Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Соден Хляб

Соден Хляб

Прегледай всички 24 кулинарни идеи за соден хляб в Gotvach.bg.
Соден кекс с ягоди от компотСоден кекс с ягоди от компотПечете содения кекс с ягоди от компот за 35-40 мин (или до суха клечка) на 170°C...
ХлябХляб
1
1. Замесете тесто по еднофазен (директен) начин от разбитите яйца, леко затоплените млека, захарта, солта и маята /размита в затопленото прясно мляко...
Арт хлябАрт хляб
2
Разтворете маята в леко затоплената вода заедно с меда. Не чакайте да шупва, а веднага добавете киселото мляко на стайна температура, след това и...
Пълнен хлябПълнен хляб
2
Нарязваме хляба по дължина и широчина, без да разрязваме дъното. В процепите слагаме топеното сирене, нарязаната шунка, натрошеното краве сирене...
Къпан хлябКъпан хляб
Разтворете маята в леко затоплена вода, като прибавите и меда. Оставете сместа да престои няколко минути, за да може маята да се активира. През...
Никулденски хлябНикулденски хляб
1
Хубаво е да оставим всички продукти за няколко минути на стайна температура. В рецептата умишлено не съм използвала мляко и яйца, тъй като Никулден...
Картофен хлябКартофен хляб
1
Картофите се смачкват на пюре с млякото и се оставят да изстинат. Маята се размива с хладка вода и се смесва с картофеното пюре. Брашното се пресява...
Чеснов хлябЧеснов хляб
Прясното мляко се разбърква с 1 с.л. оцет и се оставя настрани за 5 мин. Брашното се пресява с бакпулвера и се смесва с подправките. Добавя...
Голям ХлябГолям Хляб
В дълбока купа пресявам брашното. Добавям солта и разбърквам. В хладка вода размивам маята. Прибавям я към брашното заедно с олиото и оцета, последният...
Хляб ЧабатаХляб Чабата
Фурна - 200 градуса + купичка вода по време на печенето + пулверизатор с вода; Плоска тава покрита с хартия за печене; Работи се с миксер. В купата...
Сладък хлябСладък хляб
В 50 мл мляко и щипка захар разтворете маята, добавете 1 с.л. брашно, разбъркайте на каша и оставете да шупне. Нишестето се разтваря в студеното...
Маймунски хлябМаймунски хляб
Маята заедно със затопленото мляко и захарта се разбъркват, прибавя се брашно и яйцето. Малко по малко замесвате тесто от съставките. Месете, докато...

Рейтинг

3.8
Общо гласували: 5
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка: