Рая Андонова

Мастър Шеф
Моята стенаРецепти798СтатииСъветиКоментари49Форумни теми5Постове във форума84За менИзпрати съобщениеточки18348

Не мисля, че пиенето на много чай е вредно. Във Великобритания например пият много чай, всеки ден по няколко пъти, но не мисля, че им има нещо.

Със сух стар хляб може да се направи попара, пържени филийки, мързелива баница, просто препечени филийки... има доста варианти.

Яла съм само 2-3 пъти цвекло, но четох наскоро, че е много полезно и намерих интересни рецепти с него, които започнах да изпробвам.

Четох, че тези, които са започнали вече да покафеняват, са по-полезни и всъщност бананите са узрели чак когато започнат да се появяват кафяви петна. Има логика - колкото по-неузрял е, толкова по-дебела е кората, а когато се остава да доузрява, колкото по-кафяв става, толкова повече изтънява обелката, т.е. по-голяма част от банана успява да узрее достатъчно, за да става за ядене, а не да се изхвърля с обелката.

И на мен идеята ми харесва. А както е сега, доста само бързат по всевъзможни начини (дори и нечестни) да печелят точки, а някои може да нямат време всеки месец да са постоянно активни.

Най-често сякаш печени във фурната с подправки - бързо, лесно, вкусно, когато се нуждаем от бърза вечеря.

Спанакът е по-лек, а лападът сякаш пó върви за през зимата. А и спанакът става също суров на салата.

Купувам, досега не съм пробвала да направя домашна.

Аз ги изплаквам леко, в случай че са кални. Ако вече не са млади, махам пънчето, иначе изрязвам само края. След това ги нарязвам и веднага ги готвя, не им остава време да потъмнеят.

Пробвах два пъти шоколад с мента (единият път натурален, а другият млечен), но нито единият не ми хареса.

Слънчогледово, царевично не съм ползвала. Иначе използвам зехтин за салатите.

Аз предлагам също да има и опция в самата рецепта да се слагат снимки стъпка по стъпка как се прави и съответно всяка допълнителна снимка да дава допълнително точки.

Не разбрах това с откриването на "съкровището"? Какво трябва да се направи, за да разбереш дали си открил рецептата, в която е това съкровище?
Аз предлагам също да можем да редактираме рецептите си и след като са публикувани, но може примерно да се изчаква одобрение и на редакцията, която искаме да направим. Нямам по цял ден, а ми отнема време докато напиша една рецепта - по сто пъти проверявам накрая дали не съм пропуснала нещо да напиша, но няколко пъти ми се беше случвало да изпусна нещо и след това не мога да го поправя.