»
»
»
Хаванче или преса за чесън да ползвам?Хаванче или преса за чесън да ползвам?
- 29.02.16 01:09#1Adriyana - Adi
ЧиракРегистрация: 02.02.16Град: Стара ЗагораХаванче или преса за чесън да ползвам?Имам усещането, че етеричните масла от чесъна се загубват по стените на съдовете. Имате ли предложения как да съхраним свойствата му максимално и въпреки това да е перфектно обработен?ОтговорОтговор с цитат - 29.02.16 10:04#2Мартина Тракова
Помощник ГотвачРегистрация: 17.07.12Град: Софияот: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Може и да се настърже на ренде.Колкото по -ситно,толкова повече аромат.Ползвам и трите (хаванче,ренде и преса)ОтговорОтговор с цитат - 29.02.16 10:09#3Ваня Георгиева
ГуруРегистрация: 30.01.11Град: Елховоот: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Преса или натискам на дъската и после нарязвам на ситно.ОтговорОтговор с цитат - 01.03.16 09:17#4Марина
Помощник ГотвачРегистрация: 11.11.13Град: Благоевградот: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Настъргвам го винаги на ренде. Когато готвя с него, го слагам малко преди да е готово ястието, защото иначе не го усещам колкото и ароматен да е.ОтговорОтговор с цитат - 01.03.16 01:59#5Ивелина
ЧиракРегистрация: 01.02.16Град: Карловоот: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Почти винаги с хаванче...ОтговорОтговор с цитат - 15.03.16 10:38#6Ваня Благоева
ГотвачРегистрация: 10.01.16Град: Ломот: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Винаги го стържа с рендетоОтговорОтговор с цитат - 17.03.16 08:15#7Наталия Петрова
ГотвачРегистрация: 18.02.16Град: Кърджалиот: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Преса,бързо и лесно.ОтговорОтговор с цитат - 25.04.16 04:13#8Валентин Миранов
Помощник ГотвачРегистрация: 14.04.16Град: Ломот: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Пресата е най-подходяща, става бързо и лесно.ОтговорОтговор с цитат - 25.04.16 11:39#9marcheva14
Мастър ШефРегистрация: 21.11.12Град: Софияот: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Тали :Преса,бързо и лесно.
Не, не е. Пресата замирисва отвратително, трудно се измива и винаги има миниатюрни частици останали, докато хаванчето може по-лесно да се измие и подсуши. По принцип когато има чесън го разпуквам заедно с обелките, слагам го в ястието и накрая го изваждам, той си е пуснал достатъчно ароматите.ОтговорОтговор с цитат - 26.04.16 09:37#10Наталия Петрова
ГотвачРегистрация: 18.02.16Град: Кърджалиот: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Аз я мия в съдомиялната така че неми е проблем... Всеки си има предпочитания...ОтговорОтговор с цитат - 26.04.16 10:38#11Веселина Константинова
АвторРегистрация: 01.12.15Град: Карловоот: Хаванче или преса за чесън да ползвам?За по-бързичко използвам преса за чесън , имам 3 вида. Но е добре да се ползва и старият изпитан метод с хаванчето!ОтговорОтговор с цитат - 26.04.16 11:42#12Сия Рибагина
Мастър ШефРегистрация: 02.08.13Град: Софияот: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Накълцвам си го с нож,нямам преса,а и не ми е необходима,много рядко използвам хаванчетоОтговорОтговор с цитат - 26.04.16 11:47#13Биляна Владова
ИноваторРегистрация: 17.02.16Град: Еленаот: Хаванче или преса за чесън да ползвам?аз си го нарязвам на много дребно и после с по широк нож го смачквам, бързо и удобноОтговорОтговор с цитат - 26.04.16 01:21#14NEVI
Помощник ГотвачРегистрация: 01.02.16Град: Малчикаот: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Не ползвам нито едно от двете режа го на ситно посолявам и стривам с нож направо на дъската за рязанеОтговорОтговор с цитат - 18.06.16 03:50#15Марияна
Мастър ШефРегистрация: 26.03.16Град: -от: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Често режа на ситно.Но иначе имам и ползвам преса, която е много отдавна купена, качествена.След като си смачкам чесън, я обръщам и почиствам с клечка за зъби, после измивам. Скоро си купих и такава която е с шипчета с които остатъка се отстранява.ОтговорОтговор с цитат - 23.06.16 11:58#16Лидия - Гери
ГотвачРегистрация: 04.12.15Град: Перникот: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Използвам преса за чесъна, а понякога го режа на ситно на дъска.ОтговорОтговор с цитат