За какво ги предупреждавате ?!... :)) Всеки човек има различни вкусови предпочитания, уважаеми Анонимен. Щях да се притеснявам за човечеството ако всички имаха един и същи вкус.
НЕ е грешка! Две пакетчета са. Едното се слага в тиквената плънка, а с другото се поръсват корите. Разбира се, че всеки може да намали количеството според вкуса си, но автентично се правеше с ДВЕ пакетчета, както коректно съм написал в рецептата!
Вие добре ли сте?! Не само, че няма нищо хитро, но тази рецепта е лишена от всякаква разумна логика! За какъв дявол ми е да смесвам купешка лютеница (с цялата битова химия в нея) с печени зарзавати?!
Абсурдистан!
Прабаба ми (родена 1914 г. ) в Пловдивското село Труд правеше така лютеницата и казваше,че рецептата я знае от нейната баба.
20 кг чушки, 10 кг домати, 5 кг патладжан,
2 кг морков, 1 кг лук, 1 глава чесън, 3-4-5 люти чушки, 1 суп.лъж чубрица, 1 суп.лъж риган, 2 суп.лъж черен пипер, 1 суп.лъж кимион, 300 мл оцет, 300 г захар, 200 г сол, 1 литър олио (в което е изпържена 1 филия хляб - разбира се хлябът НЕ се слага в лютеницата).
Винаги сме правили лютеницата по тази рецепта. Явно тези пропорции на чушки, домати, патладжан и морков са наистина утвърдени във времето и опита.
Моите коментари