Анонимен
Анонимен
Новак

Моите коментари

Анонимен коментира:
За разядката с моркови имам по-добро предложение: Настържете морковите. Задушете ги леко с чесън в зехтин, но да не омекват напълно. Добавете малко кимион за миризма. И когато истинат добавете изцедено кисело мляко.
Анонимен коментира:
Иьгуби ме в момента, в който описваш приготвянето на маслен крем с маргарин и сурови яйца.
Анонимен коментира:
Първо слядкото се прави от специален сорт смокини. Не просто да са зелени. Това е смокиня, която не узрява става зелена и след това изсъхва. Второ дозата, ако се спазва точната гръцка рецепта е на 200бр. смокини 5кг. захар. Трето преди да започнете да работите със смокините си сложете ръкавици. Смокините се пробиват с шило или с малко пиронче от към дръжката. След това се накисват за око1 час в разствор 5 към 1 вода:гасена вар. За да може да останат твърди след варенето. Измиват се хубаво. Сваряват се един път за 5 мин. И след това се плакнат със студена вода колкото пъти искате. Смокините внимателно се изстискват от водата за да не се спукат. От захарта и вода правите сироп с гъстота на мног рядък мед. Когато е готов добавяте смокините и варите докато се сгъсти сиропа, да не се разтича капката и докато набъбнат смокините. Ако го направите като посочената рецепта, ще получите компот.