Рая Андонова
Мастър Шеф
Моята стенаРецепти798Снимки1346СтатииСъветиКоментари49Форумни теми5Постове във форума84За менИзпрати съобщениеточки18348
А за снимките стъпка по стъпка - няма нужда да се снима всяко елементарно нещо, но примерно като е по-сложна рецептата и някои неща не е лесно да се обяснят, е хубаво, когато има къде да видиш как всъщност трябва да се получи.
Благодаря.
И благодаря за информацията. Ще потърся в някой био магазин, а ако няма, най-вероятно ще ми се наложи да поръчам по интернет.
Аз също използвам на биосет и дори в интернет открих, че те имат и нискомаслени, и пълномаслени, но нямаше снимка да видя кои кои са.
А ми трябват, за да си направя домашно кокосово мляко; искам да опитам нещо различно и се надявам да се получи. Ето я рецептата: http://recepti.gotvach.bg/r-42289-%D0%95%D0%B2%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%BE_%D0%B8_%D0%BB%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%BE_%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%BE_%D0%BA%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%BE_%D0%BC%D0%BB%D1%8F%D0%BA%D0%BE
Ние сме правили така извара. Не се получава кой знае колко много, но поне знаеш, че не е тъпкана с консерванти.
Не много често, а веднъж поръчах и вкъщи. Но от един определен ресторант ядох много вкусно китайско хлебче. Също пикантни спагети със зеленчуци и обожавам картофи в сладко-кисел сос! :love:
Май това е, което най-много ми е харесало, но и не съм имала възможността да пробвам много неща.
Вкъщи по принцип ги ядем с някакво сладко, но понякога ми се яде нещо солено, и тогава си ги правя импровизирани от неща, които има в хладилника (но гледам и да си подхождат, разбира се)
Аз с обикновената гъба за чиниите и съответно веро. А ако престои, го накисвам за около минута в гореща вода (от бойлера) и после се измива лесно.
Обикновен натурален. Единствения за готвене, който открих, беше само 50% какао, а си търся по възможност да е над 70%.
Наистина интересна и полезна информация.
Мога да си направя експеримент - едно авокадо до банани и едно по-далеч, да видим дали ще се получи.
И аз опитвам напоследък да готвя по-често и различни рецепти, защото ми втръсна все едно и също. Само ако виждам, че един - два дена напред няма да имам време да готвя, правя нещо в по-голяма количество.
Не съм ходила в самата пицария, но доста пъти съм поръчвала пици от тях и са невероятни! Според мен (и не само) пиците им са по-добри от тези в Годзила. Винаги са хрупкави, няма 10 см тесто без нищо по края, добре изпечени са, не са сухи - просто върха! И при поръчка по интернет, има задължително 10% отстъпка. Не съм пробвала друго, но за пиците това мога да кажа.
Аз по принцип не съм почитател на тиквата, но веднъж имахме няколко останали парчета сварена вкъщи и трябваше да се използва, за да не я хвърлим. Открих в интернет една рецепта за нещо като кекс с тиква, но обикновено променям рецептите както на мен ми харесва, и си направих нещо като торта, а и имах сметана, тъкмо използвах и нея (намазах я отвън) - стана чудесно. Планирам и едно медено руло с тиква да направя следващия път.
Иначе обикновено просто я варим и след това с мед, канела и орехи отгоре, но аз това не го харесвам.