Иван Кацаров
Иван Кацаров
Помощник Готвач

Моите коментари

Иван Кацаров коментира:
За какво ги предупреждавате ?!... :)) Всеки човек има различни вкусови предпочитания, уважаеми Анонимен. Щях да се притеснявам за човечеството ако всички имаха един и същи вкус.
Иван Кацаров коментира:
Защо моя снимка е сложена за илюстрация на Ваша рецепта, при положение че снимката е за съвсем РАЗЛИЧНА гозба?!?!?
Иван Кацаров коментира:
НЕ е грешка! Две пакетчета са. Едното се слага в тиквената плънка, а с другото се поръсват корите. Разбира се, че всеки може да намали количеството според вкуса си, но автентично се правеше с ДВЕ пакетчета, както коректно съм написал в рецептата!
Иван Кацаров коментира:
Туршията е ПЕРФЕКТНА!
Иван Кацаров коментира:
Не само изглежда! Вкусът е уникален и без да е нескромно - който е приготвил по тази рецепта му става любима и я предава нататък.
Иван Кацаров коментира:
Всички рецепти които публикувам са автентични тракийски от кухнята на моите баби от Пловдивското село Труд.
Иван Кацаров коментира:
Наистина са много много вкусни :)
Иван Кацаров коментира:
Баба ми приготвяше щирлик по абсолютно същата рецепта и аз съм я споделил тук в сайта. Интересно ми е от кой край (регион) е вашата рецепта?
Иван Кацаров коментира:
Радвам се, че Ви е харесала. Благодаря, за доверието да я сложите на трапезата си!
Иван Кацаров коментира:
Teзи всичките на снимката са от ДВОЙНА доза!
Иван Кацаров коментира:
Благодаря Ви!
Иван Кацаров коментира:
Споделете отзиви после дали Ви е харесало.
Иван Кацаров коментира:
Вие добре ли сте?! Не само, че няма нищо хитро, но тази рецепта е лишена от всякаква разумна логика! За какъв дявол ми е да смесвам купешка лютеница (с цялата битова химия в нея) с печени зарзавати?! Абсурдистан!
Иван Кацаров коментира:
Прабаба ми (родена 1914 г. ) в Пловдивското село Труд правеше така лютеницата и казваше,че рецептата я знае от нейната баба. 20 кг чушки, 10 кг домати, 5 кг патладжан, 2 кг морков, 1 кг лук, 1 глава чесън, 3-4-5 люти чушки, 1 суп.лъж чубрица, 1 суп.лъж риган, 2 суп.лъж черен пипер, 1 суп.лъж кимион, 300 мл оцет, 300 г захар, 200 г сол, 1 литър олио (в което е изпържена 1 филия хляб - разбира се хлябът НЕ се слага в лютеницата). Винаги сме правили лютеницата по тази рецепта. Явно тези пропорции на чушки, домати, патладжан и морков са наистина утвърдени във времето и опита.