Благодаря за доверието,много се радвам,че ти е харесала.Ако я бях пекла в моята фурна,вероятно и аз бих намалила градусите,но тя е много силна.Пекох я в на свекървата фурната,че бяхме на гости.Даже нямах време да я опитам и я оставих да я допекат.И те още ми говорят за нея :)) Да ви е сладко,миличка!
Пробвай,няма да съжаляваш Миме,само гледай хубаво да натъпчеш кадаифа,да се сбие.А петмез вече продават и в Кауфланд,може да погледнеш и за кадаиф,защото са направили турски щанд.В България масово се прави с моцарела,само в Турция го предлагат с козе сирене,но тъй като аромата е много по-остър и не всеки го предпочита.Така че,спокойно можеш да го замениш с моцарела,без притеснения.
Спрях глутена по здравословни причини и все още се чудя с какво да заместя бялото брашно,за да не се лиша от такива вкусотии.От тук даже и усещам миризмата.И като видя такава хубава снимка,ми иде да запретна ръкави и да развъртя корите :) .
Печете на загрята на 180* фурна на най-долна скара.Може отгоре да сложите парче ананас,за да предпази месото от прегаряне.Пробвайте с вилица дали месото е изпечено.
Извинявайте,отплеснала съм се.Нанизвате месото на шишчетата,а на тях като подложка можете да сложите дбел картоф.Идеята е да не се раздроби,докато се изпекат и да паднат.
Благодаря Мария,снимката не стана много добра,защото нямах достатъчно светлина.Следващият път ще добавя нова или още повече ще се радвам,ако ти добавиш :)))
Моите коментари