gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Анонимен в Gotvach.bg
Анонимен
Анонимен
Новак
  • /АнонименАнонимендобави коментар към: Пурини в хранитепреди 5 години, преди 5 годиниПурини в хранитеПурини в храните14.01.2012КулинарияДо колкото знам най-много пурини остават точно в отварите . Затова се препоръчва ако ще ядете месо желателно да е варено а не печено или пържено защото по-голяма част от пурините остават във водата . Затова се забраняват категорично бульони рибни , месни и пилешки .Супи и бульони само зеленчукови , не и боб , леща , грах изобщо бобови поради същата причина - високо съдържание на пурини и продължитерното варене при бобовите . Бирата е с високо съдържание на пурини но има двоен ефект: поощрява черния дроб да разгражда по-бързо пурините и възпрепятства отделянето на пикочна киселина от бъбреците - въпрос на личен избор, краката са си ваши :)
  • /АнонименАнонименнаправи своята регистрация в gotvach.bgпреди 5 години
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest