Обръщам внимание на всеки, който започва да готви по която и да е рецепта- четете внимателно и вниквайте в това, което пише. Има много, много непроверени неща.
Каква е целта на лимонтозуто, като слагаме сок от цял един лимон?
Кисело, кисело, кисело...
Добре, че използвах само сока от половината лимон.
С приготвянето, което е описано не съм съгласна. Преди години също някой ми беше казал, че в тавата се слага топла вода и така си изпочупих много от чашките, т.к. аз ги правя в стъклени. Нито пък млякото трябва да е топло. Повече няма да коментирам....
И така....., търсейки най-вкусната рецепта за баница с праз, се спрях на тази.
Доволна съм от получения резултат и се получи страхотен вкус/....за тези, които харесват праз/.
От мен си добавих малко гъби и към заливката вместо с вода добавих заквасена сметана.
И така....взех да готвя аз пилешки дробчета ето по тази рецепта- "ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА С ЯБЪЛКА". Приготвяйки продуктите се усъмних в количеството им-бяха много за тези дробчета от 500 гр. ... и кромида, и лимона, и ябълките. Понамалих малко написаните продукти и въпреки всичко стана изключително кисело.
Много моля всички, които споделят рецепти- пишете точните пропорции и задължително ги гответе и опитвайте, защото това е много нечестна игра. Мисля си, че повечето хора го правят само и само да трупат точки.
Този месец се включих и аз и се започна едно "лудо" готвене вкъщи, но го правя с удоволствие и с интерес, че готвя нещо по-различно с продуктите, които съм купила.
И аз искам да експериментирам и се впуснах в надпреварата, но не е честно...Все по-често попадам на неточни рецепти и се дразня, а да не говоря за снимките, които се слагат към тях. Въпреки всичко ще продължа.
Чета... и отново се чудя? Пак нещо не разбирам. Големи безмислици....Защо трябва да слагаме дробчетата в глинен съд, като след това ги връщаме отново в тигана и там се довършва готвенето?
Моля ви пишете по-точно рецептите си, защото когато човек тръгне да готви нещо, следва рецептата последователно, както е написана. Натъквам се на какви ли не недоумици.
Все пак съм жена на години и знам как се готви, но чета рецептите, за да сравня с мойте и да науча нещо. Не съм нито "мастър шеф", нито "гуру" и т.н., но една рецепта трябва да е смислена и точна.
Моите коментари