Какво количество е киселото мляко и какво количество е майонезата? Има различни мерилки и грамове. Ако може малко по-точно да се пишат рецептите, моля.
И това, което разбрах на по-свежа глава - не може да има грамове и чаши! Трябва всичко да е еднакво - или всичко е в грамове, или всичко е в чаши. От там идва и объркването, и защо кекса не се получава добре.
Кексът ми стана леко сбит и мисля, че брашното му идва една идея повече. Не е това, което трябва да бъде. Не бухна много и кашата му стана доста по-гъста от нормалното. Следващия път (ако има такъв) ще пробвам с по-малко брашно и 1/2 ч.л. хлебна сода в добавка. Надявам се да стане по-хубав от сегашния вариант.
Тъй както гледам това не е баница, а десерт с грис. Значи заглавието е подвеждащо. А отделно дето млякото не е в литри, а в МИЛИлитри!, грисът не е уточнен какъв трябва да е и маслото също не е уточнено дали цялото е за сместа или от него се отделя за намазване на тавата.
Ако може за някаква корекция, моля!
Пробвах мидите след 10-15 минути и бяха жилави. Аз ги варих към 30-40 минути и станаха много хубави. Дори добавих и малко ситно нарязан магданоз. Яхнийката стана чудесна.
Фурмите биха могли да се заменят и с други сладки сушени плодове, като смокините, например. Само трябва да се отчете, че в рецептата грамажа е за фурми с костилка! Ако сте си купили от тези без костилка, намалете грамажа на 150-160, иначе става много сладко.
Моите коментари