Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Оцет с бъзЗатоплете оцета, виното и захарта в голяма тенджера. Сипете цветчетата в бутилки и залейте с оцета.
Затворете добре бутилките и ги оставете да престоят поне 2 седмици....
05 Юли
Лавандулов оцет за себореяЗалейте в стъклен съд 30 грама сухи цветове от лавандула с 500 милилитра качествен ябълков оцет. Дръжте на тъмно за 1 месец, като от време на време разклащате. След 1 месец прецедете....
05 Март
Оцет с лимон и риганВ бутилката с оцета сипете коняка, ригана, лимоновата кора и малко вода.
Оставете сместа да престои на топло място за 2 седмици, след което я прецедете и налейте в чиста бутилка....
11 Окт.
Оцет с босилек и магданозОставете сместа да престои на топло за 2 седмици, след което я прецедете и я налейте в чиста бутилка.
Изключително подходящ оцет за овкусяване на салати с марули....
27 Август
Камби с оцет и медИзмийте камбите много добре, отрежете част от дръжката им и ги надупчете на няколко места. Пускайте ги за по 2-3 минути в кипящата марината, която е приготвена всички продукти....
10 Окт.
Оцет от джанкиВодата се налива в бутилки, които се държат на студено, за да не ферментира домашният оцет.
Оцетът от джанки е готов....
20 Ноем.
Скариди с балсамов оцет и маслоДобавяме балсамовия оцет и изчакваме половин минута да се редуцира.
Прехвърляме скаридите с масло в чиния и поръсваме с копър.
Рецептата за Скариди с балсамов оцет и масло е изпълнена!...
09 Май
Рецепта с оцет за напукани петиВ края на процедурата, намажете с подходящ хидратиращ крем. Рецептата с оцет за напукани пети е много ефикасна!...
13 Януари
Пържени тиквички с оцет и чесънКогато тиквичките са изпържени, се поръсват със сол на вкус и се разбъркват, за да поеме добре. Нарязва се 1 скилидка чесън и се добавя при тиквичките.
Поливат се с оцет на вкус и пак се разбъркват....
17 Април
4
Мариновани камби с оцет и медКамбите се попарят за 1–2 мин. във вряща марината, приготвена в съотношение 2.5 л. вода, оцет – 2.5 л. , сол – 500 г , мед – 500 г, олио – 500 мл....
16 Април
5
Пържени патладжани с оцет и лимонНарязваме патладжана на филии, посоляваме ги и оставяме да престоят около 2 часа.
Измиваме ги и ги подсушаваме, изпържваме ги. След като изстинат ги поставяме в оцет....
01 Май
5
Чорбаджийски чушки с оцет и магданозЧорбаджийските чушки с оцет и магданоз са много вкусни!...
08 Април
Картофи с балсамов оцет и зехтинЗагрейте фурната на 180 градуса. Печете картофите до готовност. Може да долеете малко вода по време на печенето.
Картофите с балсамов оцет и зехтин са готови....
19 Януари
Печена скумрия с оцет и солПоръсете с оцета.
Загрейте фурната на 200 градуса и печете рибата до готовност - около 20 минути.
Печената скумрия с оцет и сол е вкусна и лесна за приготвяне....
19 Септ.
Червени чушки с оцет и чесънНарязваме чушките на парчета, а чесъна наситняваме.
В дълбок съд смесваме продуктите, добавяме олио, оцет и сол.
Разбъркваме и оставяме да преседят и да се овкусят 1-2 часа....
08 Януари
Телешко с плодов оцет и тиквичкиВ същия тиган на силен огън запържете за 5 мин. нарязаното на малки парченца месо и добавете оцета....
10 Март
Зелен фасул с оцет и захарКъм водата добавете, оцета, захарта, карамфила и канелата и варете 15 минути.
След като омекне, сложете фасула в широк съд и залейте с маринатата му. На следващия ден варете фасула с оцета още няколко минути....
01 Ноем.
Мариновани камби с оцет и медКамбите се попарят за 1–2 мин. във вряща марината, приготвена в съотношение 2.5 л. вода, оцет – 2.5 л. , сол – 500 г , мед – 500 г, олио – 500 мл....
16 Април
5
Пържени патладжани с оцет и лимонНарязваме патладжана на филии, посоляваме ги и оставяме да престоят около 2 часа.
Измиваме ги и ги подсушаваме, изпържваме ги. След като изстинат ги поставяме в оцет....
01 Май
5
Домашен тоник от коприва и оцет за укрепване корените на косатаС тази рецепта за тоник от коприва и оцет ще предотвратите косопада, укрепвайки корените на косата и стимулирайки растежа на косата....
26 Март
Домашен оцет от нарПрецеждаме и пълним в стъклени шишета оцета, съхраняваме на тъмно и хладно....
12 Дек.
1
Домашен Оцет от КрушиДобавя се оцетната гъба или домашният оцет. След около 2 месеца оцетът е готов. Ако искате да е бистъ, р го прецедете през филтърна хартия и оставете на студено....
25 Август
Домашен оцет от дюлиАко искате да се насладите на превъзходния вкус и аромат на дюлевия оцет, го оставете да отлежи в стъклени съдове поне 3 – 4 месеца.
Публикуваната снимка е от по-миналогодишния оцет....
27 Ноем.