Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Евтини Рецепти»Моите форумни постове
Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Помощник Готвач

Моите форумни постове

Евтини РецептиДайте идея за Панировка без глутен
Соята също не ми е препоръчителна,но ще пробвам с останалото Благодаря Мария
Евтини РецептиМястото на кулинарията във филмите. Харесвате ли ги?
van4eto_93 :Много харесвам сериала Кухня, иначе филми не съм гледала. И аз го обожавам този сериал,гледала съм всичките му сезони,както и филма.
Евтини РецептиКак правите перфектното тесто за пица?
Количеството в една тава ли го слагаш и каква и е големината?Дебела ли става пицата?
Евтини РецептиКак правите перфектното тесто за пица?
Аз с тази рецепта правя страхотни питки,но не става ли много дебела пицата?Аз уж винаги я разтягам и я изтънявам максимално и накрая ми се надува и става 2см. А искам онзи тънък блат,като при истинските италиански пици.
Евтини РецептиКак правите перфектното тесто за пица?
Единствената,която ми се е получавала досега е била с бърканото тесто,но на вкус не ми е ок.
Евтини РецептиКак правите перфектното тесто за пица?
До сега не съм я точила,винаги съм я разпъвала на ръка според тавата.Може би там ми е била грешката ..
Евтини РецептиКак правите перфектното тесто за пица?
Да,следващия път ще направя така.Благодаря
Евтини РецептиКак правите перфектното тесто за пица?
Предполагам слагаш тавичката върху тестото,за да изрежеш точно?
Евтини РецептиКак правите перфектното тесто за пица?
мари14 :[quote=Plesneva]Предполагам слагаш тавичката върху тестото,за да изрежеш точно? Намазнявам много леко тавата със зехтин, или по-точно намазнявам една дом. хартия със зехтин и с нея минавам. Достатъчно е. Точно така, измервам дъното на тавичката в/у тесто и с остър нож изрязвам, после го завивам в/у точилката, поставям точилката по следата на тавата, и го поставям, излишното го изхвърлям не ме трябва. Дом. сос, плънка, но аз не ползвам богата плънка, не обичам, достатъчно ми е някакъв хубав колбас, но не и да е силно воден като шунките които продават. Отгоре поставям големи парчета моцарела и ръся обилно с пармезан. Босилек повечко, имам винаги замразен във фризера. Не ползвам никога чубрица. Въпрос на вкус..[/quote] Благодаря за съветите,беше ми много полезно.Толкова добре го обясни,че все едно те гледах
Евтини РецептиКак правите перфектното тесто за пица?
За съжаление,не съм била в Италия,но знам вкуса на истинската италианска пица.И направо умирам като видя пица с кренвирши или както казваш ти - изчисти хладилника.Доста време не съм правила и мисля да пробвам твоята рецепта.И задължително ще се похваля
Евтини РецептиКак се справяте, ако пресолите ястието или супата?
Аз също слагам картоф,ако е супа добавям още вода и ако ястието позволява,слагам лимонов сок.Но картофа поема много сол.След термичната обработка можете да го махнете.
Евтини РецептиКакво приготвяте с пролетните зелении - коприва, спанак, киселец.
Обожавам баница със спанак ,сирене и яйце или ориз със спанак.Нямам търпение да дойде пролетта,да откъсна пресни и свежи и да си наготвя вкусотии.
Евтини РецептиОбичате ли да експериментирате в кухнята?
Това е любимия ми начин на готвене.Не умея да спазвам рецепти,винаги мисля,че ако добавя нещо от себе си ще се получи по-добре.А най-обичам да отворя шкафовете и хладилника и да започна да творя.Моя мъж казва,че това винаги са най-вкусните ми ястия .
Евтини РецептиКакво правите с излишната храна в домакинството?
Слагам я в кутии или буркан с винт,ако е течна и я оставям опакована върху контейнера,за да не я стигнат кучетата.Ако преценя,че не е ок за клошарите я оставям за кучетата,които гледам около блока.
Евтини РецептиКакво правите с излишната храна в домакинството?
kriss03 :Тук във Варна на един от пазарите имаше изложена хладилна витрина за бедните и нуждаещите се.При добро желание всеки може да остави каквото желае.Мисля,че е много добро решение за излишната храна. Страхотно хрумване,защото в тази жега вече ме е страх да оставям за тях,да не натровя някой.Въпреки,че след 10 мин. няма нищо останало,но все пак .. Би било чудесно да има във всяко населено място.
Евтини РецептиКак по-лесно да спрем цигарите?
Смятам,че всичко е въпрос на нагласа.Пуших доста години,не по много,но редовно.Една сутрин се събудих с мисълта,че не искам вече да тровя тялото си.Просто имах нужда от нещо положително,което да направя за себе си.Имало е доста моменти,в които ми се е искало да започна,особенно след хранене или в компания на маса,но някак удържах.Не предполагах,че имам толкова силна воля или инат .. И така на 11 този месец навърших 4 години и съм ужасно горда с това.Ако не го поискате наистина,няма да се получи!Успех на всички!