вторник, 21 април
Здравословните източници на мазнини
Кое за какво е полезно

Здравословните източници на мазнини

0

Ако разбираме различията между отделните видове мазнини в храните, това ще ни помогне да направим по-здравословен избор във всекидневната си диета.

1

Зехтин

Списък на публикациите и темите касаещи Зехтин. Открийте това, което ви трябва. Приятно сърфиране из любимите авторски публикации, идеи и препоръки отнасящи се за Зехтин.
  • Зехтин - Рокада: Царевичното олио било по-полезно от зехтинаКое за какво е полезно

    Рокада: Царевичното олио било по-полезно от зехтина

    08.02.20150

    Нивата на лошия холестерол при хората, които са приемали царевично олио, са снижени с около 10. 5 процента, обясняват специалистите. За сравнение – студенопресованият зехтин е свалил лошия холестерол с едва 3. 5 на сто.

  • Зехтин - Откриха 8000-годишен зехтин в ИзраелЛюбопитно

    Откриха 8000-годишен зехтин в Израел

    28.12.20140

    Находката е на около 8000 години. Според археолозите откритите фрагменти могат да са най-ранното доказателство за производство на зехтин.

  • Зехтин - Рецепта с куркума ни пази от всички болестиХранене при проблеми

    Рецепта с куркума ни пази от всички болести

    21.11.20140

    За да извлечем максимална полза от храните, които консумираме, трябва да умеем да ги комбинираме правилно. Така например куркумата се абсорбира много слабо през червата, ако е приемана под формата на капсули или самостоятелно.

  • Зехтин - Родният зехтин се оказа пълно ментеЛюбопитно

    Родният зехтин се оказа пълно менте

    05.10.20142

    70 процента от зехтина, продаван във всички страни, изобщо не е качествен. Истинското маслиново масло трябва да е със зеленикав до кафяв цвят, а вкусът му се отличавал с горчив нюанс.

  • Зехтин - Лукът става по-вкусен с хитринкиКулинарни Съвети

    Лукът става по-вкусен с хитринки

    05.08.20140

    Зеленият лук става страхотна гарнитура за месо, ако го накиснете в марината от зехтин и подправки и го запечете. От праза се правят основи за супи, а лук, запечен с малко захар е изненадваща гарнитура.

  • Зехтин - Кои мазнини са полезни и за каквоКое за какво е полезно

    Кои мазнини са полезни и за какво

    04.08.20140

    Организмът се нуждае от мазнини, за да се захранва с енергия. Консумацията на вредни мазнини повишава риска от сърдечносъдови заболявания, рак, диабет и артрози.

  • Зехтин - Да си направим домашен зехтинКулинарни Съвети

    Да си направим домашен зехтин

    01.08.20140

    Производството на зехтина започва още с маслините. Те се брулят или се събират със специални машини, но не и на ръка.

  • Зехтин - Глобяват Гърция с 250 милиона заради зехтинаКулинарни Новини

    Глобяват Гърция с 250 милиона заради зехтина

    11.07.20140

    Гърция бе глобена с 250 милиона евро заради нарушаване на нормите при усвояване на помощи за производство на зехтин. Окончателното решение за санкцията бе взето от Европейския съд.

  • Зехтин - Мазните храни пазят от остеопорозаКое за какво е полезно

    Мазните храни пазят от остеопороза

    10.07.20140

    Някои мазнини са много полезни и предпазват от остеопороза. Овкусявайте салатата със смес от олио, зехтин и царевично олио. Полезни мазнини има в авокадото, ядките, маслините, мазната риба.

  • Зехтин - Несъвместими хранителни продуктиКое за какво е полезно

    Несъвместими хранителни продукти

    22.05.20140

    Някои хранителни продукти трябва да се съчетават, а други са несъвместими. Пърженото месо е идеално с броколи, а фъстъците не трябва да се консумират с бира.

  • Форум

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни
  • Още от Готвач.бг

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни

Какво другите търсят

Статии и заръки относно Зехтин. Екипът на Готвач.бг се стреми да публикува често интересни статии. Имаш предложения или критики към портала? Свържи се с нас, ще бъдем доволни да разширим и разнообразим нашата секция. Готвач.бг - национален портал за готварски рецепти, здравословно хранене. Зехтин, препоръки и идеи. За връзка с екипът на Готвач.бг пишете тук. Готвач.бг - твоят кулинарен портал.