Пече се питката на кифлички около 35-40 градуса, като последните 5 минути се слага на горен и долен реотан на 180°C.
Тука има грешка - става въпрос за 35-40 минути, а не градуси. Трябва да звучи така:
Пече се питката на кифлички около 35-40 минути, като последните 5 минути се слага на горен и долен реотан на 180°C.
Забелязах 2 неточности в изписването на рецептата.
Първата е: лук (праз) - има се предвид, че може и обикновен лук, и праз лук, което си изберете.
Втората е: черен пипер - не черен ,а ЧЕРВЕН пипер или както някои му казват чушка.
Моите смокини не бяха 2 кг, а само 1,5 кг. Но сложих около 500 гр захар, защото първоначално с 250 гр въобще не беше сладко. Впоследствие му добавих и другата захар.
Тъй като не всеки обича солена баница със захар, може да се пропусне поръсването с пудра захар в края.
Аз лично напръсквам леко с чиста вода и покривам с кърпа за 10-15 минути.
За съжаление администраторите не са харесали моите 3 снимки и са сложили тяхна, която не е това, което по рецептата, защото е с маслини. Съжалявам, ако има недоразумение за изгледа на самия кекс.
За съжаление администраторите не са харесали моите 3 снимки и са сложили тяхна, която не е това, което изглежда. Съжалявам, ако има недоразумение за изгледа на самия кекс.
Моите коментари