вторник, 9 февруари
Лесен начин да боядисате мраморни яйца за Великден
Кулинарни Съвети

Лесен начин да боядисате мраморни яйца за Великден

0

Великден наближава, а и с това и приготовленията за боядисването на традиционните яйца. Има буквално хиляди рецепти, чрез които да приготвите уникални великденски яйца.

1

Великденски яйца

Обзор на публикациите касаещи Великденски яйца. Намерете това, което ви трябва. Приятно гледане на любимите материали, идеи и заръки отнасящи се за Великденски яйца.
 • Великденски яйца - Какво означават цветовете на великденските яйцаПразнична Трапеза

  Какво означават цветовете на великденските яйца

  19.04.20140

  По традиция на Велики четвъртък или на Велика събота се боядисват великденските яйца, които са символ на новия живот и възраждането.

 • Великденски яйца - Съвети за подбор на великденски яйцаКулинарни Съвети

  Съвети за подбор на великденски яйца

  19.04.20140

  С наближаването на един от най-вкусните християнски празници е необходимо потребителите да бъдат по-внимателни при подбора на традиционните продукти за великденската трапеза.

 • Великденски яйца - За какво да внимаваме по великденските празнициПразнична Трапеза

  За какво да внимаваме по великденските празници

  18.04.20140

  Наближава един от най-веселите и красиви християнски празници. Завладени от приятната атмосфера обаче често забравяме за някои възможни рискове, които крие Великден.

 • Великденски яйца - Пет интересни техники за украса на великденски яйцаКулинарни Съвети

  Пет интересни техники за украса на великденски яйца

  17.04.20140

  Великден е един от най–веселите и обичани християнски празници. Този празник често става повод за събиране на целия род. Няма как да посрещнем празника без боядисани яйца. А как ви звучи захарна украса за яйца?

 • Великденски яйца - Какво да сготвим с останалите яйца от ВеликденКакво да сготвя

  Какво да сготвим с останалите яйца от Великден

  14.05.20130

  Видовете яйчени салати са изключително многобройни. Варените яйца правят изключително добра комбинация със сосове и зеленчуци. Направете салата от яйца, марули и риба тон, като може да добавите синьо сирене и кротони.

 • Великденски яйца - Символика на масата за ВеликденПразнична Трапеза

  Символика на масата за Великден

  05.05.20130

  На Великденската трапеза задължително трябва да има козунак с живва закваска - той е символ на Исус Христос. Боядисването на червени яйца е заради легенда за Мария Магдалена и Тиберий.

 • Великденски яйца - Тънкости при варене на яйцаКулинарни Съвети

  Тънкости при варене на яйца

  02.05.20130

  Варенето на яйца си е трудна задача, особено ако целта е черупките да не се напукат. Сложен е моментът, когато варим яйца за Великден и установим след като сме ги сварили, че всички са се напукали.

 • Великденски яйца - Традицията с чукане на яйцаЛюбопитно

  Традицията с чукане на яйца

  13.04.20122

  Боядисването на великденски яйца е много древна традиция. Яйцето е символ на живота и вселената, а чукането с яйца символизира счупването на портите на Ада и победата на живота над смъртта.

 • Великденски яйца - Tрадиционни български великденски яйцаКулинарни Съвети

  Tрадиционни български великденски яйца

  12.04.20120

  Яйцата се боядисват в четвъртък или събота преди Великден. Писаните яйца се наричат перашки и те не са ползвани за чукане или ядене, а само за подаряване. Първото яйце винаги е червено.

 • Великденски яйца - Великденски яйца с естествени боиПразнична Трапеза

  Великденски яйца с естествени бои

  09.04.20123

  Боядисването на великденски яйца може да стане чрез натурални бои. Използвайте спанак за зелен цвят, за червен обелките на червен лук, за оранжев цвят се нуждаете от люспите на кромид лук.

 • Великденски яйца - Каква трябва да е трапезата за ВеликденПразнична Трапеза

  Каква трябва да е трапезата за Великден

  06.04.20122

  Великден е светъл християнски празник, по време на който трапезата трябва да е богата и красиво украсена. Задължителни са боядисаните яйца, козунакът и великденския обреден хляб.

Избрани

Популярно по Темата

 • Форум

 • Нови
 • Коментирани
 • Популярни
 • Любими
 • Google+
 • Pinterest

Какво другите търсят

Статии и заръки касаещи Великденски яйца. Екипът на Готвач.бг се стреми да публикува редовно различни текстове. Имаш предложения или критики към Готвач.бг? Обърни се към нас, ще се постараем да разширим и разнообразим тази секция. Готвач.бг - национален портал за подбрани рецепти, здравословно хранене. Великденски яйца, мнения и оценки. За връзка с екипът на Готвач.бг пишете тук. Готвач.бг - твоят кулинарен портал.