Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Рая Андонова»Моите форумни постове»Страница 4
Рая Андонова
Рая Андонова
Мастър Шеф

Моите форумни постове

Рая АндоноваКое е по-важно: заглавието или съдържанието на рецептата?
Както е писано по-горе - заглавието е важно, за да отвориш рецептата, но пък съдържанието е доста важно, защото трябва да разбереш как да си сготвиш съответното нещо. Но съм попадала на рецепти с добро заглавие, хубава снимка, но не добро съдържание - половината продукти са пропуснати кое кога и къде да се сложи и трябва да го карам на фантазия. То аз и без това все по нещо променям, но мисля, че първоначално трябва рецептата да си е написана като хората, а не джаста-праста.
Рая АндоноваИзползвате ли продуктите на Д-р Йоткер?
Рядко ми се налага, но съм използвала нишесте за пудинг с ванилия и с шоколад. Направих бисквитена торта като редувах ред ванилия, ред шоколад и стана превъзходно! И си мисля, че ако се направи само шоколадовият пудинг, но му се добави малко масло, за да не стяга, ще стане перфектен пълнеж за понички. Каня се да пробвам, но не ми остава време.
Рая АндоноваКаква музика обичате да слушате,докато готвите?
Основно рок или някакви по-бързи поп Готвила съм и на неприспивна класическа музика.
Рая АндоноваКои са любимите ви салати през зимата?
Снежанка; руска салата; зеле с моркови; китайско зеле с моркови, краставица и царевица и разбира се - кисело зеле с червен пипер.
Рая АндоноваСподелете идеи за десерти с банани
Правила съм няколко пъти бананови палачинки, бяха много вкусни. Веднъж също шоколадов крем за торта, смесен с банан на пюре.
Рая АндоноваКакво брашно използвате?
И аз използвам София мел.
Рая АндоноваКак приготвяте мусаката - с пържени картофи или сурови?
Аз запържвам лук и морков, после картофите да поомекнат мъничко с вода, добавям подправките и заедно с каймата всичко в тавата и да се пече.
Рая АндоноваКак да поправим пресолена манджа?
Някой знае ли какво би могло да се направи, ако се пресоли нещо в тава? Случи ми се наскоро и беше доста солено, ама не знаех как да го поправя и просто ядяхме по малко, не ми се искаше да го хвърлям.
Рая АндоноваГотови пици или приготвени в къщи?
Или поръчвам, или аз ги правя, но никога полуготови замразени.
Рая АндоноваИдея за салата с китайско зеле?
Китайско зеле, настърган морков, краставица, царевица от консерва, магданоз по желание и овкусена със сол, оцет или сок от изцеден лимон и олио или зехтин. 5-6 листа само и става доста и засища - перфектна лека вечеря.
Рая АндоноваПолзвате ли често готови кори за баница?
Нямам време да си ги правя сама, а и не знам дали ще успея, затова купувам готови.
Рая АндоноваКаква е разликата между веган и вегетарианец?
Вегани - абсолютно нищо, което по някакъв начин минава през някое животно. Вегетарианци - абсолютно никакво месо (също животинките от подводния свят) и не носят дрехи от животни.
Рая АндоноваКои са любимите ви домашни сладка и конфитюри?
От сини сливи, от шипки и от кайсии. Също ми харесва и сладкото, което ползват за кифлите в пекарните и доколкото знам, е от ябълки?
Рая АндоноваЧай с мед или захар?
Аз четох също за това, че при горещия чай, ако се добави мед, се губят полезните качества на меда. Пия си го чист чая, без никакви подсладители, освен ако не е по някаква рецепта за настинка примерно и там пише да се добави нещо.
Рая АндоноваЯстия с патладжан
Аз правих веднъж експериментирана мусака с патладжан и два пъти рулца от патладжан с плънка от яйце, сирене, кашкавал, магданоз и чесън - невероятни! А дотогава само пържен бяхме правили.
Рая АндоноваКой е любимият ви цитрусов плод?
Мандарини и портокали.
Рая АндоноваБелите ли краставиците и ябълките преди консумация?
Четох, че повечето витамини в ябълките са в обелката и затова рядко ги беля, само тези, които не са много хубави и зимните, те са с по-твърди обелки. А от краставиците беля само корнишоните и ако обелката е по-дебела или твърда и трудна за сдъвкване.
Рая АндоноваЗа подправките
Сол, шарена сол, червен пипер, черен пипер, чубрица