Не разбирам, защо е необходимо на зелето да се слага лимонтузу, при положение, че в него има домати, а ако не ви е достатъчно кисело, можете за добавите още домати. Освен това, и на прясно, и на кисело зеле задължително слагам дафинов лист и чер пипер.
Аз от години понирам сирене или кашкавал по следния безотказен начин. Опитайте - няма да сгрешите.
Нарязвам парчетата кашкавал или сирене с дебелина около 1 см. Приготвям кашичка от вода и брашно с гъстота на палачинково тесто. Патапям всяко парче в нея и след това в галета. Подреждам в плитка чиния или тавичка, на 1 ред, след което слагам в хладилника. Добре е да постоят поне час на студено. Може и цял ден. Това е именно удобството.
Като решите да ги панирате, потапяте вече стегналите се парчета сирене или кашкавал, в разбито яйце и пържите в достатъчно олио.
Обикновено ги поднасям със зелена салата и добре изстудена бира.
Рецептата изглежда добра, но съвсем не отговаря на заглавието си - "бърза закуска". Да, може би бързо ще се хапнат вкусните милинки, но приготвянто им съвсем не е бързо. То само за втасването е необходим около час! А месенето, а печенето? Нима отделяте 2 часа за подготовката на "бърза закуска"?
Моите коментари