Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Компот от смокиниИзваждаме бурканите компот и обръщаме с капачката надолу до пълното изстиване на компота от смокини....
Компот от мушмули
Почиствате върха на мушмулите и ги слагате в буркан.
Слагате захарта и наливате вода до ръба.
Запечатваш и вариш в казан, ако са много бурканите...
Компот от мандарини
Премахваме обелките на мандарините и ги разделяме.
Добавяме ги в буркана, доливаме водата и затваряме добре.
Стерилизираме бурканите около 10...
Компот от киви
Първо нарежете кивито на парчета - сложете го във бурканите. Сложете стрък мащерка в буркана.
След което напълнете бурканите с вода до горе....
Компот от касисРазпределяме касиса в компотени буркани 800 мл, добавяме на буркан по 5 супени лъжици захар, допълваме с вода и запечатваме.
Бурканите се стерилизират...
1
Компот от Диня
Отстранете кората на динята.
Вътрешността се почиства от семките и се нарязва на малки около 1 сантиметър парчета.
В бурканите се слага захарта...
Компот от дренкиПо желание за повече аромат във всеки компот от дренки може да се сложи по листенце индрише....
1
Компот от джанки
Компот от джанки - така както го приготвяше баба ми.
В големите жеги напитката, която ме разхлажда най-добре, е този компот от джанки....
Компот от скоруша
След като изстине, компотът се прибира на тъмно и хладно място.
Така приготвени компот от скоруша е много полезен....
Компот от вишнап
Във всеки буркан за компот слагаме вишнап - около 1/2 от буркана. Добавяме захар - 4 супени лъжици....
Компот с хинап
Подберете добре узрял хинап. Напълнете буркани, но без да ги препълвате.
Във всеки буркан сложете по 1-2 с.л. захар, но не повече, защото ще стане...
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 8
54
42
32
20
10
Дай твоята оценка: