Грис

Грис

0

Грисът е ценен хранителен продукт, който се получава от смилането на пшенични или царевични зърна, в резултат на което ние познаваме пшеничен и царевичен грис. Широката му употреба в кулинарията е доста застъпена у нас...

1

Грил

Търсиш информация за Грил? Разгледай последните ни публикации и статии за Грил.
Пет рецепти за грил тиган

Пет рецепти за грил тиган

Грил тиганът е един от най-необходимите уреди за всяка кухня. На него абсолютно всичко става много бързо и дори не е наложително използването на мазнина. Ето 5 рецепти как да си приготвите вкусни...

Пино гри

Пино гри

Пино гри представлява бял винен сорт грозде, разпространен най-вече във Франция. Освен там той се отглежда още в редица страни, сред които Италия, Германия, Швейцария, Унгария, Молдова, Украйна, Румъния...

Кулинарни тайни за готвене на грил тиган

Кулинарни тайни за готвене на грил тиган

3

Грил тиганът осигурява чудесен начин за хората, живеещи в апартаменти и нямащи възможност да изпробват предимствата на барбекю кухнята, да сготвят вкусни ястия на скара. Един добър грил тиган може да ви...

Съвети при приготвяне на пържоли на грил

Съвети при приготвяне на пържоли на грил

Приготвянето на пържоли на грил се е превърнало в класика, защото по този начин те стават по-крехки, а ако са приготвени правилно - и по-сочни. Благодарение на грила или на грил-тигана и на високите температури...

Сладки изкушения с грис

Сладки изкушения с грис

1

Сладкишите, направени от грис, са много леки, полезни за здравето и изключително вкусни. Изненадайте семейството си с нещо различно от баналната грис халва. Сладкишът от грис и стафиди ще стане любим не само на...

Вкусни десерти с грис

Вкусни десерти с грис

Грисът е идеална основа за създаването на леки и нежни десерти, подходящи както за възрастни, така и за деца. Много вкусен и лек десерт е запеканката от извара и грис. Необходими продукти: 500 грама извара, 50...

Дебелее ли се от грис?

Дебелее ли се от грис?

В повечето случаи грис се произвежда от пшеница или царевица. С по-голяма популярност обаче може да се похвали пшениченият грис. Той може да бъде направен от твърда или мека пшеница. Също така може да е...

Калина при настинка и грип

Калина при настинка и грип

заболявания. Дрогата от калина най-често се прилага при белодробни възпаления с кашлица, настинки и грип, за цялостно повишаване на имунитета. За целта се пие отвара от кората ѝ. Запарката се приготвя от 1 ч.л...

Халва срещу грип и анемия

Халва срещу грип и анемия

Тахан-халвата е сред онези неща, които са неприлично сладки и от тях се пълнее. У нас тя е популярна от векове – както на Балканите, така и в Ориента. А това дали застрашава фигурата, зависи само от количеството...

Канелата ни пази от грип

Канелата ни пази от грип

Много са ползите, които тази уникална югоизточна подправка може да окаже върху човешкото тяло и организъм. В предстоящите зимни месеци опасността от грип и простуди лесно може да бъде прескочена, ако към дневното си...

Как се готви царевичен грис

Как се готви царевичен грис

С помощта на царевичен грис можете да приготвите много вкусни кулинарни изкушения. Царевичният грис не е подходящ само за правене на качамак, от него можете да направите много вкусни катми. Необходими са 1 чаена...