петък, 18 април
Зехтинът предпазва от колит
Кое за какво е полезно

Зехтинът предпазва от колит

0

При проблеми със стомаха, сменете олиото със зехтин. Олеиновата киселина в него предпазват червата от болести и от язвен колит. Зехтинът помага и срещу рак на гърдата.

1

Зехтин

Зехтин - Списък на публикациите и темите касаещи Зехтин. Открийте това, което ви трябва за Зехтин. Приятно сърфиране из любимите авторски публикации, идеи и препоръки отнасящи се за Зехтин.
 • Зехтин - Основни правила при готвенето на храна
  Кулинарни Съвети

  Основни правила при готвенето на храна

  22.03.20141

  Приготвянето на здравословна храна не е никак трудно действие. Когато е възможно, сменете маслото със зехтин. Не добавяйте сол към зеленчуците, докато те се готвят.

 • Зехтин - Храните, които щадят сърцето ни
  Кое за какво е полезно

  Храните, които щадят сърцето ни

  22.03.20140

  Консумацията на някои здравословни храни като горски плодове, сьомга, зехтин, ядки, зелени храни и риба тон, богати на омега 3 мастни киселини могат да ви предпазят от сърдечно съдови заболявания

 • Зехтин - Зехтин
  Хранителни Продукти

  Зехтин

  04.03.20141

  Зехтинът и особено студенопресованият е навярно най-полезната мазнина. Консумацията на зехтин ни предпазва от ред тежки заболявания, съхранява здравето ни и удължава живота. Видове зехтин и ползи от зехтина.

 • Зехтин - Маслини
  Хранителни Продукти

  Маслини

  28.02.20140

  Информация, ползи и съхранение на маслините. Видове маслини и обработката им до зехтин или маслинена паста. Калории, съдържание и диета с маслини. Отглеждане на маслини.

 • Зехтин - Няколко важни съвета за готвенето на ориз
  Кулинарни Съвети

  Няколко важни съвета за готвенето на ориз

  20.02.20140

  Оризът няма да се слепва, докато го варите, ако във водата прибавите няколко капки зехтин, както и две чаени лъжички лимонов сок. Всеки ориз трябва да се готви на ниска температура

 • Зехтин - Как да разпознаем качествения зехтин
  Кулинарни Съвети

  Как да разпознаем качествения зехтин

  10.10.20130

  Основното правило за качествения зехтин, е колкото по-малка киселинност, толкова по-качествен зехтин. Зехтинът, който е извлечен от зряла маслина, не е с висока киселинност.

 • Зехтин - Кога и как да готвим със зехтин
  Кулинарни Съвети

  Кога и как да готвим със зехтин

  27.08.20130

  Когато готвите със зехтин, той не трябва да бъде загряван до точка на кипене, тъй като това би променило химичния му състав и е предпоставка за разграждане.

 • Зехтин - Суперхрани за предпазване на сърцето
  Кое за какво е полезно

  Суперхрани за предпазване на сърцето

  07.07.20130

  Съществуват така наречените суперхрани, които могат да помогнат на организма да се предпази от заболявания на сърцето и сърдечно-съдовата система.

 • Зехтин - Пържене със зехтин
  Кулинарни Съвети

  Пържене със зехтин

  30.04.20137

  Зехтинът по-слабо се окислява при нагряване в сравнение с останалите видове растителни масла. При зехтина има по-малък шанс за поява на канцерогенни продукти.

Какво другите търсят

Статии и заръки относно Зехтин. Екипът на Готвач.бг се стреми да публикува често интересни статии за Зехтин. Имаш предложения или критики към портала? Свържи се с нас, ще бъдем доволни да разширим и разнообразим нашата секция Зехтин. Готвач.бг - национален портал за готварски рецепти, здравословно хранене и Зехтин. Зехтин, препоръки и идеи. За връзка с екипът на Готвач.бг пишете тук. Готвач.бг - твоят кулинарен портал.