Рая Андонова
Мастър Шеф
Моята стенаРецепти798Снимки1346СтатииСъветиКоментари49Форумни теми5Постове във форума84За менИзпрати съобщениеточки18348
Както е писано по-горе - заглавието е важно, за да отвориш рецептата, но пък съдържанието е доста важно, защото трябва да разбереш как да си сготвиш съответното нещо. Но съм попадала на рецепти с добро заглавие, хубава снимка, но не добро съдържание - половината продукти са пропуснати кое кога и къде да се сложи и трябва да го карам на фантазия. То аз и без това все по нещо променям, но мисля, че първоначално трябва рецептата да си е написана като хората, а не джаста-праста.
Рядко ми се налага, но съм използвала нишесте за пудинг с ванилия и с шоколад. Направих бисквитена торта като редувах ред ванилия, ред шоколад и стана превъзходно! И си мисля, че ако се направи само шоколадовият пудинг, но му се добави малко масло, за да не стяга, ще стане перфектен пълнеж за понички. Каня се да пробвам, но не ми остава време.
Снежанка; руска салата; зеле с моркови; китайско зеле с моркови, краставица и царевица и разбира се - кисело зеле с червен пипер.
Правила съм няколко пъти бананови палачинки, бяха много вкусни. Веднъж също шоколадов крем за торта, смесен с банан на пюре.
Аз запържвам лук и морков, после картофите да поомекнат мъничко с вода, добавям подправките и заедно с каймата всичко в тавата и да се пече.
Някой знае ли какво би могло да се направи, ако се пресоли нещо в тава? Случи ми се наскоро и беше доста солено, ама не знаех как да го поправя и просто ядяхме по малко, не ми се искаше да го хвърлям.
Китайско зеле, настърган морков, краставица, царевица от консерва, магданоз по желание и овкусена със сол, оцет или сок от изцеден лимон и олио или зехтин. 5-6 листа само и става доста и засища - перфектна лека вечеря.
Вегани - абсолютно нищо, което по някакъв начин минава през някое животно.
Вегетарианци - абсолютно никакво месо (също животинките от подводния свят) и не носят дрехи от животни.
От сини сливи, от шипки и от кайсии.
Също ми харесва и сладкото, което ползват за кифлите в пекарните и доколкото знам, е от ябълки?
Аз четох също за това, че при горещия чай, ако се добави мед, се губят полезните качества на меда. Пия си го чист чая, без никакви подсладители, освен ако не е по някаква рецепта за настинка примерно и там пише да се добави нещо.
Аз правих веднъж експериментирана мусака с патладжан и два пъти рулца от патладжан с плънка от яйце, сирене, кашкавал, магданоз и чесън - невероятни! А дотогава само пържен бяхме правили.