Моите коментари

Рая Андонова коментира:
На 2 от снимките е с пилешки хапки, което е алтернатива с месо вместо тофу - всичко останало е еднакво.
Рая Андонова коментира:
Ние направихме и импровизирано сосче, което много добре си върви. Смесихме малко кисело мляко с хумус, няколко скилидки чесън, малко пресен магданоз и сол. Идеално стана в комбинация с месото.
Рая Андонова коментира:
Според рецептата е 100 мл сметана и 2-3 с.л. вода, но този път сложих 200 мл сметана и почти ½ ч.ч. от добре подсолена вода от спагетите - стана много по-кремав и вкусен сосът, изключително добро е по този начин.
Рая Андонова коментира:
Да, селъри е целина, но не е съвсем точен превод. Селъри идва от английски, където се има предвид само стъблата на целината, а не главата или тънките стъбълца, които по-често използваме в България и имаме предвид, когато кажем "целина". И дори тези стъбла са в определена фаза от растежа, когато са по-големи вече и ги продават отделно само тях, и в магазините ги водят като "селъри". Това не са каквито и да било стъбла като тези, които има една глава целина, ако си купим, защото те са по-тънки и малки. Използва се 'селъри', защото вече е познато на повечето хора и с 1 дума става ясно за коя част от целината става въпрос и че са тези големите стъбла. А ако някой каже просто 'стъбла от целина', може да са дори и онези по-малките, които ще получим, ако си купим просто глава целина, която е все още със стъблата и листата. Това е причината на много места да се използва 'селъри' макар и да не е българска дума - идеята за тези стъбла с такъв размер идва от английски, където с тази дума се има предвид точно този техен вид и затова като използваме тази дума, лесно става ясно за какво точно се говори без да има двусмислици или нужда от поясняване както би било необходимо, ако трябва да се обясни само с български думи.
Рая Андонова коментира:
Доколкото знам, за ризотото оризът просто не се мие толкова старателно, за да не се отмие нишестето, понеже то е важно за приготвянето и затова и съм писала да се измие само леко. Колкото до типа ориз, да, така е, но дори и да не е точно този, е най-важно да е с къси зрънца и повече нишесте, отново важно за приготвянето.
Рая Андонова коментира:
Изненадващо вкусни станаха, ние добавихме и малко чесън на прах към каймата.
Рая Андонова коментира:
Тъкмо се чудих какво да сготвя набързо и попаднах на тази рецепта - бързо става и е много вкусно, със сигурност се получи дори по-добре от очакваното! Без съмнение ще има и втори път.
Рая Андонова коментира:
Идеално се получи! И сосът е прекрасен, много добре се допълва с пържолите. Набързо се изяде всичко, не остана за утре. Много добра рецепта.
Рая Андонова коментира:
Радвам се, че са ви харесали!
Рая Андонова коментира:
Благодаря за отбелязването. 1 консерва нахут необходима. Някак и в самата рецепта съм пропуснала да го добавя, трябва да е тук: "След като всичко се запържи малко, е ред на подправките и нахута." а не само "ред на подправките". Надявам се да може да се поправи.
Рая Андонова коментира:
Аз лично ги направих с оризово, но видът растително мляко не е от значение в случая, стига само да не е кокосово от консерва.
Рая Андонова коментира:
Не много, на око се слага малко олио в сместа.
Рая Андонова коментира:
Извинете, нещо съм пропуснала. Трябва като се запържи оризът, да се добави зелето и да запържи и то и след това се добавя водата
Рая Андонова коментира:
1. Следващото изречение е "През това време се прави заливката." - стои във фурната докато се направи заливката, след това се изважда, залива се и се връща обратно във фурната, за да се запече заливката. 2. Да, през цялото време на 180 градуса.
Рая Андонова коментира:
Интересно защо моят остана толкова кафяв, а не по-черен '_')> Но беше невероятно вкусен!
Рая Андонова коментира:
Без опити да се заяждам, но при наличието на яйца в самите кюфтенца (няма даже да задълбавам за млечния сос) те няма как да са "веган", понеже "веган" е нещо, в което няма използвани никакви животински продукти. Тези са просто вегетариански.
Рая Андонова коментира:
Не съм си я измисляла аз рецептата, така се водеше - бразилска картофена салата. Не, не стана прекалено кисела, супер си беше.
Рая Андонова коментира:
Да, лесна е, но е според темата, нали? Никой не е казал колко трудни трябва да бъдат. Като пояснение единствено пише "Изключени от тематичната седмица са рецептите за тиквеник, печена тиква". А щом искате, качете и Вие лесна рецепта, никой не Ви спира.