"Червеният чай" за който се говори в статията е всъщност черен чай. На Запад (където се намираме все пак), "червен чай" е Ройбос, който е различно растение. Азиатците водят черният чай червен, но те нямат ройбос. Не съм много убеден че цвета на запарката е критерия. Основната разлика между видовете чай (от растението чай) е технологичния процес. Защото белият, зеленият и оолонг имат сходен цвят, както и черният и отлежалият(пу-ер). Но 5те имат много голяма разлика във времето на "ферментация". Цвета много зависи от това какво качество е чая и колко време е запарката.
Като говорите за Великобритания е хубаво да уточните, че освен че пият почти само черен чай, и го пият главно с мляко (за разлика от консумацията в Азия).
Стана много добре, само какаото ми се стори повечко ( и респективно захарта недостатъчна, но това е лично мнение, понеже обичам да ми е доста сладко). СЛадкиша е с умерена сладост. При мен 30те грама какао направиха сместа доста гъста.
Моите коментари