Анонимен
Анонимен
Новак

Моите коментари

Анонимен коментира:
Традиционната сръбска плескавица се приготвя от смесени телешко и свинско месо - НИЕ вярно, чисто телешко месо с 20% мазнина (лой), а кайма се един ден меси, а други ден използва (може с кисела вода - сода), да нарасне. От подправки сол и черен пипер. Чубрица и кимион се не използват в Сърбия за скара, а чубрица за НИЩО. Никой е не обича. Чевапчичи са също месо, само друг облик. Плескавица и чевапчичи, се приготвя на жар, али ..... Всичко друго са варианти. В България е просто невъзможно да намерете кайма за плескавица, а ни един готвач тук не прави истинска, Проблем е цена. Това е тайна. Истински вкус сръбске скаре добивате с питка (лепина) и сомун (плосък хляб), и гарнитура Урнебес (смесено, сирене и айвар (лютеница)