Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Компот с хинапПодберете добре узрял хинап. Напълнете буркани, но без да ги препълвате.
Във всеки буркан сложете по 1-2 с.л. захар, но не повече, защото ще стане прекалено сладко. Пъхнете по стръкче индрише и залейте с вода догоре....
27 Септ.
Десерт с компот и чияВадим плодовете от 1 бр. компот от сини сливи и плодовете от 1 бр. компот от праскови. Смесваме плодовете в купа и разбъркваме да се смесят.
Изсипваме плодовете в блендер и ги пасираме до еднородна и гладка смес....
03 Юни
Бабиният компот с индришеИзвадете компотите и ги обърнете с капачките надолу, оставете да се охладят така.
Съхранявайте ги в тъмно и хладно място.
Бабиният компот с индрише е готов....
03 Август
Компот от къпиниПочистваме и измиваме добре къпините.
Поставяме ги в буркани, като във всеки буркан слагаме по 6 супени лъжици захар.
Заливаме ги с вода и след като тя заври, изчакваме около 15 минути, за да се стерилизират бурканите...
07 Февр.
Компот от плодовеТози богат на витамини компот се консумира с ръжен хляб или с гарнитура от сварен ориз...
04 Април
Компот от мандариниПремахваме обелките на мандарините и ги разделяме.
Добавяме ги в буркана, доливаме водата и затваряме добре.
Стерилизираме бурканите около 10 минути във вряща вода.
Внимание - дадените продукти са за един буркан....
21 Юли
Компот от мушмулиПочиствате върха на мушмулите и ги слагате в буркан.
Слагате захарта и наливате вода до ръба.
Запечатваш и вариш в казан, ако са много бурканите.
Когато ври половин, час са готови....
28 Юли
Компот от ДиняОтстранете кората на динята.
Вътрешността се почиства от семките и се нарязва на малки около 1 сантиметър парчета.
В бурканите се слага захарта, после динята. Водатата трябва да е 100 мл, защото самата диня си пуска...
17 Юли
Компот от кивиПърво нарежете кивито на парчета - сложете го във бурканите. Сложете стрък мащерка в буркана.
След което напълнете бурканите с вода до горе.
Изчаквате 15 минути задължително да минат, откакто сте напълнели бурканите...
15 Януари
Компот от касисРазпределяме касиса в компотени буркани 800 мл, добавяме на буркан по 5 супени лъжици захар, допълваме с вода и запечатваме.
Бурканите се стерилизират 10 минути....
22 Януари
1
Компот от джанкиКомпот от джанки - така както го приготвяше баба ми.
В големите жеги напитката, която ме разхлажда най-добре, е този компот от джанки....
11 Август
Компот от дренкиНа компотен буркан се слагат по пет супени лъжици захар, след което всеки се напълва с вода.
Бурканите с компота се затварят хубаво и се нареждат в съд с вода, за да се стерилизират....
28 Август
1
Компот от смокиниИзваждаме бурканите компот и обръщаме с капачката надолу до пълното изстиване на компота от смокини....
01 Септ.
8
Компот от скорушаСлед като изстине, компотът се прибира на тъмно и хладно място.
Така приготвени компот от скоруша е много полезен. Зимата може да се пие като сироп против кашлица, при простуда и хрема....
11 Юни
Компот от гроздеЗалейте с горещия сироп, затворете с капачки бързо и стерилизирайте за 10-15 минути бурканите с компот....
29 Дек.
2
Компот за диабетициСварете водата заедно с подправките и подсладителя. След това отстранете канелата.
Плодовете се почистват, нарязват, пълнят се в буркани и се заливат с горещи сироп.
Затварят се с капачки и се стерилизират за 15 минути...
29 Септ.
Компот от боровинкиГотовите компоти от боровинки извадете, обърнете по желание с капачките на долу.
След като изстинат ги приберете на тъмно и хладно място....
20 Ноем.
Компот от джанкиИзмийте джанките и по желание има отстранете костилките. Може и да ги оставите цели. Напълнете бурканите с плодовете до около 2 пръста под ръба.
Във всеки буркан сложете стръкче индрише. Напълнете бурканите с топъл захарен...
21 Ноем.
Компот от кайсииИзмийте кайсиите, подсушете ги, разделете ги на половинки и махнете костилките. Напълнете бурканите с тях, като за буркан отиват към 1/2 кг. Сипете и няколко кайсиеви ядки.
Пригответе затоплен захарен сироп от водата...
21 Ноем.
2
Компот от черешиПочистете черешите и ги отстранете от дръжките.
Пригответе захарен сироп с водата и захар, достатъчна за броя на бурканите ви.
Добавете към топлия захарен сироп лимонтозуто.
Напълнете бурканите с череши 2-3 пръста...
21 Ноем.
2