Sunny Petkova
Sunny Petkova
Новак

Моите коментари

Sunny Petkova коментира:
Какво количество е киселото мляко и какво количество е майонезата? Има различни мерилки и грамове. Ако може малко по-точно да се пишат рецептите, моля.
Sunny Petkova коментира:
Защо има 2 пъти сол, освен сирене 1 ч.ч.? Не става ли малко прекалено солено накрая?
Sunny Petkova коментира:
И това, което разбрах на по-свежа глава - не може да има грамове и чаши! Трябва всичко да е еднакво - или всичко е в грамове, или всичко е в чаши. От там идва и объркването, и защо кекса не се получава добре.
Sunny Petkova коментира:
Кексът ми стана леко сбит и мисля, че брашното му идва една идея повече. Не е това, което трябва да бъде. Не бухна много и кашата му стана доста по-гъста от нормалното. Следващия път (ако има такъв) ще пробвам с по-малко брашно и 1/2 ч.л. хлебна сода в добавка. Надявам се да стане по-хубав от сегашния вариант.
Sunny Petkova коментира:
Аз добавих малко бяло вино при задушаването на гъбите и 3 лука и стана много хубава яхнийка с бъбреци.
Sunny Petkova коментира:
Вместо захар, сложих повече сладко и стана чудесно
Sunny Petkova коментира:
Хубава питка, но само не е за Бъдни вечер. Иначе може да с я правите ден през ден.
Sunny Petkova коментира:
Рецептата е НЕпълна! Моля, оправете я!!
Sunny Petkova коментира:
А може ли да не се пукат, а направо да се сложат сурови?
Sunny Petkova коментира:
Тъй както гледам това не е баница, а десерт с грис. Значи заглавието е подвеждащо. А отделно дето млякото не е в литри, а в МИЛИлитри!, грисът не е уточнен какъв трябва да е и маслото също не е уточнено дали цялото е за сместа или от него се отделя за намазване на тавата. Ако може за някаква корекция, моля!
Sunny Petkova коментира:
А може ли вместо уиски да се сложи нашенска ракия?
Sunny Petkova коментира:
Хубаво е да се добавят и по 1 щипка сол и захар.
Sunny Petkova коментира:
Пробвах мидите след 10-15 минути и бяха жилави. Аз ги варих към 30-40 минути и станаха много хубави. Дори добавих и малко ситно нарязан магданоз. Яхнийката стана чудесна.
Sunny Petkova коментира:
А може ли вместо бяло вино да се сложи червено?
Sunny Petkova коментира:
А който обича чесън, може да сложи към съставките, с които се намазва пилето, и няколко скилидки пресован или ситно нарязан чесън. Става много вкусно.
Sunny Petkova коментира:
Може да се направи и върху бутилка от 500-600 мл, пълна до половината с бира.
Sunny Petkova коментира:
Фурмите биха могли да се заменят и с други сладки сушени плодове, като смокините, например. Само трябва да се отчете, че в рецептата грамажа е за фурми с костилка! Ако сте си купили от тези без костилка, намалете грамажа на 150-160, иначе става много сладко.
Sunny Petkova коментира:
Може вместо орехи да се сложат фъстъци или други ядки. Аз го направих с фъстъци и беше много вкусно!