Gotvach.bg»Избрани Колекции»Кисел Чесън Туршия
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кисел чесънОбръщайте бурканите още 3 дена, след което киселият чесън е готов за консумация....
Маринован кисел чесън
Туршията може да се направи на пролет, когато има хубав пресен чесън. Може да се направи и зимата набързо за 4-5 дена и да се консумира веднага....
Туршия от тиквички и чесънВъв всеки буркан слагаме на дъното 1 клонка копър, 1 скилидка чесън нарязана, 10 зърна черен пипер. Пълним буркана с тиквички....
1
Туршия от чесън в буркани
Готовата туршия се съхранява в хладно помещение с постоянна температура.
Туршията от чесън в буркани е много сполучлива....
Чесън туршияПодбира се напълно узрял чесън с оформени глави, обелва се и се отрязва стеблото на 3 - 4 см от главата....
4
Туршия с бамяИзплакнете бамята, почистете опашките, като внимавате да не засегнете семенниците и каналите. Лукът се почиства и нарязва на полумесеци.
Поставете...
1
Туршия с гулия
Отгоре се поставят още клонки целина и заливаме туршията с марината.
Затваря се с капачка и оставяме на хладно да втаса....
Туршия от пържени чорбаджийски чушки с чесън и копър
Копърът се нарязва на ситно, чесънът също и се смесва с оцета. Заливат се чушките с марината и оставяме така за 20 -30 минути....
Селска туршия в бидонПрез слой се слага и по една глава чесън разрязана през половината.
Краставичките стават първи, заради това се слагат последни....
3
Туршия в пластмасови бутилки
За да ни е лесно при ваденето на готовата туршия горната част на бутилката изрязваме, за да се получи по-широк отвор....
Гъбена туршия с вино
Тогава към течността се пускат скилидките чесън, карамфилът и дафиновите листа - оставя се поври още 8 минути....
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 5
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка: