Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Шишчета от риба на жарРедувайте на шишчетата парчета риба, загънати в тънки филийки бекон, с чушка, гъбка, лук, чушле, резен киви, докато свършат продуктите, поръсете ги с кърито и ги печете на жар, като ги мажете с масло....
11 Юни
Риба с лапад на жарРибките се измиват и се посоляват, след което заедно със сланината, нарязана на парченца, и ситно нарязаните магданоз и джоджен се увиват в листата от лапада....
26 Април
Риба с лапад на жарРибките се измиват и се посоляват, след което заедно със сланината, нарязана на парченца, и ситно нарязаните магданоз и джоджен се увиват в листата от лапада....
26 Април
Тиквички на жарТиквичките се измиват добре, обелват се, разрязват се по дължина на 3-4 парчета. Посоляват се.
Чесънът, ако е пресен, се счуква. Парчетата тиквички се натриват с него и се оставят да престоят 15 минути....
01 Юни
Антрекот на жарСложете ги в загрята на 190 градуса фурна до много лек златист загар.
През това време си пригответе скарата с дървени въглища и щом остане на живи въглени, силно тлеещи разположете решетката на 10 см. от тях....
09 Март
3
Ципура на жарСипете си чаша студено сухо бяло вино и опитайте вашата печена риба на жар.
Наздраве с тази вкусна ципура на жар!...
16 Март
Шаран на жарШаран на скара е нещо, което кара и най-негативно настроените към тази риба да си оближат пръстите, бил съм свидетел многократно!...
06 Септ.
Октопод на жарОктопода може да изпечете на грил или барбекю за около 2 минути, докато стане крехък.
Изпеченият октопод залейте с още малко зехтин и поръсете с остатъка от зелениите....
25 Юни
Картофи на жарИзпечете картофите на жар за 20 минути или до готовност.
Поднесете всеки картоф във фолиото, с малка бучка масло....
04 Януари
Агнешко на жарНарежете агнешкото на порции и го сложете да се свари. Нарежете едро лукаи джоджена и ги разстелете на дъното на тавата.
подредете отгоре сварено месо и го овкусете хубаво с червен пипер и сол....
01 Дек.
Скумрия на жарПочистете и осолете скумрията. Сложете я в хартия за печене, поръсете я навсякъде с черен пипер и я полейте с малко лимонов сок и зехтин.
Поръсете с орехите, накълцания чесън и наредете резени лимон. Много добре затворете...
09 Дек.
Кокошка на жарНарежете почистената и подсушена кокошка на парчета, обезкостете ги и набодете месото на няколко места с остър нож.
Поръсете месото с подправките и оставете да се овкусяват за няколко часа на хладно място....
18 Септ.
Картофи на жарИзпечете картофите на жар за 20 минути или до готовност.
Поднесете всеки картоф във фолиото, с малка бучка масло....
04 Януари
Скумрия на жарПочистете и осолете скумрията. Сложете я в хартия за печене, поръсете я навсякъде с черен пипер и я полейте с малко лимонов сок и зехтин.
Поръсете с орехите, накълцания чесън и наредете резени лимон. Много добре затворете...
09 Дек.
Медени ребърца на жарИзпечете на скара с жар до желаната от вас готовност.
Медените ребърца на жар са готови....
15 Дек.
Телешки пържоли на жарКартофите и морковите се нарязват на кубчета. Към тях се нарязват на дребно лукът и чесънът.
Всичко се слага в глинен съд, добавят се сол вкус, черен пипер, зехтин и малко вода....
05 Дек.
Вълшебни ребра на жарТака маринованите ребра слагаме на скарата върху жарта (може и на електрическа скара, но на жар вкусът наистина е вълшебен!...
15 Юни
Патешко магре на жарЗа отстраняване на излишната мазнина правим следното. От страната на кожата, която сме прорязали, посоляваме леко и поставяме в тиган, загрят на умерен огън....
02 Март
2
Печена яребица на жарНарежете сланината на тънки филийки и покрийте с тях корема гърдите на яребицата. Увийте с канап, за да не изпаднат.
Печете яребицата около половин час на слаба жар или скара....
08 Август
Калкан, печен на жарТова е любим мой метод за поднасяне на каквато и да е бяла риба на скара като със елементите за сосчето не спирам да експериментирам добавяйки или заменяйки всеки път по нещичко и споделяйки го със вас!...
11 Май
3
Печено месо на жарНа другия ден запалете барбекю или камина, когато има хубава жар сложете скара и парчето месо.
Обръщайте скарата на моменти, за да се изпече равномерно от всички страни....
30 Ноем.