Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Домашен боров медДомашен боров мед
27 Февр.
6
Боровите връхчета се берат млади (щом започнат да растат и имат повече смола по тях). Кипнете водата и сложете боровите връхчета да поврат около 15 мин. Отстранете съда от котлона и ги оставете да киснат за около 20 мин...
Смути с медСмути с мед
20 Февр.
Обелените кивита и бананът се пасират, като към тях се прибави сокът от 1/4 лимон и лъжица мед. Сервира се със сламка....
Бомбари с медБомбари с мед
15 Февр.
Месото се нарязва на парчета и се запържва в мазнина. Добавя се нарязан праз лук и се задушава до омекване. След това се слага червен пипер, вино, сол, захар или мед. Всичко се разбърква и се изсипва в тава. Поръсва...
Кекс с медКекс с мед
25 Април
В купа чупим яйцата и добавяме меда и ги разбиваме на пяна. След това добавяме сметаната, ванилията, содата, лимоновия сок и разтопеното масло, и разбъркваме хубаво, след което постепенно с лъжица прибавяме брашното,...
Бъзонада с медБъзонада с мед
01 Юни
Наберете цветове от бял бъз от чист район. Ако цветовете са по-малки, увеличете с няколко броя количеството. Аз предпочитам да не ги мия, защото ще се отмие прашецът, който се съдържа в цветовете. Рецептата е за...
Лесен боров медЛесен боров мед
20 Февр.
1
Сварете боровите връхчета. След като кипне, изхвърлете водата, налейте двата литра чиста вода и продължете варенето, докато от течността остане половината. Прецедете, сипете захарта и продължете да варите, докато медът...
Домашен Ментов МедДомашен Ментов Мед
12 Юни
Като продукти се нуждаете единствено от пресен пчелен мед и няколко свежи стръка мента. Ментата може да бъде както градинска, така и горска. Посоченото количество е за голям буркан от 720 мл, но вие може първоначално...
Коктейл с медКоктейл с мед
13 Ноем.
Използвайте мед с хубав аромат за тази напитка - акациев мед, портокалов или мед от пирен, например. Това прави цялата разлика във финалния вкус на коктейла с джин. В шейкър с лед слагаме джина, пресния лимонов сок и меда...
Мед от диняМед от диня
01 Септ.
Дините се разрязват на половинки, с лъжица се изгребва меката част, намачква се леко и се претрива през гевгир, за да се махнат семките. Слага се в марля и се изцежда сок. Налива се в тенджера и се кипва. Вари се 10 минути...
Кафе с медКафе с мед
08 Януари
Сваряваме кафето заедно с меда и го разливаме по чашките. Добавяме и по малко сметана....
Агнешко с медАгнешко с мед
17 Април
Агнешкото направете на големи парчета и ги подредете в тава. Полейте със струйка мазнина и раздрусайте тавата. Всяко парче натъркайте леко със сол. Соевия сос, меда, олиото, черен пипер на вкус, червения пипер, счукания...
Торта с медТорта с мед
20 Май
3
Към водата, след като заври, се прибавят медът и захарта. Съдът се сваля от огъня и течността се оставя да поизстине. Прибавят се скълцаните орехови ядки, брашното, содата, канелата и карамфилът. Сместа се разбърква добре...
Лютеница с медЛютеница с мед
16 Ноем.
Изпечете чушките, почистете от семето и дръжките и ги обелете. Смелете ги в машинка и добавете към тях доматеното пюре, меда, загрятото олио, солта и магданоза. Ако обичате, може да добавите и чесън. Разпределете...
Крилца с медКрилца с мед
22 Август
Крилцата се почистват и подсушават, след което се оставят в купа. В друга купа се смесват соевият сос, шерито, зехтинът, настърганият чесън, черния и червения пипер. Крилцата се покриват и овалват в тази марината, след...
Палачинки с медПалачинки с мед
14 Окт.
Сложете брашното в подходящ съд и направете кладенче. Разбийте яйцата и ги изсипете в кладенчето. Прибавете половината мляко и разбърквайте интензивно. Добавят се солта, ванилията, маслото и олиото. Добавете втората половина...
Ориз с медОриз с мед
16 Септ.
Сварете ориза, измийте го добре със студена вода и го отцедете. Към него добавете 1/2 чаша счукани орехови ядки, 3 лъжици стафиди и 3 лъжици мед. Разбъркайте добре сместа, след което я разсипете по купички и я украсяваме...
Кокоски с медКокоски с мед
04 Дек.
3
Смесваме маслото и меда и ги разбъркваме добре. Към тях прибавяме горещата вода, брашното, содата и кокосовите стърготини. Разбъркваме добре и омесваме меко тесто. Оформяме сладки кокоски, които печем в предварително...
Булгур с медБулгур с мед
16 Януари
Почистеният и измит булгур се сварява в леко подсолена вода на бавен огън до разпукване на зърната. Сваля се от огъня и се оставя да се задуши под капак с кърпа върху него. При сервиране се подслажда с мед....
Кетчуп с медКетчуп с мед
27 Септ.
Обелете и смелете доматите. Сложете сока на котлона, за да се сгъсти, а преди да го свалите от огъня, сложете подправките. Налейте в бутилки или буркани и стерилизирайте за 10 минути....
Камби с медКамби с мед
01 Окт.
1
Изберете здрави камби, измийте ги и много внимателно отрежете дръжките им, на около 1 см от основата. Възварете продуктите за маринатата. Попарете в нея камбите за по 1-2 минути - толкова е необходимо, за да омекнат и...
Пита с медПита с мед
25 Март
От пресятото брашно, солта, добавяйки хладка вода, замесете постепенно гладко тесто, което трябва да е еластично. Оставя се да почине малко. Тестото се разстила на тънък пласт с дебелина 2-3 см, надупчва се с вилица и...
Заек с медЗаек с мед
19 Май
Загрейте зехтина, добавете вътре лука и доматите, предварително обелени и нарязани на малки кубчета. Разбъркайте и добавете меда и прясното мляко. Варете, като разбърквате от време на време докато сместа не се редуцира...
Тиква с медТиква с мед
05 Януари
Срежете тиквата на две и почистете семките. Обелете кората ѝ и я нарежете на парченца. Запържете парчетата тиква в маслото. Когато омекнат, добавете и меда, малко вода и варете тиквата за още няколко минути до пълното...
Чийзкейк с медЧийзкейк с мед
11 Дек.
Натрошете бисквитите или ги смелете в блендер и ги разбъркайте добре с бадемите и разтопеното масло. Разстелете блата, като го притискате с подмазнена форма с подвижни стени. Сложете блата да се пече за 10 минути на 170...
Вино от медВино от мед
07 Окт.
В горещата вода сипете меда и оставете да ври на слаб огън около час и половина при непрекъснато бъркане, като отстранявате пяната. Когато виното изстине, го налейте в чиста бутилка, оставете го да ферментира 15 дни и...