- 29.02.16 01:09#1Хаванче или преса за чесън да ползвам?Имам усещането, че етеричните масла от чесъна се загубват по стените на съдовете. Имате ли предложения как да съхраним свойствата му максимално и въпреки това да е перфектно обработен?ОтговорОтговор с цитат
- 29.02.16 10:04#2от: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Може и да се настърже на ренде.Колкото по -ситно,толкова повече аромат.Ползвам и трите (хаванче,ренде и преса)ОтговорОтговор с цитат
- 29.02.16 10:09#3от: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Преса или натискам на дъската и после нарязвам на ситно.ОтговорОтговор с цитат
- 01.03.16 09:17#4от: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Настъргвам го винаги на ренде. Когато готвя с него, го слагам малко преди да е готово ястието, защото иначе не го усещам колкото и ароматен да е.ОтговорОтговор с цитат
- 01.03.16 01:59#5от: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Почти винаги с хаванче...ОтговорОтговор с цитат
- 15.03.16 10:38#6от: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Винаги го стържа с рендетоОтговорОтговор с цитат
- 17.03.16 08:15#7от: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Преса,бързо и лесно.ОтговорОтговор с цитат
- 25.04.16 04:13#8от: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Пресата е най-подходяща, става бързо и лесно.ОтговорОтговор с цитат
- 25.04.16 11:39#9от: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Тали :Преса,бързо и лесно.
Не, не е. Пресата замирисва отвратително, трудно се измива и винаги има миниатюрни частици останали, докато хаванчето може по-лесно да се измие и подсуши. По принцип когато има чесън го разпуквам заедно с обелките, слагам го в ястието и накрая го изваждам, той си е пуснал достатъчно ароматите.ОтговорОтговор с цитат - 26.04.16 09:37#10от: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Аз я мия в съдомиялната така че неми е проблем... Всеки си има предпочитания...ОтговорОтговор с цитат
- 26.04.16 10:38#11от: Хаванче или преса за чесън да ползвам?За по-бързичко използвам преса за чесън , имам 3 вида. Но е добре да се ползва и старият изпитан метод с хаванчето!ОтговорОтговор с цитат
- 26.04.16 11:42#12от: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Накълцвам си го с нож,нямам преса,а и не ми е необходима,много рядко използвам хаванчетоОтговорОтговор с цитат
- 26.04.16 11:47#13от: Хаванче или преса за чесън да ползвам?аз си го нарязвам на много дребно и после с по широк нож го смачквам, бързо и удобноОтговорОтговор с цитат
- 26.04.16 01:21#14от: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Не ползвам нито едно от двете режа го на ситно посолявам и стривам с нож направо на дъската за рязанеОтговорОтговор с цитат
- 18.06.16 03:50#15от: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Често режа на ситно.Но иначе имам и ползвам преса, която е много отдавна купена, качествена.След като си смачкам чесън, я обръщам и почиствам с клечка за зъби, после измивам. Скоро си купих и такава която е с шипчета с които остатъка се отстранява.ОтговорОтговор с цитат
- 23.06.16 11:58#16от: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Използвам преса за чесъна, а понякога го режа на ситно на дъска.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest