Хаванче или преса за чесън да ползвам?

  • 29.02.16 01:09#1Adriyana - AdiAdriyana - AdiЧиракРегистрация: 02.02.16Град: Стара ЗагораОтговори: 234Хаванче или преса за чесън да ползвам?Имам усещането, че етеричните масла от чесъна се загубват по стените на съдовете. Имате ли предложения как да съхраним свойствата му максимално и въпреки това да е перфектно обработен?
    ОтговорОтговор с цитат
  • 29.02.16 10:04#2Мартина ТраковаМартина ТраковаПомощник ГотвачРегистрация: 17.07.12Град: СофияОтговори: 448от: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Може и да се настърже на ренде.Колкото по -ситно,толкова повече аромат.Ползвам и трите (хаванче,ренде и преса)ОтговорОтговор с цитат
  • 29.02.16 10:09#3Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1009от: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Преса или натискам на дъската и после нарязвам на ситно.ОтговорОтговор с цитат
  • 01.03.16 09:17#4МаринаМаринаПомощник ГотвачРегистрация: 11.11.13Град: БлагоевградОтговори: 340от: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Настъргвам го винаги на ренде. Когато готвя с него, го слагам малко преди да е готово ястието, защото иначе не го усещам колкото и ароматен да е.ОтговорОтговор с цитат
  • 01.03.16 01:59#5ИвелинаИвелинаЧиракРегистрация: 01.02.16Град: КарловоОтговори: 269от: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Почти винаги с хаванче...ОтговорОтговор с цитат
  • 15.03.16 10:38#6Ваня БлагоеваВаня БлагоеваГотвачРегистрация: 10.01.16Град: ЛомОтговори: 575от: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Винаги го стържа с рендетоОтговорОтговор с цитат
  • 17.03.16 08:15#7Наталия ПетроваНаталия ПетроваГотвачРегистрация: 18.02.16Град: КърджалиОтговори: 137от: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Преса,бързо и лесно.ОтговорОтговор с цитат
  • 25.04.16 04:13#8Валентин МирановВалентин МирановПомощник ГотвачРегистрация: 14.04.16Град: ЛомОтговори: 706от: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Пресата е най-подходяща, става бързо и лесно.ОтговорОтговор с цитат
  • 25.04.16 11:39#9marcheva14marcheva14Мастър ШефРегистрация: 21.11.12Град: СофияОтговори: 215от: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Тали :Преса,бързо и лесно.
    Не, не е. Пресата замирисва отвратително, трудно се измива и винаги има миниатюрни частици останали, докато хаванчето може по-лесно да се измие и подсуши. По принцип когато има чесън го разпуквам заедно с обелките, слагам го в ястието и накрая го изваждам, той си е пуснал достатъчно ароматите.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 26.04.16 09:37#10Наталия ПетроваНаталия ПетроваГотвачРегистрация: 18.02.16Град: КърджалиОтговори: 137от: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Аз я мия в съдомиялната така че неми е проблем... Всеки си има предпочитания...ОтговорОтговор с цитат
  • 26.04.16 10:38#11Веселина КонстантиноваВеселина КонстантиноваГуруРегистрация: 01.12.15Град: КарловоОтговори: 504от: Хаванче или преса за чесън да ползвам?За по-бързичко използвам преса за чесън , имам 3 вида. Но е добре да се ползва и старият изпитан метод с хаванчето!ОтговорОтговор с цитат
  • 26.04.16 11:42#12Сия РибагинаСия РибагинаМастър ШефРегистрация: 02.08.13Град: СофияОтговори: 428от: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Накълцвам си го с нож,нямам преса,а и не ми е необходима,много рядко използвам хаванчетоОтговорОтговор с цитат
  • 26.04.16 11:47#13Биляна ВладоваБиляна ВладоваИноваторРегистрация: 17.02.16Град: ЕленаОтговори: 175от: Хаванче или преса за чесън да ползвам?аз си го нарязвам на много дребно и после с по широк нож го смачквам, бързо и удобноОтговорОтговор с цитат
  • 26.04.16 01:21#14NEVINEVIПомощник ГотвачРегистрация: 01.02.16Град: МалчикаОтговори: 118от: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Не ползвам нито едно от двете режа го на ситно посолявам и стривам с нож направо на дъската за рязанеОтговорОтговор с цитат
  • 18.06.16 03:50#15МариянаМариянаМастър ШефРегистрация: 26.03.16Град: -Отговори: 235от: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Често режа на ситно.Но иначе имам и ползвам преса, която е много отдавна купена, качествена.След като си смачкам чесън, я обръщам и почиствам с клечка за зъби, после измивам. Скоро си купих и такава която е с шипчета с които остатъка се отстранява.ОтговорОтговор с цитат
  • 23.06.16 11:58#16Лидия - ГериЛидия - ГериГотвачРегистрация: 04.12.15Град: ПерникОтговори: 570от: Хаванче или преса за чесън да ползвам?Използвам преса за чесъна, а понякога го режа на ситно на дъска.ОтговорОтговор с цитат