Рая Андонова
Рая Андонова
Мастър Шеф

Моите форумни постове

Рая Андонова
Бях направила веднъж и тиквени кексчета с орехи - също доста необикновени и учудващо вкусни.
Рая Андонова
Ние правим кисели краставички, кисело зеле, компоти (най-вече от дюли, праскови, кайсии и понякога череши), туршия от камби, царска туршия и мармалад (от сини сливи).
Рая Андонова
Тостер, фурна, котлон и миксер.
Рая Андонова
Аз отскоро започнах всеки ден да готвя по нещо различно и затова гледам от рецепта, но много рядко следвам стриктно, обикновено променям поне 1-2 неща.
Рая Андонова
Домашно! Купешките са с много захар и консерванти, за да издържат по-дълго. Но не можем да си правим от всичко, така че ако искаме от някакъв определен плод, примерно от шипки, си купуваме, но това се случва рядко.
Рая Андонова
Какъв е този линк? Откъде да го взема?
Рая Андонова
Не знаех, че се казват така, но изглеждат доста вкусни и не бих отказала да ги опитам. :y:
Рая Андонова
Аз четох в интернет, че трябва до 4 часа след събуждане да се закусва и след това не си гладен през целия ден. Опитвам да го спазвам и засега върши работа.
Рая Андонова
Разбърквам отделно яйцата като междувременно се загрява олио на котлона. Като се загрее, добавям яйцата и бъркам. Когато вече не са толкова течни, слагам натрошено сирене, подправки и понякога замразени зеленчуци, може и пресен пипер - всеки път различно, каквото има.
Рая Андонова
Аз наскоро имах една купа, която отдавна не бях използвала, защото от нещо беше започнала да лепне и миришеше, а не се измиваше просто с веро и вода. Два пъти й сложих оцет (сипвам на дъното и въртя купата да може оцетът да намокри всички места, които са за почистване) и се изми. Е, вече я използвам само за неща, които няма начин да я изцапат много (примерно като нещо мазно), но поне се оправи, иначе щях да я хвърлям. Все пак е пластмаса, захабява се.
Рая Андонова
Джинджър (ginger) е просто английската дума за джинджифил, съответно няма абсолютно никаква разлика
Рая Андонова
Само копър и магданоз използвам свежи, но от тях имам и замразени във фризера. В случай че нямам пресни, а ще готвя нещо и ще врат с другите неща, слагам от замразените, но рядко се случва.
Рая Андонова
Копър, магданоз, риган, босилек, чубрица, джоджен и мащерка.
Рая Андонова
Аз четох, че ако бананите не са добре узрели и се държат в хладилник (или въобще някъде на студено), само почерняват и изгниват вместо да узреят. И също четох, че колкото повече петна имат (но да не са изгнили още), толкова по-полезни били против рак.
Рая Андонова
О, благодаря ви! От месеци се чудя с какво бих могла да заменя яйцата и със сигурност ще опитам някой от тези варианти. Дано се получи.
Рая Андонова
Ако само ще има някой за компания да си говорим и няма да пречи - супер, но не и да ми се бута само около мен и да се тутка. А и да, докато помоля някой да ми подаде примерно нещо и после този някой да разбере къде е, да го вземе, да ми го даде - повечето пъти за това време вече съм си го взела.
Рая Андонова
Аз винаги го мия. За кафявия не знам дали е нужно да се мие, но и него мия, няма да е проблем да мине и той под водата
Рая Андонова
Ако е нещо малко набързо - от един плод-зеленчук близо до нас, а ако имам да обикалям повече магазини (или имам работа близо до пазара) - от пазара.