZIME,за начина на квасене на кисело мляко може да питаш всяка баба в махалата,но има някои основни неща,които трябва да знаете за да постигнете успех в квасенето.ПЪРВО:Качеството на млякото да е гарантирано,а именно,да е домашно,без добавена вода в него,защото и това го има,от магазинното мляко нищо не става.ВТОРО:Когато си набавите такова мляко /от истинска крава/ го прецедете добре през четворна марля и го сложете да ври,като го оставите да ври 15-20 минути на бавен огън/така извира част от водата и сухото вещество се повишава/.ТРЕТО:Млякото се охлажда до 35-38 градуса/или до търпимо топло/.ЧЕТВЪРТО:Подсигурете си хубава подкваса.От млеката на пазара има и хубави млека,ориентирайте се по етикета-да е с висока масленост и без консерванти.Квасенето трае около 4 часа на стайна температура завито добре в найлон и одеяло.Като се стегне се прибира в хладилника за да се стегне и се прекрати ферментацията за минимум 12 часа.Ако спазите тази техника ще получите добър резултат.ЖЕЛАЯ ВИ УСПЕХ!!!
Търся рецепти за бухти и капама
:y: Оригиналната рецепта за бухти е:6 яйца,500 гр. кисело мляко,1ч.л.сол,1с.л.захар,1 бакпулвер и брашно до средно меко тесто.Тестото се оставя да се отпусне за около час и след това се точи.Пържи се в сгорещена маслена баня.МОЖЕ да ги направите и с плънка от конфитюр,локум,сирене и яйца,спанак и сирене,задушен лук/като за лучник/ и др.