• Администраторпубликува в кулинарната мрежапреди 2 седмици, преди 2 дниСкъпи Кулинари,

  надяваме се да сте си изкарали прекрасни великденски празници и макар готвенето да ви е омръзнало, ние ще обявим новитe ни тематични седмици (9.04 - 29.04) и те ще бъдат седмици на рецептите приготвени в Хлебопекарна, Мултикукър, Халогенна Фурна, Крокпот, Слоу Кукър и Микровълнова. При добавянето на такива рецепти, в заглавието трябва да напишете уреда, например: Селски Хляб в Хлебопекарна или Картофена Яхния в Мултикукър.

  Всяка одобрена тематична рецепта със снимка ще ви носи 20 точки.

  Отново напомняме, че зададените рецепти, статии и съвети ви носят двоен брой точки. Там заредихме доста нови зададени теми, така че имате голям избор.
  • marcheva14Здравейте!
  • marcheva14Здравейте! Бих искала да си уточня нещо относно Зададените рецепти, има пуснати три рецепти, които според мен приготвянето им е едно и също или с много малки разлики, несъществени, а това са : "Мраморна глазура за торта", "Огледална глазура за торта" и "Стъклена глазура за торта". Такива глазури, поне аз имам две рецепти, които съм пуснала, а това са : "Празнична орехова торта с карамелено-огледална глазура " и още една, ако не се лъжа е по рецепта на Йоли, а по точно е "Тирамису с огледална глазура". Друг вариант на огледална глазура - няма. Да ги преписвам същите, които съм публикувала или да преписвам от някъде си , само за да си пиша, не е редно. Не ми е ясно.
   • АдминистраторЗдравей Марче, рецептите са еднакви да, но трябва да бъдат написани отделно само за глазурата, тъй като който търси Огледална Глазура, няма да намери Стъклена Глазура или Мраморна Глазура, затова и в трите варианта са зададени.
  • ВИЛИ-Виолета МатеваПривет ,искам да попитам защо след като качих преди 2 дни една рецепта без снимка ,на качени хиляди други рецепти със снимки след 48 часа получих Забележка !!! че в Готвача не се приемат рецепти без снимки -това нова правило ли е и ако е така, защо потребител с името preslava2391 има качени 306 рецепти без нито една снимка -нищо не разбирам ,ако може малко яснота по този въпрос ,ще ви бъда благодарна !
   • АдминистраторСкъпи Кулинарки, не спорете за глупости. Мария Симова е права, с кулинарите си пишем всеки ден по един или друг случай, затова няма нужда от формалности. Кулинарната мрежа е като едно голямо семейство и всеки може да пише както си желае. В крайна сметка това, което ни обединява е кулинарията, а не любовта към правописа.
   • Мария СимоваГ-жо Гегова, това е прекалено! Вили и много други кулинари сме в сайта от 2,3,5 години и работим неуморно всеки ден. Ако не всеки ден, то през ден общуваме във връзка с работата ни в сайта т.е. НИЕ сме като семейство! А, може и лично да се познават с Вили, то не е наша работа! Така че, запретнете ръкави и сгответе или напишете нещо смислено, не се заяждайте!!! Админът на сайта - е доста добър и търпелив и едва ли ще ви отговори на глупавият ви въпрос :) и още нещо, с една рецепта сте и то замразен джинджифил :) направете броя на рецептите си колкото на другите кулинари, и тогава претендирайте, да ви отговарят на ВИЕ. Като гледам и вашето обръщение към Админа, е на ТИ - е за какво говорим тогава???
   • Илияна ГеговаАдминистратор, извини ме за коментара, който е встрани от запитването на Виолета Матева. Но - що за начин на общуване е да отговаряте на потребителите на ''ти'', сякаш се познавате от втори клас (а самата жена Ви е писала с учтива форма, което говори за обратното), а заедно с това да използвате и думи като "демек" (вм. тоест)? Да не говорим, че 'лесни' и 'елементарни' са почти синоними в този случай и употребата им една след друга е безсмислена. Пък и решете кога крем карамел е с главни букви и кога - с малки. :)
   • АдминистраторЗдравей Вили, снимките са задължителни само към лесни елементарни рецепти, от които имаме много. Демек, ако качиш рецепта за Крем Карамел, вероятността рецептата да бъде одобрена без снимка е малка, тъй като имаме много рецепти за крем карамел. Иначе няма изискване рецептите да бъдат със снимка. Изискването всички рецепти да бъдат със снимки е старо, но отпадна преди повече от година.
  • Всички коментари
 • Мария Симовасготви: Диетично пилешко варено със зеленчуципреди 3 минутиДиетично пилешко варено със зеленчуциДиетично пилешко варено със зеленчуци23.04.2018
 • Величка Щърбановасготви: Пържени тиквички по гръцкипреди 9 минутиПържени тиквички по гръцкиПържени тиквички по гръцки20.07.2014
 • ВИЛИ-Виолета Матевасготви: Разкошен Шоколадов Фланпреди 17 минутиРазкошен Шоколадов ФланРазкошен Шоколадов Флан23.04.2018
 • Мариянасготви: Шарен боб с наденица в тенджера под наляганепреди 47 минутиШарен боб с наденица в тенджера под наляганеШарен боб с наденица в тенджера под налягане23.04.2018
 • Петя Цанковасготви: Пилешки дробчета със зеленчуципреди 1 часПилешки дробчета със зеленчуциПилешки дробчета със зеленчуци02.10.2017
 • Петя Цанковасготви: Чудесия с тиквичкипреди 3 часаЧудесия с тиквичкиЧудесия с тиквички29.03.2017
 • marcheva14добави рецептата: Бързи Земели за Сандвичипреди 3 часа
 • marcheva14добави рецептата: Крем Карамел за Диабетиципреди 3 часа
 • marcheva14добави рецептата: Арменски Шашликпреди 3 часа